Ezek az ételek vannak tiltólistán II. Erzsébetnél

Az egyik azért nem kerülhet az asztalra, mert a királynő szerint nem egészséges, a másiknak a színével van baja, a harmadikat veszélyesnek találja, vagy épp nem eléggé szezonálisnak. Ezek az ételek egy átlagember asztalán kifejezetten gyakoriak, de II. Erzsébet egy falatot sem enne belőlük.

Azt már egy ideje tudjuk Vilmos és Harry herceg nagymamájáról, hogy kedvenc édessége egy nagyon egyszerűen elkészíthető csokoládés-kekszes sütemény, amit teljesen kezdőként is könnyen összedobhat az ember a konyhában. Az sem titok, hogy II. Erzsébet nem a nagy lakomák híve, korábban arról is írtunk, hogy napi menüje nem sokban különbözik bármelyikünkétől. Talán csak a frissen, a teázáshoz készített délutáni sütemények azok, amik nem akadnak minden háztartásban a királyi ételsor egyes, naponta szigorúan megkomponált tételei közül. 

Ezek az ételek biztosan nem kerülnek a királyi asztalra

Tésztafélék

Darren McGrady, a család egykori séfje sok titkot elárult II. Erzsébet étkezési szokásairól, ezek egyike, hogy a királynő tartózkodik a keményítőtől. Úgy látszik, a legkisebb mennyiségben sem tolerálja, és a szénhidrátoknak, így a tésztáknak sem rajongója. A szakács elmondta: hacsak nincs nagyobb vacsora a házban, a királynő számára egy nagy adag salátával, mellé csirkével és hallal kell készülniük. 

Burgonya

Keményítőtartalma miatt a királynő nem eszik burgonyát sem. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Nem teljesen átsütött hús

A királynő csakis olyan húst fogyaszt el, ami teljesen át van sütve, nála kizárt, hogy rózsaszín legyen a steak belseje. 

Fehér tojások

A királynő szerint a fehér tojások egyszerűen nem olyan finomak, mint a barna héjúak, így egyik étele sem készülhet olyanokból, amiknek a héja világosabb az átlagnál. Szükség is van tojásra a palotában, mert a királynő a hírek szerint imádja az After Eight ízű fagylaltot, amit házilag készítenek el neki, és rengeteg tojássárgája kell bele. 

Fokhagyma és vöröshagyma

A királyi család konyhájából és a legfontosabb receptekből is hiányoznak a hagymafélék, mert a királynő úgy gondolja, nem megengedhető, hogy az aromás ételek után a leheletünkön érezni lehessen az erős illatokat.

Kenyérhéj

II. Erzsébet kedveli a szendvicseket, egyik kedvence a vajjal és majonézzel készülő tonhalas szendvics, de kenyérhéjat még nem nagyon látott, az asztalán legalábbis. Kedvenc szendvicsére egy szelet uborka is kerül, sejthető, hogy az sem a héjával együtt. 

Szezonon kívüli gyümölcsök

Kizárt, hogy  januárban a királynő elfogyasszon akár egy falat epret is, míg néhány hónappal később bármikor az asztalára kerülhet. II. Erzsébet csak olyan gyümölcsöt hajlandó megenni, aminek éppen szezonja van, mert úgy tartja, így jóval egészségesebb.

Egész banán

II. Erzsébet úgy érzi, nem engedheti meg magának, hogy „úgy egyen, mint egy majom”, ezért a banánt is késsel és villával fogyasztja. A héjától is így szabadul meg, a pucoláshoz sem fogja meg a gyümölcsöt. Ehelyett villával és késsel vágja le a banán tetejét és alját, majd késsel lefejti a héjat, hogy a gyümölcsöt ki tudja venni. Ekkor feldarabolja és megeszi. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🐵🍌 . . . #travelaroundtheworld#amzing#monkey#monkeyeatsbanana#cute#animallover

Ofir Einav (@ofeereinav) által megosztott bejegyzés,

Édesített tea

A királynő nem issza a teát cukorral, a délutáni Earl Greybe maximum egy kevés tej kerülhet. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek