Cukkinis-kecskesajtos pasta primavera – egy főre is könnyen összedobható

Akkor a legjobb ilyet készíteni, ha épp maradt egy-egy kis adag zöldség a hűtőben, amit már nagyon esedékes lenne elhasználni. A szebb részeit add ehhez a tésztához, a kevésbé vállalhatóakból dobj össze egy zöldségalaplevet – a mártásoknál, krémleveseknél szuper hasznát veszed majd.

Jó sok zöldséggel a legfinomabb.
Jó sok zöldséggel a legfinomabb.Fotó: boblin

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 bögre bármilyen száraztészta
  • 0.5 darab cukkini felkockázva
  • 5 deka kecskesajt
  • ízlés szerint só, bors, zsálya
  • 1 kis csokor snidling apróra vágva
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 15 deka brokkoli rózsáira szedve
  • 10 deka zöldbab
  • 1 nagyobb darab friss paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 1 evőkanál balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben párold meg a brokkolit, cukkinit és a zöldbabot. A paradicsomot keverd el a balzsamecettel, sózd és borsozd, majd, ha a tészta elkészült, add hozzá a vajat, és sorban az összes hozzávalót. A tetejére morzsolj kecskesajtot és szórd meg a snidlinggel is. 

7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél
7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél

Olajat teszel a főzővízbe? Ráöntöd a szószt a tésztára? Tudsz te ennél jobbat is!

Tovább »

Még több recept

Készítsd a zöldségfasírtot karalábéval, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.

május5., 12:52

Ezt az édeskés zöldborsókrémlevest baconnel és sült hagymával is tálalhatod

A sült hagymát te magad is készítheted, de a boltban kapható, ropogós változatban is remekül illik majd a leves tetejére. Vegán változatban rizstejszínnel készítsd, azzal is nagyon finom lesz.

május3., 10:24

Így dobd fel a klasszikust: kapros-uborkás tojáskrém

Ha köretként tálalnád, és nem kenyérszeletek tetején, turbózd fel egy nagy adag uborkával, avokádóval, vagy más kedvenc zöldségeiddel, így klasszul lekíséri majd a szárnyasokat és halakat.

április30., 12:52

Próbáltad már a borsófőzeléket mentával? Mutatjuk a legegyszerűbb receptet!

A menta a kertben gyorsan szaporodik, ha neked van belőle, akkor biztosan sok van belőle. Jöhetnek a nyári koktélok, hideg mentatea, sorbet-k, és persze ez a főzelék, ami ráadásul sűrű kókusztejjel készítve is remek lesz.

május5., 10:44

Sósan is finom: spenótos-kecskesajtos kenyérpuding

Még egy remek maradékmentő fogás a hétre, amivel nem lesz túl sok dolgod: ha a spenótos-kecskesajtos változatot megunod, készítsd el sült hagymás-mozzarellás testvérét is.

május2., 10:24

Kolbászos-tojásos casserole – egy szelet házi kenyérrel és ecetes fejes salátával érdemes tálalnod

Egy gyors, sütőben sült fogás, ha épp nem szeretnél sokat a konyhában szobrozni egy tartalmas vacsoráért. Csak süsd össze az alapanyagokat egy kisebb szilikontepsiben, vágj néhány szelet zöldséget és egy nagy szelet kovásszal készült kenyeret mellé.

május1., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.