Itt a legfinomabb brownie-recept, ne keresd tovább!

Ezúttal celebek receptjeit vették sorra annak érdekében, hogy kiderüljön, vajon hogyan készíthetjük a legfinomabb brownie-t. Meglepetés: a győztes változathoz még csokoládé sem kell.

Ennek az egyszerű csokis süteményeknek számos receptje kering az internetet magyarul és angolul is, de igazán csak azt érdemes elkészítenünk, amelynek a végeredménye belül sűrű, gazdagon csokoládés, kívül kissé roppanós, szaftos sütemény lesz. A piskótás állagú nem az igazi, ahogy a kevés csokival vagy vajjal készült változatok sem. Brownie-t enni mindenképpen bűnözés, ezt nem lehet és nem is szabad megúszni. 

Így lesz a legfinomabb a brownie

A brownie-k alapja a csokoládé, így többnyire a titka is az, ezért fontos, hogy a leginkább ízlelhető hozzávalóból a legjobb minőségűt válasszuk. Ami pedig a receptet illeti, persze hogy az ismert tévés és internetes szakácsok is többféleképpen készítik. A TheKitchn tesztjéből kiderült, kié a legjobb Alton Brown, Martha Stewart, a Pioneer Woman és Ina Garten legnépszerűbb receptjei közül. 

Az eredmények szerint a  Pioneer Woman receptje labdába sem rúgott, a szerző szerint olcsó, dobozos brownie-keverékkel épp ilyenket lehet csinálni. Az Ina Garten diós változata lett a másik sereghajtó, amivel a probléma az volt, hogy túl sűrű lett, ám aki épp ezt a vajas-csokoládés hangulatot szereti, annak jó lehet az Ina-iskola. 

Martha Stewart csokis édessége, aminek a tesztelők szerint a barna cukortól kissé karamelles aromája lett, már elég nagy sikert aratott. A recept szerint fontos, hogy alaposan verjük fel a tojást, amíg fényes nem lesz, így csillogó, kissé roppanós teteje lesz a süteményünknek. Az íze erősen csokoládés, anélkül hogy keserű vagy túl sűrű lett volna – szerették, na.

A cikk az ajánló után folytatódik

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Ám amit még szívesebben ettek, vagyis a legtökéletesebb az Alton Brown-féle sütemény lett, amely kakaóval készült, kereken 10 összetevőből. 

A receptje pedig a következő, kezdjük a hozzávalókkal:

  • 4 nagy tojás
  • 1 csésze cukor, átszitálva
  • 1 csésze barna cukor, átszitálva
  • 8 uncia olvasztott vaj (22 dkg)
  • 1/4 bögre kakaó, átszitálva
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/2 bögre liszt, átszitálva
  • 1/2 teáskanál tengeri só

Verd fel a tojásokat alaposan, majd előbb a cukrot, majd a többi összetevőt dolgozd el egymással egy tálban. Egy kivajazott, kilisztezett miniserpenyőben 150 fokon, 45 percig kell sülnie a tökéletes végeredményhez.

Ha pedig a klasszikus receptre vágysz, csak gluténmentesen, akkor ezt a változatot készítsd:

Oszd meg másokkal is!
Mustra