Ez itt a legegyszerűbb rizskochalaprecept, mérés nélkül, bögrésen

A rizsfelfújtat bevetheted desszertként, de akár egy nehezebb leves után főételként is. Azért, hogy a kedvencetek ne legyen unalmas, ezen a héten 5 különleges változattal készültünk, és ha egy gyors, egyszerű változatra van szükség, arra is hoztunk egy egyszerű, bögrés receptet.

Mi nagyon bírjuk a bögrés recepteket, egyrészt mert kinek van kedve grammra kimérni az alapanyagokat, másrészt pedig mennyire könnyen megjegyezhetőek már a bögrével és kanalakkal adagolt hozzávalók?! Ez a recept sem kivétel, figyeld, milyen szépen jönnek sorban: 4 tojás, 3 nagy kanál cukor, 2 teáskanál só, másfél bögre tej és egy bögre rizs.

Jöhet egy kis málnaszirup és néhány mentalevél.
Jöhet egy kis málnaszirup és néhány mentalevél.benedek

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 bögre rizs
  • 1.5 bögre tej
  • 2 mokkáskanál
  • 3 nagy kanál cukor
  • 4 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tejben a rizst, és tedd félre hűlni. (Ha közben úgy látod, hogy szükséges, adj még hozzá egy kis tejet.) A tojások fehérjét verd fel, a sárgáját pedig dolgozd el a cukorral és a sóval. Ha szeretnél, ezen a ponton adj hozzá vaníliát és egy biocitrom lereszelt héját is. Keverd el a sárgáját a rizzsel, majd óvatosan a fehérjét is dolgozd bele, tedd egy kisebb szilikon sütőformába, majd forró sütőben süsd addig, amíg kissé megpirul a teteje. 

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme? Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Barackkal és sós karamellel is finom a rizskoch

Persze hogy málnaszörppel a legfinomabb, de dobogós második helyre is kerülnie kell az egyik változatnak. Forró karamellszósszal és friss barackszeletekkel tálald.

2020. május14., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek