Kóstold meg a zakuszkát egy nagy adag babbal is!

Elkészítésekor fontos, hogy a zöldségféléket alaposan mosd meg, a konyhaeszközök legyenek tiszták, a befőttesüvegeket és üvegtetőket alaposan fertőtlenítsd, így sokáig eláll majd a zöldségkrémed. Már ha marad belőle egyáltalán.

Nálunk egy kevés kaporral készült a babos változat, amit vajas rozspirítóson szeretünk a legjobban.

Nálunk kapor is kerül bele, de ez nem kötelező hozzávaló.
Nálunk kapor is kerül bele, de ez nem kötelező hozzávaló.Fotó: Cavan Images

Hozzávalók:

  • 1.5 kiló fejtett bab megfőzve
  • 1.5 kiló pritaminpaprika
  • 1 kiló vöröshagyma
  • 5 deci (házi) paradicsomlé
  • 2 darab babérlevél
  • ízlés szerint só és bors
  • 7 deci napraforgóolaj
Recept idők

Elkészítés:

A babot turmixold le, a hagymát és a paprikát fele-fele arányban elosztott olajban külön lábasban dinszteld meg az ízesítőkkel. A babbal együtt főzd össze az összes hozzávalót, majd öntsd hozzá a paradicsomlevet, és főzd még addig, amíg besűrűsödik és az olaj feljön a tetejére. Töltsd steril üvegekbe, majd száraz dunsztban hagyd kihűlni. Ha szeretnéd tartósítani, egy-egy késhegynyi szalicilt dobj a tetejére.

 

Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?
Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?

Van, amit Bud Spencer is megevett volna? Kiderült!

Tovább »

Még több recept

Zakuszkás tészta kétféle sajttal – ebben jó helye lesz a frissen készült zöldségkrémnek

Akár két személyre is összedobhatsz egy friss, házi széles metéltet: csak dolgozz el egy bögre liszttel két tojást és egy evőkanál olajat, gyúrd össze, és hagyd egy fél órát pihenni. Ezek után már csak annyi dolgod lesz, hogy kinyújtod, és kifejezetten sós vízben főzöd készre néhány perc alatt. Ezzel a recept nehezén túl is vagy.

2020. augusztus22., 06:04

Ez a klassz almás-tormás hússaláta nálunk párolt karalábéval lett még finomabb

Ha tavasz, akkor karalábé, és ebben az időszakban nagyon is igyekszünk a legtöbb fogásba belecsempészni. Szeretjük töltve, főzelékben és akár ebbe a hússalátába keverve is.

május7., 10:44

Vega ételekben is finom a zakuszka főleg sajttal és édesburgonyával

Naná, hogy brokkolival, vagy karfiollal is helyettesítheted az édesburgonyát, és ha egyiknek sem vagy a rajongója, még mindig ott a klasszikus, burgonyás változat. Ha néhány kocka bacont és egy kevés füstölt kolbászt is adsz hozzá, húsevőknek is tökéletes lesz a végeredmény.

2020. augusztus23., 06:04

Így használd fel a zakuszkát: melegszendvicsben, kétféle sajttal és friss rukkolával

Nem mintha ne tudnánk kikanalazni egy adag zakuszkát üvegből mindenféle szégyenérzet nélkül, de azért az sem árt neki, ha egy nagy rozskenyér tetején, egy kicsit feltuningolva kerül az asztalra.

2020. augusztus20., 06:04

A tárkonyos csirkeraguleves még finomabb egy kevés karalábéval

Ez a gyors leves a citromtól savanykás, a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz, ami tökéletesen illik a fokhagymás csirkefalatokhoz.

május3., 12:52

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

május6., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.