Nyári vörösboros céklaleves – ezt akár jéghidegen is tálalhatod

Ne csak ősszel főzz a gyökérzöldségekből, klasszul illenek a nyári fogásokba is!

Ha még izgalmasabbá tennéd, egy nagy adag mentát és minimozzarellát kínálj mellé levesbetétként, ha a hagyományosabb ízeket szereted, egy adag forró, köményes vajban átforgatott főtt csicseriborsó is finom kísérője lehet.

Ha egy kevés friss cékla is kerül bele a végén, még szebb lesz a színe.
Ha egy kevés friss cékla is kerül bele a végén, még szebb lesz a színe.barol16

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 deka cékla felkockázva
  • ízlés szerint szegfűszeg, római kömény, gyömbér, só, bors, barna cukor
  • 1 deci vörösbor
  • 7 deci víz
  • 1 bögre görög joghurt
  • néhány csepp citromlé
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a céklákat és a fehérrépát a bor és a víz keverékében, közben fűszerezd is a levest. Ha langyosra hűlt, add hozzá a joghurtot és a tejszínt is, majd egy kevés citromlevet. Reszelt uborkával és zellerrel vagy mézes mozzarellakarikákkal és görögdinnyeszeletekkel a közepén a legfinomabb, hidegen.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek