Így szabadítsd meg a kezed a fokhagymaszagtól

Fokhagyma, hal, erős fűszerek... és ezek még csak azok a nem kívánt szagok, amiket a konyhában összegyűjthetünk főzés során. De melyik az a módszer, amivel azonnal megszabadulhatunk a kellemetlen szagoktól?

A TheKitchn csapata ezúttal a fokhagymaszag leghatékonyabb eltávolításnak járt utána. Mindegyik módszer teszteléséhez egy-egy nagyobb fokhagymagerezdet használtak, ezt dörzsölték össze alaposan az ujjaik között. Ezután a tesztelő hideg vízben leöblítette a kezét, arra is ügyelve, hogy az egyes módszerek kipróbálása között elegendő idő teljen el.

Az első módszer a nyers burgonyával való bedörzsölés és szappanos kézmosás volt, ami a vélemények szerint gyakorlatilag semmilyen eredményt nem hozott. Hátulról a második helyezett a kávézacc lett, amit 30 másodpercig dörzsölt a bőrébe a tesztelő. Erről azt írják: mindössze annyi történt, hogy a fokhagyma mellett már a kávé illata is érződött a kezükön.

A harmadik módszer minimum meglepő: „dörzsöld a kezed rozsdamentes acélra legalább 30 másodpercig hideg víz alatt” – áll a felszólításban, aminek eredménye végül a középmezőnyben végzett. Ez a módszer állítólag azért működik, mert a frissen vágott fokhagyma szagos kénvegyületei a rozsdamentes acélban levő molekulákhoz kapcsolódnak, eltávolítva a szagokat a kezedből. Utána egy szappanos kézmosás is dukált, jó eséllyel ez is javított a helyzeten. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

A szájvizes megoldás után is szükséges egy szappanos kör, ám ez még hatékonyabbnak bizonyult a lábas fedelének dörzsölgetésénél is. Azért még ennél is volt jobb: a só és sütőpor keveréke. Ez a módszer a maximális 5 pontot kapta. Előbb a két összetevőből (sütőpor + feleannyi só) egy kis vízzel pasztát kevertek, majd 30 másodpercen át dörzsölték vele a kezet, ezek után szappanos lemosás, majd hidratáló krém következett, enélkül ugyanis az elegy nagyon kiszárítaná a kezet. 

kapcsolódó Miért erősebbek mindig a büdös szagok, mint a jó illatok?
Miért erősebbek mindig a büdös szagok, mint a jó illatok?

Sokkal több szaglóreceptorunk van a sajt szagára és az édes illatokra. Vajon miért?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!
Mustra