5 gyors, sütés nélküli sajttorta nyárra krémlikőrrel, barackkal és citromos túróval

Ha végképp nincs kedved elindítani a sütőt és bekapcsolni a robotgépet, csak öntsd a darált kekszre a vajat, és ízesíts sajtkrémet egy klassz fűszerrel, likőrrel és friss gyümölcsökkel. Hoztunk is mindjárt öt remek tippet különleges, mégis egyszerűen összedobható sajttortákra.

Mini adagokban készítettük el őket, amikhez kisebb tortaformára lesz szükséged. Legalább négyen-hatan így is jóllaktok majd a szeletekkel, másnap pedig érkezhet a friss adag. Ezek a receptek arra is kiválóan alkalmasak, hogy a gyerekek is megszeressék a konyhai tüsténkedést, így legközelebb akár ők is összedobhatják a néhány perces édességeket. 

Azt már szeretjük, amikor olyan recept ugrik be nyáron, amihez nem kell más, csak egy kis keverés, darálás és néhány óra türelem, amíg a hűtőben szépen összeállnak az ízek. Ez a barackos desszert pont ilyen. Mi egy kis kókuszlikőrrel ízesített tejszínt és étcsokiöntetet is kínáltunk mellé, hiszen, ha már bűnözünk, legyünk a bűn mesterei.

Szerintünk a vaníliás keksz az ideális ehhez a citromos desszerthez, így mi azzal dobtuk össze, de ha például Oreo-rajongó vagy, ne fogd vissza magad, mert kakaós alappal is elronthatatlan. 

A sajttorta? Jó! A mangó! Jó! A hús? Jó! – mondaná erre a Jóbarátokból Joey, ám mi most a darált marhát kihagytuk, és anélkül is egész jó ez a nyári torta, aminek az alapjaként egyszerű, cukormentes zabkekszet használtunk.

Minden évszakban klassz egy ilyen desszert, amit a hideg napokon édes sütőtökraguval, nyáron egy gyors gyömbéres limonádéval egészíthetsz ki. Pillanatok alatt elkészül, ráadásul a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá. Minden okod megvan tehát arra, hogy megments egy pohár krémlikőrt és meglepd a család felnőtt tagjait ezzel a klassz édességgel.

Nálunk fekete ribizlivel készült ez a fehér csokis sajttorta, de talán mondanunk sem kell, hogy fahéjban puhított almakockákkal, karamellás körtével és savanykás meggyfalatokkal is tökéletes.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek