Itt a legfinomabb brownie-recept, ne keresd tovább!

Ezúttal celebek receptjeit vették sorra annak érdekében, hogy kiderüljön, vajon hogyan készíthetjük a legfinomabb brownie-t. Meglepetés: a győztes változathoz még csokoládé sem kell.

Ennek az egyszerű csokis süteményeknek számos receptje kering az internetet magyarul és angolul is, de igazán csak azt érdemes elkészítenünk, amelynek a végeredménye belül sűrű, gazdagon csokoládés, kívül kissé roppanós, szaftos sütemény lesz. A piskótás állagú nem az igazi, ahogy a kevés csokival vagy vajjal készült változatok sem. Brownie-t enni mindenképpen bűnözés, ezt nem lehet és nem is szabad megúszni. 

Így lesz a legfinomabb a brownie

A brownie-k alapja a csokoládé, így többnyire a titka is az, ezért fontos, hogy a leginkább ízlelhető hozzávalóból a legjobb minőségűt válasszuk. Ami pedig a receptet illeti, persze hogy az ismert tévés és internetes szakácsok is többféleképpen készítik. A TheKitchn tesztjéből kiderült, kié a legjobb Alton Brown, Martha Stewart, a Pioneer Woman és Ina Garten legnépszerűbb receptjei közül. 

Az eredmények szerint a  Pioneer Woman receptje labdába sem rúgott, a szerző szerint olcsó, dobozos brownie-keverékkel épp ilyenket lehet csinálni. Az Ina Garten diós változata lett a másik sereghajtó, amivel a probléma az volt, hogy túl sűrű lett, ám aki épp ezt a vajas-csokoládés hangulatot szereti, annak jó lehet az Ina-iskola. 

Martha Stewart csokis édessége, aminek a tesztelők szerint a barna cukortól kissé karamelles aromája lett, már elég nagy sikert aratott. A recept szerint fontos, hogy alaposan verjük fel a tojást, amíg fényes nem lesz, így csillogó, kissé roppanós teteje lesz a süteményünknek. Az íze erősen csokoládés, anélkül hogy keserű vagy túl sűrű lett volna – szerették, na.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Ám amit még szívesebben ettek, vagyis a legtökéletesebb az Alton Brown-féle sütemény lett, amely kakaóval készült, kereken 10 összetevőből. 

A receptje pedig a következő, kezdjük a hozzávalókkal:

  • 4 nagy tojás
  • 1 csésze cukor, átszitálva
  • 1 csésze barna cukor, átszitálva
  • 8 uncia olvasztott vaj (22 dkg)
  • 1/4 bögre kakaó, átszitálva
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/2 bögre liszt, átszitálva
  • 1/2 teáskanál tengeri só

Verd fel a tojásokat alaposan, majd előbb a cukrot, majd a többi összetevőt dolgozd el egymással egy tálban. Egy kivajazott, kilisztezett miniserpenyőben 150 fokon, 45 percig kell sülnie a tökéletes végeredményhez.

Ha pedig a klasszikus receptre vágysz, csak gluténmentesen, akkor ezt a változatot készítsd:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek