Teszt: így lesz a legfinomabb a krumplisaláta

Burgonyasalátát készíteni a legtöbben tudnak, de a jelek szerint igazán finom végeredményt adó receptje nem mindenkinek van. A végtelen internetes ötlettár legnépszerűbbjei versenyeztek a teszten, és nem volt mindegyik olyan, ami igazán megérte volna, ám akadt egy elég fura, ami végül el is vitte a pálmát.

Kategorikus kijelentéssel indítja aktuális tesztjét a TheKitchn, azt állítják: tesztjük után egyértelmű győztest tudnak hirdetni burgonyasaláta-ügyben. Ha nem is egyforma mindannyiunk ízlése, azért mégis érdemes megjegyezni az egyik legtutibb receptet, ha már a sok közül ez lett a verseny legfinomabbja. Ez a verzió ráadásul félig burgonyapüré és csak félig hagyományos saláta, amit ha már az alapanyagok megvannak, akkor már mérnünk sem szükséges, ízlés szerinti arányokkal dobhatjuk össze a nekünk legjobban tetsző változatban. 

Ezt a különleges burgonyasaláta-receptet próbáld ki!    

Ahogy minden alkalommal, ezúttal is több ismert gasztroblogger és receptes oldal legnépszerűbbjeit igyekeztek sorra venni, és azonos körülmények között, ugyanolyan minőségű alapanyagokból elkészíteni a fogásokat.

A kutatás interneten legnépszerűbb receptek áttekintésével kezdődött, majd négyre szűkült a receptek köre, melyek mindegyike egyedi megközelítést alkalmazott. Ina Garten burgonyasaláta-receptje messze a legkeresettebb, mellette a Pioneer Woman, Carla Hall és Julia Child receptjei kaptak esélyt a bizonyításra.

Krumplisaláta, amit mindenki máshogy szeret.
Krumplisaláta, amit mindenki máshogy szeret.Aleaimage / Getty Images Hungary

Az értékeléskor mégsem az Ina Garten-változat lett a első helyezett. Sőt. Könnyű volt és klasszikus, ráadásul friss kapor is került bele, de ez még így is csak az utolsó helyre lett elég. Julia Child receptje került a dobogó harmadik fokára, aki valamiért felszeletelte főzés előtt a burgonyákat, így a vártnál valamivel előbb elkészült a köret. A második Carla Hall ecetes változata lett, az első helyet pedig a Pioneer Woman salátája kapta.

Mutatjuk is, mitől volt annyira jó ez a recept!

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

A hozzávalók alapja a burgonya, majonéz és egy kevés mustár volt, mellettük szeletelt zöldhagyma és savanyú uborka is került bele. A hozzávalók egy részét darabra adták meg, de mivel a burgonyák és az uborkák mérete is ezerféle lehet, az adagolást célszerűbb, ha ízlés szerint oldjuk meg. Fűszerként paprika, só, bors került még a majonézhez, majd az egészhez főtt tojást is adtak.

A pofonegyszerű recept szerint a burgonyákat félbevágva kell megfőznünk, majd krumplinyomóval kissé összetörve elkeverni a majonézzel és minden egyéb fűszerrel. Az uborka, tojás és a bacon csak a legvégén került hozzá, hogy egy kissé darabos, a krumplipürére emlékeztető köret legyen a végeredmény. Pofonegyszerű a recept, ami akkor jó, ha elég majonéz van benne. Ha pedig egy kis nedvesség kell hozzá, mert túl darabosnak tűnik, a savanyú uborka levével tedd még krémesebbé. Sült húsok mellé tökéletes

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek