Még egy almás süti őszre, ezúttal karamelldarabokkal

Karamelldarabokkal dobtuk fel ezt az egyszerű sütit, mert tudjuk, milyen jó barátok, és ha hétvége lenne, még egy kis krémsajtos sóskaramell-öntetet is készítenénk a szeletekre. Mivel hétköznap készült, így maradt az expressz változat, de szerencsére abban sem kellett csalódnunk.

Hétvégén van idő egy egyszerű sóskaramell-szószt is készíteni mellé.
Hétvégén van idő egy egyszerű sóskaramell-szószt is készíteni mellé.Joff Lee

Hozzávalók

  • 115 gramm liszt
  • 115 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 10 deka barna cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 nagyobb teáskanál fahéj
  • 5 evőkanál napraforgóolaj
  • 5 evőkanál tej
  • 2 darab tojás
  • 2 darab alma meghámozva és lereszelve vagy apró kockákra vágva
  • 6 deka tejkaramella apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Egyszerűen dolgozd el egymással a száraz hozzávalókat és a folyékonyakat is, majd a két masszát dolgozd össze egymással egy nagyobb tálban. Borítsd egy szilikon torta- vagy kuglófformába, majd süsd közepesen forró sütőben 45-50 percen át, tűpróbáig.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek