Katalin hercegné kedvence körtével: gyümölcsös sticky toffee pudding

Ha már Vilmos herceg felesége szereti, csak kipróbálhatjuk mi is ezt a ragacsos édességet, ami még finomabb akkor, ha a szezonban néhány kocka savanykás körte is felbukkan az édes süteményfalatok között.

Nyamika.
Nyamika.Lara Hata

Hozzávalók

A körtéhez

  • 3 darab körte felkockázva
  • ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, kardamom, gyömbér, szegfűbors
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 darab narancs leve és héja
  • 1 kevés víz

A tésztához

  • 30 deka kimagozott datolya
  • 2 deci tej (vízzel is helyettesítheted)
  • 2 nagy evőkanál puha vaj
  • 20 deka liszt
  • 1 kis kanál sütőpor
  • 13 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 nagyobb darab tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a körtét a fűszerekkel és a cukorral egy kevés vízben, majd csöpögtesd le. A tésztához főzd a datolyát a tejben 4-6 percig, majd egy aprítógépben dolgozd simára, krémesre. Ekkor mehet hozzá a vaj, a tojás, majd az egymással eldolgozott száraz hozzávalók. Ha szükséges, a körte levéből adj egy keveset hozzá, hogy sűrű tésztát kapj. Dolgozd össze a körtével, és 170 fokon süsd 40 percig. Karamellszósszal és vaníliafagylalttal a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek