Készíts zakuszkát olaszosan – ebben a változatban akár tészták tetején is finom

Olaszosan is készülhet ez a finom szendvicskrém, amibe mi az olívát és egy kevés édeskés aszalt paradicsomot is tettünk. Néhány szelet mozzarellával tökéletes minden melegszendvics tetején.

Tészták tetején is finom ebben a változatban.
Tészták tetején is finom ebben a változatban.Fotó: CatEyePerspective

Hozzávalók:

  • 1.5 kiló pritaminpaprika
  • 1 kiló vöröshagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 0.7 kiló padlizsán
  • 1 csésze fekete olíva
  • 25 deka aszalt paradicsom
  • ízlés szerint só, bors, szárított bazsalikom és oregánó
  • 6 deci étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a padlizsánt és turmixold le, majd az összevágott hagymákat és a paprikát fele-fele arányban elosztott olajban külön lábasban dinszteld meg az ízesítőkkel. A padlizsánnal együtt főzz össze minden hozzávalót, majd öntsd hozzá a paradicsomlevet és a ledarált vagy aprítógépben összetört aszalt pradicsomot és fekete olívát. Ezek után főzd még addig, amíg besűrűsödik és az olaj feljön a tetejére.

Ezek után töltsd steril üvegekbe, majd száraz dunsztban hagyd kihűlni. Ha szeretnéd tartósítani, egy-egy késhegynyi szalicilt dobj a tetejére, vagy önts rá egy kevés olajat.

Innen tudhatod a zöldségesnél, tényleg csípős-e a kiszemelt paprika

Még több recept

A vega Wellington nálunk céklával és füstöltsajt-szósszal készült

Céklával, de akár fehérrépával és gombával is megsütheted a Wellington-bélszín húsmentes változatát, amihez, ha valami öntetet is készítenél, egy mustáros-tejszínes-zöld borsos szószt készíts.

szeptember25., 06:04

Tudtad, hogy a zakuszka a házi pizzán is finom?

Napon szárított sonkával, lila hagymával és jó sok sajttal készült nálunk ez a pizza, aminek elkészítéséhez saját, bögrés receptünket használtuk. Így nem kell pizzalapért zarándokolni a boltba, ráadásul sokkal finomabb, frissebb és garantáltan adalékanyag-mentes lesz a végeredmény.

augusztus26., 06:04

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

szeptember25., 06:04

Ha csak egy furcsaságnak adsz esélyt idén, válaszd a mangócsatnit!

Nemcsak arra jó, hogy a legegyszerűbb csirke-rizs vagy saláta- grillsajt párost feldobja, de akkor is remek, ha épp vendégek jönnek, és már csak egy hidegtálra van idő. A sajtok, sonkák, kekszek és csonthéjasok között remek lesz ez a fura mártogatós, ami mindegyik falatot izgalmasabbá teszi.

szeptember26., 06:04

Idén nyáron ne maradjon ki az erdélyi zakuszka

A zakuszkát sok nemzet a magáénak tudhatja: egyes források szerint balkáni eredetű, mások szerint örmény, gondolhatjuk székelynek, és valójában román eredetűnek is. Mindegy is, honnan ered, a legfontosabb, hogy ebben a receptben az egyik leggyakoribb változatot, a padlizsánost készítettük el.

augusztus19., 06:04

Zakuszkás csirkemell – tökéletes és egyszerű nyári vacsora

Ha valahol jó helye van a zakuszkának, az a joghurtban pácolt, frissen grillezett csirkeszeletek teteje. Nem kell a köretet túlgondolnod mellé, néhány grillezett zöldség balzsamecettel és egy pirítós éppen elég hozzá.

augusztus21., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.