Ezt az isteni, házi gesztenyefagyit akár fagyigép nélkül is elkészítheted

Egyre több érv szól amellett, hogy az ember beszerezzen magának egy jó kis fagyigépet otthonra. Ha neked már van, ezen a héten érdemes böngészned receptjeinket, mert néhány olyan házi fagyit dobtunk össze, amik nem megszokottak, mégsem okoz nehézséget az elkészítésük a kezdőknek sem.

A legfinomabb akkor lesz, ha mellé egy kis rummal készült, borsos-szegfűszeges meggyragut tálalsz, jó forrón. Igen, egy perc alatt elolvad tőle, de arra úgysem marad ideje.

Gesztenyedarabokkal és rummal dobhatod fel.
Gesztenyedarabokkal és rummal dobhatod fel.mumininan

Hozzávalók

  • 25 deka gesztenyepüré összetörve
  • 5 deci hideg habtejszín felverve
  • 5 deka sűrített tej
Recept idők

Elkészítés:

Keverd krémesre a sűrített tejet a gesztenyével, majd forgasd össze óvatosan a felvert tejszínnel. Tedd a fagyigépbe vagy egy műanyag tálba és óránként keverd el alaposan, miközben hűl. 

Ősz luxuskivitelben: gesztenyehab torta Ősz luxuskivitelben: gesztenyehab torta

Puha kakaós piskóta, könnyű gesztenyehab, kicsi meggylekvár és csokikrém – légies, őszies, és nem diétás.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Meggyes gesztenyegolyók – egészséges finomság 3 összetevőből

Nem csalás, nem ámítás, nem szemfényvesztés! Az egyetlen trükk, hogy édesített gesztenyét kell venni, amiből ma már kapható light, vagyis cukormentes változat is. Úgyhogy helló, lusta életmódváltók, imádni fogjátok ezt a minimálédességet!

2020. február8., 09:20

Ehhez a klassz konyakos gesztenyéhez nem kell más, csak egy nagy adag tejszínhab

Ha valami nagyon egyszerű desszertet készítenél az ünnep egyik napján, ez a gesztenyés finomság legyen az egyik. Tejszínnel, pirított dióval, maracujaszósszal, de akár egy sűrű csokiöntettel a tetején is nagyon finom.

2020. december6., 06:04

Ez a gesztenyés-vörös áfonyás kalács tökéletes lesz húsvétra

A sűrű, aromás gesztenyemasszát nem csak karácsony könyékén érdemes felhasználnod. Tökéletes a húsvéti kalács ízesítőjeként, de a téli smoothie-ban vagy gyors kekszek alapanyagaként is nagyon finom. Legjobb barátja egy nagy kanál feketecseresznye-lekvár, ezzel érdemes megkóstolnod az elkészült kalácsszeleteket.

2021. március27., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Gesztenyés palacsinta – nálunk vörösboros-meggyes raguval készült

Egy remek desszert hétvégére, ami étcsokoládés-rumos öntettel és pirított dióval lesz a legfinomabb. Ha vendégek jönnek, ezt dobd össze – éppen elég elegáns az összes ebédhez és vacsorához, mégsem kockáztatsz vele sokat, hiszen a palacsintát mindenki szereti.

2021. október31., 12:20

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek