Örkény István vagy a szerkesztőség írta az egypercest?

örkény egyperces cover

A szerkesztőség tagjai Örkény-imitátorrá avanzsáltak – mindössze egy percre. Te rájössz, hogy melyek az eredeti novellák, és melyek az utánzatok?

Egyperces novellát írni és olvasni is kifizetődő: nem vesz el sokat az ember drága idejéből, és jobbára feldobja a napot legalább hatvan másodpercre. Vagy ahogyan maga Örkény fogalmazott: „Előnyük, hogy az ember időt spórol velük, mert nem igényelnek hosszú hetekre-hónapokra terjedő figyelmet. (...) Amíg a lágy tojás megfő, amíg a hívott szám (ha foglaltat jelez) jelentkezik, olvassunk el egy Egyperces Novellát. Rossz közérzet, zaklatott idegállapot nem akadály. Olvashatjuk őket ülve és állva, szélben és esőben vagy túlzsúfolt autóbuszon közlekedve. A legtöbbje járkálás közben is élvezhető!”

Szerkesztőségünk, miután próbára tette magát Petőfi és Ady költeményeinek újraéneklésében, a próza sokszor viharos, de hálás vizeire evezett, és Örkény-egypercesek írásába kezdett. Te kitalálod, hogy a következő novellák közül melyek a mi műveink? 

1. feladvány

1. feladvány

2. feladvány

2. feladvány

3. feladvány

3. feladvány

4. feladvány

4. feladvány

5. feladvány

5. feladvány

6. feladvány

6. feladvány

7. feladvány

7. feladvány

8. feladvány

8. feladvány

9. feladvány

9. feladvány

10. feladvány

10. feladvány
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan győzd le a saját korlátaidat?

A november 16-i Femina Klub esten Szily Nóra vendége ezúttal Alföldi Róbert lesz, akivel segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek early bird áron 3 990 Ft helyett, most csak 2 990 Ft-ért, csak november 6-ig kaphatók!

Időpont: 2020. november 16. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Borítókép és címlapkép: Csabai Kristóf / Dívány.hu

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.