Ha a lekvár túl sűrű lenne, egy nagyon kevés forró vízzel, szilvapálikával vagy mandulalikőrrel is javíthatsz a helyzeten – a süti ízének csak jót tesznek az izgalmas hozzávalók.
Hozzávalók
- 20 deka zabkeksz összetörve
- 8 deka olvasztott vaj
- 2 evőkanál levendulavirág kissé összetörve
- 0.5 kisebb üveg szilvalekvár (szobahőmérsékletű)
- 3 doboz natúr sajtkrém (legalább 15 deka)
- 1 közepes doboz mascarpone
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- 1.5 deci felevert tejszínhab
- 5 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint édesítő)
- 1 kávéskanál só
- 3 evőkanál levendulaszörp (elhagyható)
Elkészítés:
A kekszet keverd el az olvadt vajjal és a levendulavirágokkal, majd nyomkodd egy kisebb tortaforma aljába, és tedd a hűtőbe. Ha összeállt, kend meg a szilvalekvárral és tedd a fagyasztóba néhány percre. A többi hozzávalót egy kézi mixerrel alaposan dolgozd el egymással, és ha megdermedt az alap, öntsd a tetejére. Legalább másfél óra kell majd neki a hűtőben, mielőtt szeletelni tudod. Olvasztott fehér csokival és levendulavirágokkal dekorálhatod a tetejét.