Zöld spagetti – tésztaimádóként is készíthetsz egészséges vacsorát

Ez a szuper spagetti egészen zöld lesz, mire elkészül, nem is nagyon érdemes megbontani az egységet, maximum egy kevés parmezánnal és koktélparadicsommal a tetején.

Egy kevés citrom- vagy lime-héj is jól illik hozzá.
Egy kevés citrom- vagy lime-héj is jól illik hozzá.Fotó: luchezar

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 adag spagetti
  • 2 nagy evőkanál zöld pesto
  • 1 nagy marék rukkola
  • 0.5 bögre zöldborsó vagy szójabab
  • 2 evőkanál mascarpone
  • a tetejére parmezán, koktélparadicsom
  • 2 evőkanál pirított fenyőmag
  • 0.5 bögre zöldbab
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 1 kisebb csokor snidling apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg sós, lobogó vízben a tésztát, közben párold meg a borsót és a zöldbabot. Ha mindkettő elkészült, keverd el a tésztát a többi hozzávalóval, majd szórd meg reszelt parmezánnal, sóval és frissen tört zöld borssal. Ha van otthon koktélparadicsom, abból is adj hozzá egy nagy adagot.

Egészséges hozzávalók találkozója: paradicsomos durumtészta csicseriborsóval, csirkemellel és parmezánnal
Egészséges hozzávalók találkozója: paradicsomos durumtészta csicseriborsóval, csirkemellel és parmezánnal

Ez egy olyan fogás, ami csicseriborsós változatban is remek, néhány csík csirkemellel kiegészítve pedig a húsrajongók kedvence lehet. A szószhoz mi egy kevés vörösbort, friss, hámozott paradicsomot és zöldfűszereket is adtunk.

Tovább »

Még több recept

Rozmaringos paszternákleves – szarvasgombás krutonnal és aszalt szilvával a legfinomabb

A legjobb, ha van otthon egy kissé száraz kenyérszelet vagy kifli, amit megpiríthatsz és új értelmet adhatsz a létezésének egy kevés szarvasgombaolajjal és szerecsendióval. Ha egy kevés aszalt gyümölcsöt is találsz, azokból is érdemes a levesbe szórnod.

szeptember23., 06:08

Alma-körte morzsasüti – egy kanál citromfagylalt is elfér a tetején

A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.

szeptember18., 06:04

Ne ijedj meg a különleges alapanyagoktól: fűszeres kuglóf ciderrel

Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként.

szeptember20., 06:04

Nyaralós hangulat télen: piña colada smoothie melegen

Életművészkoktél azoknak, akik nem adják fel, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a nyár ízeit valamilyen meleg, téli édességben is szeretnék megérezni.

2019. október29., 11:20

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

szeptember23., 06:08

Fenszi hangulat percek alatt: aszaltszilva-leves rummal és sajtcsipsszel

Nem kell ahhoz karácsony, hogy valami különlegeset együnk – valljuk mi. Ezért hoztunk egy klassz, gyors aszatszilva-levest még így a tél végére, ami rövid idő alatt elkészül, és akár a vendégek előtti menőzésre is alkalmas, ha valami gyors és látványos fogást dobnál össze.

március7., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.