Nyamika.Lara Hata
Hozzávalók
A körtéhez
- 3 darab körte felkockázva
- ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, kardamom, gyömbér, szegfűbors
- 3 evőkanál cukor
- 1 darab narancs leve és héja
- 1 kevés víz
A tésztához
- 30 deka kimagozott datolya
- 2 deci tej (vízzel is helyettesítheted)
- 2 nagy evőkanál puha vaj
- 20 deka liszt
- 1 kis kanál sütőpor
- 13 deka cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 nagyobb darab tojássárgája
Elkészítés:
Puhítsd meg a körtét a fűszerekkel és a cukorral egy kevés vízben, majd csöpögtesd le. A tésztához főzd a datolyát a tejben 4-6 percig, majd egy aprítógépben dolgozd simára, krémesre. Ekkor mehet hozzá a vaj, a tojás, majd az egymással eldolgozott száraz hozzávalók. Ha szükséges, a körte levéből adj egy keveset hozzá, hogy sűrű tésztát kapj. Dolgozd össze a körtével, és 170 fokon süsd 40 percig. Karamellszósszal és vaníliafagylalttal a legfinomabb.