Mit jelent, hogy a hús lédig?

Mostantól nem kell hozzá telefonos segítség.

Miért ne tanulhatnánk meg a lehető legtöbb, húsokkal és azok elkészítésével kapcsolatos alapfogalmat? Valamikor biztosan jól jön még, ha tudjuk, hogy a cotelette (kotlett) a csonttal együtt  tálalt „bordácskát” jelenti, a filé a csont és szálka nélküli húsokra utal, a jus a pecsenyelé, a konfitálás pedig a zsírban, hosszú időn át sütést jelenti, viszonylag alacsony hőfokon.  

 

 

És az vajon mit jelent, ha valami lédig?

A választ a Nébih szakemberi adták meg, akik elárulták: a szó elsősorban a kereskedelemben használatos, általában az „ömlesztve” árusított, egyedi csomagolás, egalizálás nélküli termékeket jelenti.

Fontos tudni, hogy az ilyen módon árusított termékeknek a forgalmazó helyre történő beérkezéskor rendelkezniük kell a terméket külső szennyeződéstől védő csomagolással, és természetesen ezt jelölni is kell.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Ami a húst és a húskészítményeket illeti, ezek érkezhetnek vákuum- vagy védőgázas csomagolásban, de erre alkalmas műanyag ládában is, amit a szennyeződés elkerülése érdekében fóliával béleltek ki. A csomagon vagy az ahhoz rögzített címkén azonosító jelölésnek kell lenni – ami alapján azonosítható az engedélyezett előállító létesítmény –, és fel kell tüntetni a tétel azonosításához szükséges adatot, ami lehet tételazonosító szám vagy a lejárati időt jelző dátum is.

Tehát az úgynevezett lédig termékek esetében olyan nagyobb kiszerelési egységre kell gondolni, melyből a fogyasztó jelenlétében, a fogyasztó igényeinek megfelelő, kisebb mennyiséget mérnek ki és adnak el a boltokban, illetve zöldség-gyümölcs esetén a fogyasztó sokszor maga méri ki a szükséges mennyiséget.

Oszd meg másokkal is!
Mustra