Ez a gyors paella tengeri herkentyűkkel és friss citromfűvel készült

A citromos aromák jól illenek a tenger gyümölcseihez, ahogy egy kevés pikáns kapribogyó sem árt a harmóniának.

Mehet bele mindenféle tengeri hal vagy garnéla, polip, és nagyjából bármi, amihez hozzájutsz. Annyit fontos tudnod, hogy ezeknek általában nagyon kevés sütési-főzési idő kell, és kemények, rágósak lesznek, ha épp túlsülnek, így érdemes nagyon figyelned arra, hogy amint elkészültek, már ne főzd őket tovább.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 kisebb csésze olívabogyó
  • 2 bögre tenger gyümölcsei vegyesen
  • olívaolaj, só, bors
  • 1 kis csokor friss citromfű felaprítva
  • 1.5 deci alaplé
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 bögre rizs
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál csiliszósz
  • 4 evőkanál fokhagymás olaj
  • (elhagyható) egy kevés sáfrány a rizs ízesítésére
Recept idők

Elkészítés:

A forró, fokhagymás olajban néhány perc alatt süsd puhára a szobahőmérsékletű tengeri herkentyűket, majd kanalazd át egy tálba, amiben a mézzel, sóval és borssal elkevert csípős szósz van, és forgasd át benne. 

A maradék zsiradékon pirítsd meg a rizst, majd öntsd fel a borral, és néhány perc után az alaplével. Kis lángon kevergetés mellett főzd készre, majd ha ezzel megvagy, ízesítsd még sóval és borssal, ha szükséges. Ha a rizs már tökéletes, mehet hozzá az olívabogyó, a kapribogyó és a tenger gyümölcsei is. A tetejére jól illik egy-egy szelet lime és friss citromfű. 

Ha több zöldséget szeretnél bele, a frissen párolt zöldbabot és paradicsomot válaszd. 

Mitől vegán egy bor? És az miért jó?
Mitől vegán egy bor? És az miért jó?

A bor általában nem vega, pláne nem vegán, de most már ilyen is van.

Tovább »

Még több recept

Ez a fűszeres sült répa forrólevegős sütőben lesz a legfinomabb

Akár egy adag csípős, juharszirupos mázat is készíthetsz hozzá, amiből semmiképpen ne hagyj ki egy kevés sót és citromlevet. Halak és csirke mellett is nagyon finom.

február24., 06:04

Ezek a klassz, reggeli burritók forrólevegős sütőben készültek

Ha egy kicsit különlegesebb formában készítenéd el a burritókat, és te is rajongod a mexikói konyhát, használd ki a forrólevegős sütőt, és abban süsd meg a következő adagot. Ropogós, fűszeres finomság lesz a végeredmény, amit avokádó-paradicsom-petrezselyem salátával érdemes tálalnod.

február24., 06:04

Görög joghurtos chiapuding – grillezett mangóval és szőlőszemekkel is kóstold meg!

Az egyik legjobban variálható reggeli alapfogás a chiapuding. Ha túl sűrűnek látod, még egy kevés tejet adhatsz a keverékhez, amíg el nem éred a kívánt állagot. Dobj bele olyan gyümölcsöt, amilyet épp találsz, és akár egy kis adag levendulavirágos mézet is készíthetsz mellé.

február26., 06:04

Csirkés-kolbászos paella – Egyszerűbb összedobni, mint gondolnád!

Chorizóval és a kedvenc kolbászoddal is működik, és nagyon fontos, hogy a friss zöldfűszereket se hagyd ki belőle.

2020. augusztus15., 06:04

Csirkét is süthetsz a forrólevegős sütőben, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Egy nagy adag görögsaláta mellett, egy kevés reszelt sajttal és citromlével szeretjük legjobban ezeket a klassz, fűszeres csirkefalatokat, amik segítenek egy kicsit megidézni a nyarat. Ha a görög salátát megunod, fokhagymás, görög joghurtos padlizsánsalátát dobj össze mellé.

február24., 06:04

Ezzel a kagylós-citromos paellával a tengerparton érezthetitek magatokat

Ha az alapanyagokat sikerült beszerezned, a nehezén már túl is vagy.

2020. augusztus21., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.