5 különleges spagetti hétköznap estékre

A spagetti nemcsak azért jó, mert egyszerű, hanem mert vele a gyerekeket is könnyebben ráveszed arra, hogy megegyék azt a sok unalmas hozzávalót, ami a hosszú tésztaszálak közé került. Most néhány különleges spagetti receptjét mutatjuk meg, ha egy időre lecserélnéd a bolognait valami izgalmasabbra.

Ha egy kicsit több időd van a főzésre, helyettesítsd a tésztát házi széles metélttel, amiből kétszemélyes adagot is egyszerűen készíthetsz, két tojásból és egy bögre lisztből. 

A bolognai és a sajtos-tejfölös változat mellett azért vannak érdekesebbek is, amiket anélkül készíthetsz el, hogy nagyon különleges hozzávalók után kéne futkosnod. Ilyen ez a fehérpenészes sajttal készült spagetti is, ami szuper jó aszalt és friss gyümölcsökkel is.

Jó sok zöld hozzávaló, és kész is ez az egészséges spagetti, amit a szokásos parmezánnal és egy kis koktélparadicsommal tálalj.

Ehhez a tonhalas tésztasalátához remekül fel lehet használni például a délről maradt spagettit, amit aztán a többi hozzávalóval jól felturbózhatsz.

Nem bonyolult elkészíteni, és igazán különleges ebéd lesz ebből a citromos-ricottás tésztából, amit a csirkefalatok tesznek igazán dús fogássá. 

Ez a jó krémes-fokhagymás spagetti szintén nagyon egyszerű, de minden tésztarajongó elégedett lesz vele.

Mustra