Mézes corn flakes falatkák – csilivel és gyömbérrel is próbáld ki!

Ha az embernek van ideje, klassz kikapcsolódás bíbelődni a konyhában egy-egy nagyobb odafigyelést igénylő desszerttel, de vannak olyan napok, amikor a legjobb néhány összetevőből összedobni egy-egy gyors finomságot. Az ilyen alkalmakra készültünk ezen a héten öt egyszerű, mégis különleges desszerttel, amihez csak négy összetevő kell.

Fehér és étcsokival bevonva, mézzel és csilivel készítve is van értelme ezeknek a falatkáknak, amiket, ha vendégek érkeznek, egy-egy kisebb muffinpapírban érdemes tálalnod.

Csokival bevonva is finom.
Csokival bevonva is finom.Fotó: surachetsh

Hozzávalók:

  • 90 gramm vaj
  • 0.3 csésze cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 4 csésze kukoricapehely
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra. Pakold ki sorban a minimuffinpapírokat, majd olvaszd fel a vajat, a cukrot és a mézet egy serpenyőben habzásig. Add hozzá a kukoricapehelyet, és alaposan keverd össze. Tedd a kapszlikba, majd süsd 10 percig, végül hűtsd le.

Receptünkkel tutibiztosra mehetsz: a csirkecombokat kukoricapehelybe paníroztuk és az egészet sütőben sütöttük meg.

Tovább »

Még több recept

Lehet még finomabb a kedvenced: somlói karácsonyi változatban, gesztenyével és rummal

A somlói mondjuk jöhet akár reggeli előtt is, még a hagyományos változatban is. Tuningolni nem kell rajta semmit, ám ha mégis megtennéd, egy kis rumos gesztenyemasszával teheted ünnepivé.

2019. december19., 11:30

Gyömbéres édesburgonya-pite – gesztenyerózsákkal a tetején varázsolhatod ünnepivé

Kevesebb cukorral készítve, kis adagokban előételként is bevetheted, egy nagy piteformában sütve pedig különleges desszert lehet egész télen ez az ünnepi édesburgonya-pite. Ha a karácsonyi időszakban tálalod, tejszínes, édesített gesztenyemasszából nyomj a tetejére díszítést a még különlegesebb ízekért.

november25., 06:24

Egy tartalmas leves után főételként is bevetheted az aranygaluskát

Az aranygaluskának nem kell cégér, egy jó kis sűrű, házi vaníliasodóval abbahagyhatatlan édesség lesz belőle. A sodót egy kevés húsvétra mentett tojáslikőrrel is feldobhatod, a tésztának pedig jól áll a darált mák, ha a hagyományos változatot esetleg megunjátok.

április2., 06:00

Imádjuk a vörösáfonya-szószt, és most megmutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

A tengerentúlon hálaadás és karácsony környékén is feltálalnak belőle egy adagot, és nem is teszik rosszul, mert a legegyszerűbb húsok, fasírtok, húskenyér mellett remek. Inkább az a furcsa, ha nem válik a hétköznapi fogások részévé ez a klassz, pikáns gyümölcsragu, ami akár egy adag krumplipürét és sertésszeletet különlegessé varázsol. Ha találsz friss mentát, tálaláskor abból szórj a tetejére.

november27., 06:04

Kevés kalória, rengeteg íz: rumos erdeigyümölcs-zselé mentával

Friss, rumos, izgalmas, mi nagyon szeretjük!

2019. november25., 12:00

Tálald az ünnepi halat idén mézes-citrusos salátával!

Pisztáciával a tetején és egy frissen pirított kalácsszelettel legfinomabb ez a főétel, ami könnyen lehet ünnepi hangulatú egy kis levendulás mézzel és narancshéjjal a tetején.

november25., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.