Ezeket a kávés kekszeket próbáld ki a délutáni teád mellé!

A kávé és a tea egy pohárban talán nem férnek meg, de ebben a klassz kombinációban nagyon szeretjük, amikor csak egy kevés tejjel elkészített Earl Grey tea kíséri ezt a finomságot.

Ha nem vagy a legnagyobb mestercukrász, ezekkel a kávés falatokkal akkor is megpróbálkozhatsz. Ha gyerekeknek készül, természetesen a koffeinmentes változat is tökéletes hozzá, de működik kakaóporral és matchás ízben is. 

 

Díszítés nélkül is tökéletes.
Díszítés nélkül is tökéletes.karandaev

Hozzávalók

  • 22 deka liszt
  • 12 deka mogyoró megpirítva és ledarálva
  • 12 deka cukor
  • 1 nagyobb mokkáskanál
  • 1 adag ristretto
  • 1 kisebb darab tojás
  • 15 deka puha vaj
  • a tetejére olvasztott fehér csoki és csokiba mártott kávészemek (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan egymással a hozzávalókat, majd kis golyókat formázz belőlük és tedd a sütőpapírra. Lapítsd ki egy kicsit mindegyik gömböt, majd hűtsd negyedórán át. Ezek után tedd előmelegített, 190 fokos sütőbe, amiben néhány perc alatt megsülnek majd. Ha szeretnéd díszíteni a tetejét, fehér csokival és kávészemekkel lesz a legtökéletesebb. 

Igenis jót tesz a kávé: minél többet iszol, annál tovább élsz Igenis jót tesz a kávé: minél többet iszol, annál tovább élsz

Félmillió embert vizsgáltak meg azért, hogy kiderítsék, amire mindenki várt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A krémes, habos dalgonakávé Koreából indult útjára

Ezt a trendi kávékülönlegességet úgy állítják elő, hogy egyenlő arányban jó alaposan összedolgoznak instant kávéport, cukrot és forró vizet, amíg krémes nem lesz, majd hideg vagy forró tejhez adják. Alkalmanként kakaóval, morzsolt kekszekkel vagy mézzel ízesítik. Persze ennek is van már millió változata, ezek közül mutatunk most egyet.

2020. október30., 06:08

Kávés krémlikőr – ezzel dobd fel a nyári a koktélokat!

Egy nagy adag jég, ristretto, mandula- vagy kókuszlikőr, esetleg egy kanál vaníliafagyi és klassz, nyári koktélokkal dobhatod fel a grillezést.

2020. június24., 06:00

Ha gyors vendégvárót keresel, készíts mákos-narancsos kekszeket!

A hagyományos vaníliás és fahéjas kekszekkel sincs baj, de ha valami különlegesben gondolkodsz, legyen az idei vendégváró mákos és citromos. Ha összeragasztanád az elkészült kekszeket, egy kis mandulalikőrrel elkevert narancslekvárral vagy baracklekvárral ízesített mogyoróvajjal érdemes megtenned.

2020. december6., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Tökkel és mogyoróval is készíthetsz kekszeket, mutatjuk, hogyan!

Akár fagyasztva, tízóraira is magaddal vihetsz néhányat ezekből a sütikből. Még ha nem is tökéletesen egészséges minden összetevőjük, sokkal jobb döntés, mint egy zacskós croissaint és csipsz.

2021. február7., 06:00

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek