Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

Egy pirítós is tökéletes hozzá.
Egy pirítós is tökéletes hozzá.yulia-bogdanova

Hozzávalók

  • 50 deka cékla apróra felkockázva
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
  • 1 deci vörösbor
  • 1 nagyobb evőkanál olívaolaj
  • 2 kisebb darab alma apróra összevágva vagy lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a hagymát a forró zsradékok keverékén, majd mehet hozzá a bor is. Ezek után sorban add hozzá a szükséges alapanyagokat és fűszereket. Kis lángon főzd addig, amíg besűrűsödik, majd töltsd steril üvegekbe.

kapcsolódó Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül
Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül

A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Ez az egyszerű avokádó-cékla saláta tökéletes őszi köret lesz

Az avokádótól krémes, a céklától különleges ez a remek saláta, és naná, hogy mivel ősz van, egy kevés friss zöld alma és ropogós, pirított dió sem maradt ki belőle.

2021. szeptember26., 12:52

A savanyított cékla otthon is elkészíthető, és nem is olyan nehéz

Nálunk rozmaringos változatban került az asztalra, de ha igazán bírod a különlegességeket, egyszer próbáld ki a vaníliás-borsosat is.

2021. szeptember8., 10:24

Az édeskés cékla és a kecskesajt remek páros, bebizonyítjuk!

Legyen szó néhány kekszfalatka tetején előételként vagy vendégváróként, esetleg tésztaszószként tálalva, az édeskés cékla a kecskesajttal örök és kikezdhetetlen barátságban van.

2021. szeptember7., 10:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Ha kevesebb húst ennél, itt egy egészséges tipp: céklás-kecskesajtos rizottó

Jó sok frissen őrölt borssal érdemes tálalnod ezt az olasz főételt, ami nálunk kivételesen fehérbor helyett rozéval, parmezán helyett egy kevés kecskesajttal készült. Ha van otthon rozmaring, abból is érdemes adnod hozzá.

2020. október18., 06:08

Mustra