Fokhagymás-oregánós párizsi bundában percek alatt elkészül a csirkemáj

Nálunk édes-csípős szósszal és fokhagymával készült uborkasaláta volt mellette a tányéron, így viszonylag könnyű, nyári fogás lett a végeredmény.

Ha van kedvenc fűszered, ne hallgass ránk, tuningold oregánó helyett azzal a sűrű bundát a májfalatok körül!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka csirkemáj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, oregánó
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 deci tej
  • 3 kisebb darab tojás
  • 10 deka liszt
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat mosd meg, majd ha van időd, áztasd be fokhagymás tejbe egy délelőttre. 

Ha ezzel megvagy (vagy ezt a lépést kihagynád), csak keverj el a májon kívül alaposan minden hozzávalót, hogy sűrű tésztát kapj (ez a tojások méretétől is függ). Forgasd meg benne a darabokat, majd bő, forró olajban rövid idő alatt süsd ki őket. 

Miért kell a májat tejbe áztatni? Kell egyáltalán?

Még több recept

Sonkába tekert csirkemáj grillezve, gyümölcsökkel – így lehet diétás a kedvenced

Tíz deka szárnyasmájban alig több mint 100 kalória van – ha grillezett gyümölcsökkel tálalod, segíthet átbillenni a már néhány hete tartott és már nagyon kifulladni látszó újévi fogadalmak holtpontjain.

január14., 10:40

Pavlova hideg barackos-vaníliás raguval és pisztáciával

A csonthéjasok bőven kaptak szerepet ebben a desszertben, a pisztácia mellett egy kevés diólikőr is került a barackok mellé, így lett igazán finom a végeredmény.

augusztus9., 06:04

Ünnepi hangulatban: Pavlova borsos-rumos gránátalmával és egy nagy adag tejszínhabbal

Ez a desszert annyira elegáns, hogy vendégváráskor és egy nyári bulin vagy szülinapon is megállja a helyét.

augusztus8., 08:11

Nyári barackos-avokádós saláta csirkével és baconnel

Nektarinnal, hámozott őszibarackkal, de akár sárgabarackkal is készíthető ez a szuper saláta, amiben a gyümölcsök édességét egy kevés sós feta és a baconockák egészítik ki.

augusztus8., 08:11

Nagyon nyári desszert: Pavlova grillezett nektarinnal és limoncellóval

Pavlovát készíteni nem nehéz, csak tarts be minden szabályt, és készíts egy olyan gyümölcsből egy különleges ragut, aminek épp szezonja van. Ha egy kevés zöldfűszert és citromlikőrt is adsz hozzá, még izgalmasabb lesz a végeredmény.

augusztus5., 06:04

Hideg libamáj hagymalekvárral, ahogy Kiskunhalason készítik

Krémes, ízes és abbahagyhatatlan.

július4., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.