5 egyszerű édesség, amihez csak 4 összetevő kell

Ha az embernek van ideje, klassz kikapcsolódás bíbelődni a konyhában egy-egy nagyobb odafigyelést igénylő desszerttel, de vannak olyan napok, amikor a legjobb néhány összetevőből összedobni egy-egy gyors finomságot. Az ilyen alkalmakra készültünk ezen a héten öt egyszerű, mégis különleges desszerttel, amihez csak négy összetevő kell.

Soha nem volt még egyszerűbb a csokimousse és sajttorta ízeinek felidézése. Tök jók ezek a desszertek arra is, hogy a gyerekekkel vagy barátokkal valami olyan közös elfoglaltságot találjatok, aminek a lényege persze hogy nem maga a program, hanem a közös időtöltés és mellesleg egy nagyon finom végeredmény összehozása. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Fehér és étcsokival bevonva, mézzel és csilivel készítve is van értelme ezeknek a kukoricapehely-falatkáknak, amiket, ha vendégek érkeznek, egy-egy kisebb muffinpapírban érdemes tálalnod.

Felnőtteknek is klassz, de gyerekbulin lehet egy egészséges bonbonalternatíva ez a klassz golyó, amit kakaóporba és akár színezett kókuszreszelékbe is forgathatsz a legkisebbeknek.

Önmagában is csodálatos ez a puding egy kevés csilipehellyel vagy étcsokiforgáccsal, de ha mellé összefőzöl kókusztejből zselatinnal egy kurkumás réteget, még izgalmasabb desszertet kapsz. Rétegezd a kurkumával és tálald kókuszpehellyel, vagy szolgáld fel néhány szem rumos meggyel egy grillbuli végén.

Gyors és a sajttorta ízvilágát idézi, de vannak még érveink: nem kell szeletelni, 4 összetevő az egész, a buliba pedig mindenki kókuszgolyót és pogácsát fog vinni, vagyis nálad lesznek a legmenőbb falatkák.  

Nem kell ezentúl a hagyományos formában falnod kedvenc csokijaid – készíthetsz belőlük olyan egyszerű desszerteket, mint ez a Toblerone mousse. Tetején egy kevés frissen felvert tejszín és málna pont elég. Ha még tovább fokoznád, matchaporral szórd meg a habot. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra