Fokhagymás-oregánós párizsi bundában percek alatt elkészül a csirkemáj

Nálunk édes-csípős szósszal és fokhagymával készült uborkasaláta volt mellette a tányéron, így viszonylag könnyű, nyári fogás lett a végeredmény.

Ha van kedvenc fűszered, ne hallgass ránk, tuningold oregánó helyett azzal a sűrű bundát a májfalatok körül!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka csirkemáj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, oregánó
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 deci tej
  • 3 kisebb darab tojás
  • 10 deka liszt
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat mosd meg, majd ha van időd, áztasd be fokhagymás tejbe egy délelőttre. 

Ha ezzel megvagy (vagy ezt a lépést kihagynád), csak keverj el a májon kívül alaposan minden hozzávalót, hogy sűrű tésztát kapj (ez a tojások méretétől is függ). Forgasd meg benne a darabokat, majd bő, forró olajban rövid idő alatt süsd ki őket. 

Miért kell a májat tejbe áztatni? Kell egyáltalán?

Még több recept

Hideg libamáj hagymalekvárral, ahogy Kiskunhalason készítik

Krémes, ízes és abbahagyhatatlan.

július4., 06:04

Sonkába tekert csirkemáj grillezve, gyümölcsökkel – így lehet diétás a kedvenced

Tíz deka szárnyasmájban alig több mint 100 kalória van – ha grillezett gyümölcsökkel tálalod, segíthet átbillenni a már néhány hete tartott és már nagyon kifulladni látszó újévi fogadalmak holtpontjain.

január14., 10:40

Ezek a csokis sütik nálunk egy kevés sütőtöktől lettek még egészségesebbek

Ha szereted a hagyományos chocolate chip cookie-t, ezt az egészséges verziót is imádni fogod. Tökéletes kirándulásokhoz, tízóraira, ahogy arra is, hogy a „másnapos” sült tökszeleteket megmentsd a kukába kerüléstől.

október22., 06:04

A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

október17., 06:08

Füstös-csípős polenta – grillezett zöldségek mellett remek vegán vacsora

Nem is kell a mellé kínált zöldségekre más, csak egy kevés jó minőségű balzsamecet és frissen tört bors – garantáltan nem maradsz éhes egy ilyen fogás után. Ha a lecsót jobban szereted, azzal is nagyon finom, akár hagyományos, akár csípős, tofus-cukkinis változatban is.

október17., 06:08

Vegán, paradicsomos csicseriborsó-leves, tésztával és friss bazsalikommal

Nem tudunk ellenállni annak, hogy ha egy fogás durván paradicsomos, ahhoz ne adjunk friss bazsalikomot, oregánót és jó sok borsot. Így lesz nálunk minden ilyen étel kicsit olaszos, de ez alkalommal sem bántuk meg a fűszerezést.

október21., 06:16

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.