Készíts zakuszkát olaszosan – ebben a változatban akár tészták tetején is finom

Olaszosan is készülhet ez a finom szendvicskrém, amibe mi az olívát és egy kevés édeskés aszalt paradicsomot is tettünk. Néhány szelet mozzarellával tökéletes minden melegszendvics tetején.

Tészták tetején is finom ebben a változatban.
Tészták tetején is finom ebben a változatban.CatEyePerspective

Hozzávalók

  • 1.5 kiló pritaminpaprika
  • 1 kiló vöröshagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 0.7 kiló padlizsán
  • 1 csésze fekete olíva
  • 25 deka aszalt paradicsom
  • ízlés szerint só, bors, szárított bazsalikom és oregánó
  • 6 deci étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a padlizsánt és turmixold le, majd az összevágott hagymákat és a paprikát fele-fele arányban elosztott olajban külön lábasban dinszteld meg az ízesítőkkel. A padlizsánnal együtt főzz össze minden hozzávalót, majd öntsd hozzá a paradicsomlevet és a ledarált vagy aprítógépben összetört aszalt pradicsomot és fekete olívát. Ezek után főzd még addig, amíg besűrűsödik és az olaj feljön a tetejére.

Ezek után töltsd steril üvegekbe, majd száraz dunsztban hagyd kihűlni. Ha szeretnéd tartósítani, egy-egy késhegynyi szalicilt dobj a tetejére, vagy önts rá egy kevés olajat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek