Így lesz tökéletesen tiszta az otthoni medence

A nagyobb és puha falú medencék is rendszeres és alapos tisztítást igényelnek. De mi ennek a legjobb módja? Már mutatjuk is!

Épített, felfújható, csővázas vagy átlátszó peremű... végül is mindegy, csak legyen, amiben  megmártózhatunk otthon a nyári kánikula idején. A puha falú medencék ára egy kicsit barátibb, alacsonyabbak a fenntartási költségeik, és télen elpakolni is egyszerűbb őket. Nyáron viszont ezeket is takarítani kell, és nem elég csak kihalászni a leveleket a vízből.

Hogyan tartsuk tisztán a medencénket?

A tökéletes tisztaságért először is szerencsés, ha jól helyezed el a medencét a kertben: ne kerüljön fa alá, mert ha mégis, akkor a víz gyakran tele lesz falevéllel és a fáról lehulló rovarokkal. Ez nemcsak neked ad majd munkát, hanem a víz szűrése során is problémákat okozhat. A megelőzésben hasznát veheted a medencetakarónak vagy a medencefölöző szűrőnek is, ami összegyűjti a víz felszínén úszó faleveleket és rovarokat.  

A legtöbben tudjuk, hogy a medencében álló víz egy idő után már nem tökéletes, főleg amikor a színe zöldre vált. Ha kéznél van az összes alapvető eszköz (különösen a medenceháló, szűrők és a medenceporszívó), akkor egy kis odafigyeléssel a medence fantasztikusan fog kinézni egész nyáron.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Sajnos a vegyszerezést nem lehet megúszni, mert az a víz, amibe nem kerül vegyszer, hamar zavaros lesz és algásodni kezd – utóbbi a gépészetet is tönkreteheti. A vegyszerek viszont megölik a medence vizében jelen levő baktériumokat, algákat és gombákat.

A kémhatás beállításához jó, ha tudod, hogy a 7,2 alatti és a 7,8 fölötti pH-érték is csípheti a fürdőzők szemét, vagyis ezek közé érdemes belőnöd az értéket. Az algásodás teljesen megszüntethető a klór adagolásával, a szabad klór szintjének 3 mg/l-re történő emelésével. Hasznosak ezenkívül a pelyhesítő szerek is, amik az opálos, zavaros víz tisztítására valók. Ha az alapokat betartod, és a leírás szerint adagolod a vegyszereket, a medencédben egész nyáron biztonsággal pancsolhat majd a család. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek