Hozzávalók 2 személyre
- 2 adag spagetti
- 1 nagy fej fokhagyma
- 3 evőkanál mascarpone
- 0.5 deci tejszín
- ízlés szerint só, rózsabors, bazsalikom
- 1 teáskanál puha vaj
- 2 evőkanál fekete olíva
- 6 deka grana padano reszelve
Elkészítés:
Főzd meg sós, lobogó vízben a tésztát, közben süsd meg a fokhagymát alufóliába csomagolva a sütőben legalább 35 perc alatt. Ha mindkettő elkészült, keverd el a fokhagymát a mascarponéval, majd a többi hozzávalót is add a tésztához, végül szórd meg egy-egy adag reszelt grana padano sajttal.
Ez egy olyan fogás, ami csicseriborsós változatban is remek, néhány csík csirkemellel kiegészítve pedig a húsrajongók kedvence lehet. A szószhoz mi egy kevés vörösbort, friss, hámozott paradicsomot és zöldfűszereket is adtunk.
Tovább olvasom