Így távolítsd el a vörösborfoltot hatékonyan, vegyszer nélkül

Egyetlen foltot sem örömteli látni a ruháinkon, ám a vörösboré azért az egyik legbosszantóbb, mert jó eséllyel társaságban kapunk belőle, ahol nyilván nincs nálunk valami más, amit felvehetnénk. Akárhol is ér minket a csapás, megvan a módszer arra, hogyan lehetnek újra a régiek a ruháink és a foltos lakástextíliák.

A TheKitchn tesztjében a legegyszerűbb és leghatékonyabb módszert kereste, amihez nem kell speciális folttisztítókat vásárolni. Ezeket bármikor gyorsan bevetheted, ha épp egy távoli város apartmanjában vagy egy házibuliban ér a vörösborattak. Két tippjük is van arra, hogyan szedd ki a foltokat viszonylag egyszerűen a textíliákból speciális tisztítók nélkül, és mindkettő olyan, amihez biztosan megvannak a szükséges eszközök egy háztartásban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mondd meg te, melyik az ország legjobb fejlesztő kezdeményezése!

 

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 innovatív és jövőbarát
kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit
fejlesztik iskolai kereteken túl 2020-ban. Idén szülők jelölték a gyerekeket fejlesztő szervezeteket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, akiket most bemutatnak a szülőknek. Az Edisonplatform kiemelt célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik
fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. 

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazzák, emellett augusztus 6-tól közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz te is a szerinted legkiemelkedőbb kezdeményezésre!

Tovább a szavazásra!

Promóció

Mik a működő módszerek?

Só + forró víz módszer (csak ruházat és terítők esetében alkalmazd):

  • Forralj vizet. 
  • Töröld át a foltot egy fehér konyharuhával. 
  • Húzd feszesen a foltos anyagot egy tál fölé. (Célszerű megerősítened egy gumiszalaggal, vagy valakinek szorosan kell tartania a tál fölött.)
  • Szórd meg a foltot sóval. 
  • Önts forró vizet a foltra. 

Tejes módszer (ez már szőnyegekkel is működik):

  • Önts egy kis tejet a foltra. 
  • Hagyd a folton néhány percig. 
  • Töröld át a foltot egy fehér konyharuhával. 
  • Öblítsd át alaposan.

Természetesen nem csak a vörösbor tud idegesítő foltokat okozni – és különösen a szőnyeg van veszélyben, ezért további, specifikus folttisztító módszereket mutattunk szőnyegre itt:

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.