Mézes corn flakes falatkák – csilivel és gyömbérrel is próbáld ki!

Ha az embernek van ideje, klassz kikapcsolódás bíbelődni a konyhában egy-egy nagyobb odafigyelést igénylő desszerttel, de vannak olyan napok, amikor a legjobb néhány összetevőből összedobni egy-egy gyors finomságot. Az ilyen alkalmakra készültünk ezen a héten öt egyszerű, mégis különleges desszerttel, amihez csak négy összetevő kell.

Fehér és étcsokival bevonva, mézzel és csilivel készítve is van értelme ezeknek a falatkáknak, amiket, ha vendégek érkeznek, egy-egy kisebb muffinpapírban érdemes tálalnod.

Csokival bevonva is finom.
Csokival bevonva is finom.surachetsh

Hozzávalók

  • 90 gramm vaj
  • 0.3 csésze cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 4 csésze kukoricapehely
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra. Pakold ki sorban a minimuffinpapírokat, majd olvaszd fel a vajat, a cukrot és a mézet egy serpenyőben habzásig. Add hozzá a kukoricapehelyet, és alaposan keverd össze. Tedd a kapszlikba, majd süsd 10 percig, végül hűtsd le.

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors desszert: avokádópuding narancsos habbal és kávéval

A vegán és növényi alapú desszertek azért jók, mert általában sokkal gyorsabban elkészülnek, mint a hagyományos, sütőben készült édességek. Ez a klassz csokihab nálunk egy réteg narancslikőrrel elkevert narancslekváros réteget is kapott, a tetején lévő tejszínhabhoz pedig egy bionarancs héját is hozzáadtuk. És még a sütőt sem kellett bekapcsolni hozzá.

2021. november2., 11:24

Mini almás-mandulás sütik rumos mazsolával

Egy szuper délutáni teasüti, de akár egy gyerekbulin is bevetheted, persze csak ha meggyőződtél róla, hogy nincsenek nagy számban mazsolaellenesek a csapatban.

2021. augusztus13., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Kókuszos-lime-os vajas piskóta – remek, izgalmas nyári desszert

A fő ízesítőkkel felpimpelt sajtkrémmel a tetején még finomabb ez a remek desszert. A tetejére szórj porcukrot, reszelj rá egy kevés lime-héjat és már tálalhatod is.

2021. július2., 10:44

Muffin őszi hangulatban fügével, ricottával és mandulával

Ha te is szívesen készíted az egyik legegyszerűbb desszertet, a hideg hónapokban a legjobb, ha őszi hangulatban dobod össze. A tetejére a céklalével színezett, fahéjjal és porcukorral kikevert vajkrém lesz a legfinomabb, így akár szép cupcake-ek is készülhetnek belőle.

2021. október18., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek