Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

Egy pirítós is tökéletes hozzá.
Egy pirítós is tökéletes hozzá.Fotó: yulia-bogdanova

Hozzávalók:

  • 50 deka cékla apróra felkockázva
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
  • 1 deci vörösbor
  • 1 nagyobb evőkanál olívaolaj
  • 2 kisebb darab alma apróra összevágva vagy lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a hagymát a forró zsradékok keverékén, majd mehet hozzá a bor is. Ezek után sorban add hozzá a szükséges alapanyagokat és fűszereket. Kis lángon főzd addig, amíg besűrűsödik, majd töltsd steril üvegekbe.

Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül
Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül

A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.

Tovább »

Még több recept

Jöhet egy különleges, darált húsos recept? Ezzel a mexikói hangulatú sült tésztával nagyon kevés munkád lesz

Csak megfőzöd a pennét, megpirítod a húst, és mindent a sütőbe dobsz néhány percre. A mexikói hangulatért a tetejére olvadt sajtot ne felejtsd el jól megpakolni salsával, friss avokádóval és néhány kanál sűrű, hideg tejföllel.

május15., 11:24

Még egy ötlet marhahúsos receptekre: klasszikus sajtburger a titkos szósszal

És mindjárt nem is lesz akkora titok, ha elmondjuk, mire bukkantunk az internet sűrűjében a legfinomabb darált húsos recepteket kutatva. Ha egy hagyományos hamburgert összedobsz, egészen más íze lesz vörös pestóval és olvadt mozzarellával, mint kéksajttal vagy kapros, uborkás mascarponéval. Nálunk ez a változat nyert, de mini változatban szívesen tálalunk mindegyikből egyet-egyet.

május15., 10:44

Diétás cukkinilasagne – kétféle sajttal dobtuk fel aktuális kedvencünket

Ha már a szénhidrátokat kihagytuk, és pulykahússal készítettük ezt a finomságot, akkor a sajtokból nem engedünk. Egy nagy adag olvadt mozzarellával és parmezánnal dobtuk fel ezt a fogást – utóbbi csak akkor került rá, amikor kivettük a sütőből. Ha van otthon friss bazsalikom, azzal is szórd meg a tetejét.

május15., 10:24

Csirke citrommal és kakukkfűvel – diétás, mégis izgalmas fogás lesz a végeredmény

Ha éppen nem számolod a kalóriákat, egy nagy adag házi, gyúrt tésztát készíts mellé mascarponéval, citrommal, ricottával és egy adag pecorino sajttal a tetején.

május14., 12:52

Ez a céklás tabbouleh még finomabb, mint az eredeti

Végre itt az ősz, és vele a tökös és céklás ételek szezonja! Nincs is más teendőnk, mint minél több jól ismert fogásunkat feldobni ezekkel az egészséges alapanyagokkal.

2020. szeptember27., 06:04

Télen is készíthetsz csatnit, ez a karácsonyi céklás-narancsos változat jól feldobja a sülteket

Nem csak nyáron érdemes belevágnod egy gyors csatni készítésébe, télen is megéri, mert vajas pirítóson, csirkemellszeleteken és akár egzotikus ragukban és salátaöntetek hozzávalójaként is finom lesz.

2020. december27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.