Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

Egy pirítós is tökéletes hozzá.
Egy pirítós is tökéletes hozzá.Fotó: yulia-bogdanova

Hozzávalók:

  • 50 deka cékla apróra felkockázva
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
  • 1 deci vörösbor
  • 1 nagyobb evőkanál olívaolaj
  • 2 kisebb darab alma apróra összevágva vagy lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a hagymát a forró zsradékok keverékén, majd mehet hozzá a bor is. Ezek után sorban add hozzá a szükséges alapanyagokat és fűszereket. Kis lángon főzd addig, amíg besűrűsödik, majd töltsd steril üvegekbe.

Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül
Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül

A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.

Tovább »

Még több recept

Ez a céklás tabbouleh még finomabb, mint az eredeti

Végre itt az ősz, és vele a tökös és céklás ételek szezonja! Nincs is más teendőnk, mint minél több jól ismert fogásunkat feldobni ezekkel az egészséges alapanyagokkal.

szeptember27., 06:04

Nyári vörösboros céklaleves – ezt akár jéghidegen is tálalhatod

Ne csak ősszel főzz a gyökérzöldségekből, klasszul illenek a nyári fogásokba is!

július31., 06:04

A krémes, habos dalgonakávé Koreából indult útjára

Ezt a trendi kávékülönlegességet úgy állítják elő, hogy egyenlő arányban jó alaposan összedolgoznak instant kávéport, cukrot és forró vizet, amíg krémes nem lesz, majd hideg vagy forró tejhez adják. Alkalmanként kakaóval, morzsolt kekszekkel vagy mézzel ízesítik. Persze ennek is van már millió változata, ezek közül mutatunk most egyet.

október30., 06:08

Rengeteg ételt feldob egy nagy adag fűszeres paradicsomcsatni

A megszokott felhasználás mellett tökéletes ez a különlegesség házi hamburgerek feltuningolására, ha pedig feltekert, marinált padlizsánszeletekre kanalazod, izgalmas előételt vagy vendégváró falatkákat készíthetsz belőle.

szeptember24., 06:04

Készítsd ma a halat szicíliai hangulatban, nem fogod megbánni!

Ha szereted a halászlevet és minden olyan fogást, ami percek alatt elkészül, ezt az olaszos halételt nem érdemes kihagynod a repertoárból. Bazsalikommal és oregánóval ízesített bulgur mellett a legfinomabb.

október30., 06:08

Fűszeres kurkumalatte – szuperegészséges reggeli ital

A kurkumáról mindig azt hallani, hogy annyira egészséges, hogy a legjobban akkor járunk, ha mindennap fogyasztunk belőle. Amellett, hogy szépen színezi a tésztákat, galuskákat és krémeket, azért nem is olyan egyszerű olyasmit készíteni belőle, ami igazán finom. Legalábbis eddig nem volt egyszerű, mostantól már az.

október30., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.