Készíts zakuszkát olaszosan – ebben a változatban akár tészták tetején is finom

Olaszosan is készülhet ez a finom szendvicskrém, amibe mi az olívát és egy kevés édeskés aszalt paradicsomot is tettünk. Néhány szelet mozzarellával tökéletes minden melegszendvics tetején.

Tészták tetején is finom ebben a változatban.
Tészták tetején is finom ebben a változatban.CatEyePerspective

Hozzávalók

  • 1.5 kiló pritaminpaprika
  • 1 kiló vöröshagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 0.7 kiló padlizsán
  • 1 csésze fekete olíva
  • 25 deka aszalt paradicsom
  • ízlés szerint só, bors, szárított bazsalikom és oregánó
  • 6 deci étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a padlizsánt és turmixold le, majd az összevágott hagymákat és a paprikát fele-fele arányban elosztott olajban külön lábasban dinszteld meg az ízesítőkkel. A padlizsánnal együtt főzz össze minden hozzávalót, majd öntsd hozzá a paradicsomlevet és a ledarált vagy aprítógépben összetört aszalt pradicsomot és fekete olívát. Ezek után főzd még addig, amíg besűrűsödik és az olaj feljön a tetejére.

Ezek után töltsd steril üvegekbe, majd száraz dunsztban hagyd kihűlni. Ha szeretnéd tartósítani, egy-egy késhegynyi szalicilt dobj a tetejére, vagy önts rá egy kevés olajat.

Innen tudhatod a zöldségesnél, tényleg csípős-e a kiszemelt paprika Innen tudhatod a zöldségesnél, tényleg csípős-e a kiszemelt paprika

Nem minden csípős, ami hegyes!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Aszalt paradicsommal még aromásabb lesz ez a gyors, sütőporos kenyér

Ha te is rajongod az olasz konyhát, dobd össze ezt a gyors kenyeret aszalt paradicsommal és olasz fűszerekkel. Nem is kell a tetejére más, csak egy kevés puhára olvadt vaj és mellé egy hatalmas pohár melange reggelire.

2021. február19., 06:00

Te is imádod az olasz konyhát? Készíts tortellinilevest friss bazsalikommal a tetején

Egy nagy adag reszelt parmezán sem hiányozhat ennek a levesnek a tetejéről, és ha még egészségesebbre készítenéd, a legvégén apróra vágott, hámozott paradicsomot és egy kevés felkockázott zellerszárat is adj hozzá.

2021. május23., 10:24

Zakuszkás csirkemell – tökéletes és egyszerű nyári vacsora

Ha valahol jó helye van a zakuszkának, az a joghurtban pácolt, frissen grillezett csirkeszeletek teteje. Nem kell a köretet túlgondolnod mellé, néhány grillezett zöldség balzsamecettel és egy pirítós éppen elég hozzá.

2020. augusztus21., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek