Így szabadítsd meg a kezed a fokhagymaszagtól

Fokhagyma, hal, erős fűszerek... és ezek még csak azok a nem kívánt szagok, amiket a konyhában összegyűjthetünk főzés során. De melyik az a módszer, amivel azonnal megszabadulhatunk a kellemetlen szagoktól?

A TheKitchn csapata ezúttal a fokhagymaszag leghatékonyabb eltávolításnak járt utána. Mindegyik módszer teszteléséhez egy-egy nagyobb fokhagymagerezdet használtak, ezt dörzsölték össze alaposan az ujjaik között. Ezután a tesztelő hideg vízben leöblítette a kezét, arra is ügyelve, hogy az egyes módszerek kipróbálása között elegendő idő teljen el.

Az első módszer a nyers burgonyával való bedörzsölés és szappanos kézmosás volt, ami a vélemények szerint gyakorlatilag semmilyen eredményt nem hozott. Hátulról a második helyezett a kávézacc lett, amit 30 másodpercig dörzsölt a bőrébe a tesztelő. Erről azt írják: mindössze annyi történt, hogy a fokhagyma mellett már a kávé illata is érződött a kezükön.

A harmadik módszer minimum meglepő: „dörzsöld a kezed rozsdamentes acélra legalább 30 másodpercig hideg víz alatt” – áll a felszólításban, aminek eredménye végül a középmezőnyben végzett. Ez a módszer állítólag azért működik, mert a frissen vágott fokhagyma szagos kénvegyületei a rozsdamentes acélban levő molekulákhoz kapcsolódnak, eltávolítva a szagokat a kezedből. Utána egy szappanos kézmosás is dukált, jó eséllyel ez is javított a helyzeten. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

A szájvizes megoldás után is szükséges egy szappanos kör, ám ez még hatékonyabbnak bizonyult a lábas fedelének dörzsölgetésénél is. Azért még ennél is volt jobb: a só és sütőpor keveréke. Ez a módszer a maximális 5 pontot kapta. Előbb a két összetevőből (sütőpor + feleannyi só) egy kis vízzel pasztát kevertek, majd 30 másodpercen át dörzsölték vele a kezet, ezek után szappanos lemosás, majd hidratáló krém következett, enélkül ugyanis az elegy nagyon kiszárítaná a kezet. 

Miért erősebbek mindig a büdös szagok, mint a jó illatok? Miért erősebbek mindig a büdös szagok, mint a jó illatok?

Sokkal több szaglóreceptorunk van a sajt szagára és az édes illatokra. Vajon miért?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek