Fokhagymás kefirben pácolt csirkemell – grillezett, csilis nektarinnal a legfinomabb

A csirkehús imádja a gyümölcsöket, ha ilyet készítesz, keverj el bármilyen szezongyümölcsöt mozzarellagolyókkal, és készíts mellé majonézes-szilvalekváros öntetet egy kis olívaolajjal és fűszerekkel. Különleges vacsora lesz, amihez nem kellett vagyonokat költened és több üzletbe elmenned az alapanyagokért.

Gyümölccsel nagyon finom az összes szárnyas.
Gyümölccsel nagyon finom az összes szárnyas.Thomas Barwick

Hozzávalók

  • 0.5 kiló csirkemell felszeletelve
  • 1 pohár kefir
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint bors és paprika
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 deci zsíros tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Keverj el a húson kívül minden alapanyagot, és pihentesd benne a húsokat néhány órán át. Sütés előtt sózd meg, majd süsd készre néhány perc alatt a szeleteket egy faszenes grillen. 

kapcsolódó Így pucold fénysebességgel a fokhagymát
Így pucold fénysebességgel a fokhagymát

Kerüld el a gerezdenkénti pepecselést, nyerj időt!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kung-pao csirke csípősen, kesudióval

Még egy csirkés fogás, amihez csak egy-két (nem is annyira) titkos összetevőt adtunk, így lett belőle egzotikus különlegesség.

2021. szeptember12., 12:52

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

február19., 12:56

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

február14., 07:32

Mediterrán hangulatban: beledobálós csirke olivával, sajttal és fehér babbal

Egy remek mediterrán fogás, ami az összes elképzelhető köret mellett finom a tört burgonyától egészen a tésztáig.

2021. november27., 10:24

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

2021. október14., 11:24

Készítsd a rántott húst kukoricapelyhes panírral, nem fogod megbánni!

Ropogós és isteni lesz a végeredmény, főleg akkor, ha egy pár órára előtte egy szójaszószos-barna cukros, enyhén csilis marinádba teszed a szeleteket. Az édeskés-különleges hús tetején a ropogós kukoricapehely tényleg új szintre emeli a kedvencedet.

2021. november6., 07:04

Mustra