Ha még tovább fokoznád, olvassz rá sütőben egy kevés mozzarellát, és ha kivetted, szórd meg parmezánnal. Egy grillezett hal vagy hússzelet mellé nem is kell ennél macerásabb.
Hozzávalók 2 személyre
- 4 nagyobb darab répa hasábokra vágva
- 1 nagyobb evőkanál puha vaj
- 1 teáskanálnyi szárított rozmaring
- 1 evőkanál méz
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Párold ress állagúra a répákat, majd olvaszd meg a vajat kis lángon, keverd el benne az ízesítőket, és kanalazd át bele a zöldségeket. Egy-két perc után el is készül – tökéletes tonhalfasírt vagy mustáros szték mellett is.
Mi lehetne ünnepibb egy gesztenyés-vörösboros fogásnál? Talán egy olyan étel, ami hagy is ünnepelni, vagyis nem akarja, hogy a konyhában töltsd a karácsonyi szabadság értékes óráit.
Tovább olvasom