Örkény István vagy a szerkesztőség írta az egypercest?

örkény egyperces cover

A szerkesztőség tagjai Örkény-imitátorrá avanzsáltak – mindössze egy percre. Te rájössz, hogy melyek az eredeti novellák, és melyek az utánzatok?

Egyperces novellát írni és olvasni is kifizetődő: nem vesz el sokat az ember drága idejéből, és jobbára feldobja a napot legalább hatvan másodpercre. Vagy ahogyan maga Örkény fogalmazott: „Előnyük, hogy az ember időt spórol velük, mert nem igényelnek hosszú hetekre-hónapokra terjedő figyelmet. (...) Amíg a lágy tojás megfő, amíg a hívott szám (ha foglaltat jelez) jelentkezik, olvassunk el egy Egyperces Novellát. Rossz közérzet, zaklatott idegállapot nem akadály. Olvashatjuk őket ülve és állva, szélben és esőben vagy túlzsúfolt autóbuszon közlekedve. A legtöbbje járkálás közben is élvezhető!”

Szerkesztőségünk, miután próbára tette magát Petőfi és Ady költeményeinek újraéneklésében, a próza sokszor viharos, de hálás vizeire evezett, és Örkény-egypercesek írásába kezdett. Te kitalálod, hogy a következő novellák közül melyek a mi műveink? 

1. feladvány

1. feladvány

2. feladvány

2. feladvány

3. feladvány

3. feladvány

4. feladvány

4. feladvány

5. feladvány

5. feladvány

6. feladvány

6. feladvány

7. feladvány

7. feladvány

8. feladvány

8. feladvány

9. feladvány

9. feladvány

10. feladvány

10. feladvány
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Borítókép és címlapkép: Csabai Kristóf / Dívány.hu

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.