Katalin hercegné kedvence körtével: gyümölcsös sticky toffee pudding

Ha már Vilmos herceg felesége szereti, csak kipróbálhatjuk mi is ezt a ragacsos édességet, ami még finomabb akkor, ha a szezonban néhány kocka savanykás körte is felbukkan az édes süteményfalatok között.

Nyamika.
Nyamika.Fotó: Lara Hata

Hozzávalók:

A körtéhez

  • 3 darab körte felkockázva
  • ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, kardamom, gyömbér, szegfűbors
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 darab narancs leve és héja
  • egy kevés víz

A tésztához

  • 30 deka kimagozott datolya
  • 2 deci tej (vízzel is helyettesítheted)
  • 2 nagy evőkanál puha vaj
  • 20 deka liszt
  • 1 kis kanál sütőpor
  • 13 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 nagyobb darab tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a körtét a fűszerekkel és a cukorral egy kevés vízben, majd csöpögtesd le. A tésztához főzd a datolyát a tejben 4-6 percig, majd egy aprítógépben dolgozd simára, krémesre. Ekkor mehet hozzá a vaj, a tojás, majd az egymással eldolgozott száraz hozzávalók. Ha szükséges, a körte levéből adj egy keveset hozzá, hogy sűrű tésztát kapj. Dolgozd össze a körtével, és 170 fokon süsd 40 percig. Karamellszósszal és vaníliafagylalttal a legfinomabb. 

Így készül Katalin hercegné kedvenc süteménye
Így készül Katalin hercegné kedvenc süteménye

Megtanítunk sticky toffee puddingot készíteni.

Tovább »

Még több recept

Jön a cseresznye szezonja, dobd össze ezt a gyors, isteni likőrt belőle!

Ha te is szeretsz kísérletezni a házi likőrökkel és krémlikőrökkel, ezt a cseresznyéset mindenképpen próbáld ki. Később koktélokban, fagyi tetején, de akár kókusztejjel készült lattéban is remek helye lesz.

május7., 10:24

Szőlővel és kekszből készül az egyik legegyszerűbb, tengerentúlról érkezett édesség

Egy doboz mag nélküli szőlőhöz az év bármely szakában könnyen hozzájuthatsz. Nálunk akkor készül leggyakrabban ez a desszert, amikor a vásárolt szőlő nem lett éppen a legédesebb – ebben a gyors édességben kifejezetten előny, ha egy kicsit savanykás.

május8., 11:24

Pestóval töltött csirkemell – olasz hangulatban még finomabb

Ha igazán finom végeredményt szeretnél, ne hagyd ki a tetejéről a parmezánforgácsokat sem. Ezt a fogást mi a legegyszerűbb jégsalátakörettel szeretjük a legjobban, amit kenyérkockákkal és cézáröntettel szoktunk feldobni.

május10., 12:52

Ez a klassz almás-tormás hússaláta nálunk párolt karalábéval lett még finomabb

Ha tavasz, akkor karalábé, és ebben az időszakban nagyon is igyekszünk a legtöbb fogásba belecsempészni. Szeretjük töltve, főzelékben és akár ebbe a hússalátába keverve is.

május7., 10:44

Ha te is imádod a gyümölcsleveseket, próbáld ki ezt az ananászos-cseresznyéset!

Mi kókuszcsipsszel szeretjük a legjobban ezt a gyors levest, amibe nálunk a legtöbbször néhány kocka csilivel és mézzel ízesített, grillezett ananász is kerül.

május8., 12:52

Karaj gombás-fehérboros szószban – ünnepekre és hétköznapokra is tökéletes

Nemcsak finom, de nagyon egyszerűen összedobható fogás, ami szerintünk spenótos gnocchi vagy egy kevés szarvasgombaolajjal meglocsolt házi tagliatelle mellett lesz a legtökéletesebb.

május12., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.