Mit jelent, hogy a hús lédig?

Mostantól nem kell hozzá telefonos segítség.

Miért ne tanulhatnánk meg a lehető legtöbb, húsokkal és azok elkészítésével kapcsolatos alapfogalmat? Valamikor biztosan jól jön még, ha tudjuk, hogy a cotelette (kotlett) a csonttal együtt  tálalt „bordácskát” jelenti, a filé a csont és szálka nélküli húsokra utal, a jus a pecsenyelé, a konfitálás pedig a zsírban, hosszú időn át sütést jelenti, viszonylag alacsony hőfokon.  

 

 

És az vajon mit jelent, ha valami lédig?

A választ a Nébih szakemberi adták meg, akik elárulták: a szó elsősorban a kereskedelemben használatos, általában az „ömlesztve” árusított, egyedi csomagolás, egalizálás nélküli termékeket jelenti.

Fontos tudni, hogy az ilyen módon árusított termékeknek a forgalmazó helyre történő beérkezéskor rendelkezniük kell a terméket külső szennyeződéstől védő csomagolással, és természetesen ezt jelölni is kell.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mondd meg te, melyik az ország legjobb fejlesztő kezdeményezése!

 

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 innovatív és jövőbarát
kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit
fejlesztik iskolai kereteken túl 2020-ban. Idén szülők jelölték a gyerekeket fejlesztő szervezeteket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, akiket most bemutatnak a szülőknek. Az Edisonplatform kiemelt célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik
fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. 

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazzák, emellett augusztus 6-tól közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz te is a szerinted legkiemelkedőbb kezdeményezésre!

Tovább a szavazásra!

Promóció

Ami a húst és a húskészítményeket illeti, ezek érkezhetnek vákuum- vagy védőgázas csomagolásban, de erre alkalmas műanyag ládában is, amit a szennyeződés elkerülése érdekében fóliával béleltek ki. A csomagon vagy az ahhoz rögzített címkén azonosító jelölésnek kell lenni – ami alapján azonosítható az engedélyezett előállító létesítmény –, és fel kell tüntetni a tétel azonosításához szükséges adatot, ami lehet tételazonosító szám vagy a lejárati időt jelző dátum is.

Tehát az úgynevezett lédig termékek esetében olyan nagyobb kiszerelési egységre kell gondolni, melyből a fogyasztó jelenlétében, a fogyasztó igényeinek megfelelő, kisebb mennyiséget mérnek ki és adnak el a boltokban, illetve zöldség-gyümölcs esetén a fogyasztó sokszor maga méri ki a szükséges mennyiséget.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.