Tészták tetején is finom ebben a változatban.CatEyePerspective
Hozzávalók
- 1.5 kiló pritaminpaprika
- 1 kiló vöröshagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 0.7 kiló padlizsán
- 1 csésze fekete olíva
- 25 deka aszalt paradicsom
- ízlés szerint só, bors, szárított bazsalikom és oregánó
- 6 deci étolaj
Elkészítés:
Süsd meg a padlizsánt és turmixold le, majd az összevágott hagymákat és a paprikát fele-fele arányban elosztott olajban külön lábasban dinszteld meg az ízesítőkkel. A padlizsánnal együtt főzz össze minden hozzávalót, majd öntsd hozzá a paradicsomlevet és a ledarált vagy aprítógépben összetört aszalt pradicsomot és fekete olívát. Ezek után főzd még addig, amíg besűrűsödik és az olaj feljön a tetejére.
Ezek után töltsd steril üvegekbe, majd száraz dunsztban hagyd kihűlni. Ha szeretnéd tartósítani, egy-egy késhegynyi szalicilt dobj a tetejére, vagy önts rá egy kevés olajat.