Így szabadítsd meg a kezed a fokhagymaszagtól

Fokhagyma, hal, erős fűszerek... és ezek még csak azok a nem kívánt szagok, amiket a konyhában összegyűjthetünk főzés során. De melyik az a módszer, amivel azonnal megszabadulhatunk a kellemetlen szagoktól?

A TheKitchn csapata ezúttal a fokhagymaszag leghatékonyabb eltávolításnak járt utána. Mindegyik módszer teszteléséhez egy-egy nagyobb fokhagymagerezdet használtak, ezt dörzsölték össze alaposan az ujjaik között. Ezután a tesztelő hideg vízben leöblítette a kezét, arra is ügyelve, hogy az egyes módszerek kipróbálása között elegendő idő teljen el.

Az első módszer a nyers burgonyával való bedörzsölés és szappanos kézmosás volt, ami a vélemények szerint gyakorlatilag semmilyen eredményt nem hozott. Hátulról a második helyezett a kávézacc lett, amit 30 másodpercig dörzsölt a bőrébe a tesztelő. Erről azt írják: mindössze annyi történt, hogy a fokhagyma mellett már a kávé illata is érződött a kezükön.

A harmadik módszer minimum meglepő: „dörzsöld a kezed rozsdamentes acélra legalább 30 másodpercig hideg víz alatt” – áll a felszólításban, aminek eredménye végül a középmezőnyben végzett. Ez a módszer állítólag azért működik, mert a frissen vágott fokhagyma szagos kénvegyületei a rozsdamentes acélban levő molekulákhoz kapcsolódnak, eltávolítva a szagokat a kezedből. Utána egy szappanos kézmosás is dukált, jó eséllyel ez is javított a helyzeten. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mondd meg te, melyik az ország legjobb fejlesztő kezdeményezése!

 

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 innovatív és jövőbarát
kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit
fejlesztik iskolai kereteken túl 2020-ban. Idén szülők jelölték a gyerekeket fejlesztő szervezeteket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, akiket most bemutatnak a szülőknek. Az Edisonplatform kiemelt célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik
fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. 

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazzák, emellett augusztus 6-tól közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz te is a szerinted legkiemelkedőbb kezdeményezésre!

Tovább a szavazásra!

Promóció

A szájvizes megoldás után is szükséges egy szappanos kör, ám ez még hatékonyabbnak bizonyult a lábas fedelének dörzsölgetésénél is. Azért még ennél is volt jobb: a só és sütőpor keveréke. Ez a módszer a maximális 5 pontot kapta. Előbb a két összetevőből (sütőpor + feleannyi só) egy kis vízzel pasztát kevertek, majd 30 másodpercen át dörzsölték vele a kezet, ezek után szappanos lemosás, majd hidratáló krém következett, enélkül ugyanis az elegy nagyon kiszárítaná a kezet. 

Miért erősebbek mindig a büdös szagok, mint a jó illatok?
Miért erősebbek mindig a büdös szagok, mint a jó illatok?

Sokkal több szaglóreceptorunk van a sajt szagára és az édes illatokra. Vajon miért?

Tovább »
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.