Nyári vörösboros céklaleves – ezt akár jéghidegen is tálalhatod

Ne csak ősszel főzz a gyökérzöldségekből, klasszul illenek a nyári fogásokba is!

Ha még izgalmasabbá tennéd, egy nagy adag mentát és minimozzarellát kínálj mellé levesbetétként, ha a hagyományosabb ízeket szereted, egy adag forró, köményes vajban átforgatott főtt csicseriborsó is finom kísérője lehet.

Ha egy kevés friss cékla is kerül bele a végén, még szebb lesz a színe.
Ha egy kevés friss cékla is kerül bele a végén, még szebb lesz a színe.barol16

Hozzávalók 3 személyre:

  • 50 deka cékla felkockázva
  • ízlés szerint szegfűszeg, római kömény, gyömbér, só, bors, barna cukor
  • 1 deci vörösbor
  • 7 deci víz
  • 1 bögre görög joghurt
  • néhány csepp citromlé
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a céklákat és a fehérrépát a bor és a víz keverékében, közben fűszerezd is a levest. Ha langyosra hűlt, add hozzá a joghurtot és a tejszínt is, majd egy kevés citromlevet. Reszelt uborkával és zellerrel vagy mézes mozzarellakarikákkal és görögdinnyeszeletekkel a közepén a legfinomabb, hidegen.  

kapcsolódó A cékla finom! Bebizonyítjuk
A cékla finom! Bebizonyítjuk

Vicces színű ételek, amiktől ráadásul pánik nélkül pisilhetünk rózsaszínt - a cékla nem csak savanyúságnak jó!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Eperleves mentával és kecskesajttal – imádni fogod a szokatlan kombinációt

Egy gyors fogás, ha éppen vendégeket vársz, vagy csak valami újat próbálnál ki a megszokott gyümölcsleves után. Készíts mellé grillezett csirkét rukkola-eper salátával és citromos-joghurtos öntettel, így lesz tökéletes ebéd vagy vacsora belőle.

július10., 11:24

Gyors, hideg avokádóleves – nyári ebédként, fenyőmaggal lesz a legfinomabb

Nagyjából 30 másodperc alatt elkészül, ha már az előkészületek is megvannak, és a végeredmény egy egészséges és nagyon finom leves, ami téli és nyári fogások mellé is remekül illik.

június30., 10:24

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Szeder-füstölt lazac saláta mozzarellagolyókkal és édeskés öntettel lesz igazán különleges

Elsőre furcsán hangzik a kombináció, de csak addig, amíg nem teszel egy próbát vele. Remek könnyű fogás, amiben a sós hal ízét néhány darab édeskés-fanyar szeder egészíti ki.

július25., 10:44

Gyors, tejszínes spenótleves – sült fokhagymával a tetején lesz a legfinomabb

Egy klassz és egészséges leves, ami sült fokhagymával a tetején a legfinomabb. Ennek elkészítéséhez csak vágd félbe, olajozd és sózd meg a fokhagymákat, majd egy alufóliában 45 perc alatt süsd készre a forró sütőben. Pirítóson, tésztaszószként és levesbetétként is tálalhatod – minden nem túl fűszeres fogást feldob.

május29., 10:44

Brokkolileves parmezáncsipsszel

Parmezáncsipsszel, sült fokhagymával, de akár napon szárított sonkával a tetején is készülhet ez a gyors fogás, ami a diétádba is remekül beilleszthető.

június16., 10:44

Mustra