Ha még nem próbáltad, itt az ideje, hogy összedobj egy adag fehér pestót!

Ezen a héten pestókat hoztunk, amiket azért szeretünk, mert húsok mellett a salátákat, tésztaféléket és a grillzöldségeket is feldobják, de még egy egyszerű leveles tésztába csomagolva is tökéletesek egy-egy falatka sajttal. Ám nem kizárólag bazsalikomból, fenyőmaggal készülhet pesto, most azt is megmutatjuk, hányféle növényünk alkalmas még arra, hogy tökéletes alapja legyen a fűszeres keveréknek.

Ha végiggondolnánk, hogy mit is nevezhetünk pontosan pestónak, ezt az isteni kulimászt biztosan megfosztanánk a nevétől, de a háta mögött így nevezik, így mi sem hívjuk másként. Olasz hangulatú hozzávaló lesz a tízperces móka vége, amit egy frissen kifőtt, házilag gyúrt tészta tetején, paradicsommal és rukkolával szeretünk a legjobban.

Szendvicseken is remek.
Szendvicseken is remek.ClarkandCompany

Hozzávalók

  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott teáskanál
  • 20 deka ricotta
  • 1 nagy marék pirított fenyőmag
  • 0.5 bögre reszelt parmezán
  • néhány levél bazsalikom felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg egy kevés vízben a fokhagymagerezdeket. Ha elkészült, törd össze aprítógépben a fenyőmagot, és dolgozd krémesre az összes hozzávalót. A legvégén ízesítsd sóval és a bazsalikommal. 

Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom

Kóstolónkon egy sajátmárkás termék győzedelmeskedett, ami harmadannyiba kerül, mint a legdrágább szósz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Paradicsomos rizottó: csirkés húsgolyókkal még tartalmasabb

Ha te is szereted az olasz konyhát, és most valami újat is kipróbálnál a tészták és a pizza után, ezt a remek, fűszeres rizst próbáld ki! Készíts belőle darált húsból bazsalikomos húsgolyókat egy nagy adag tejbe áztatott kalácsszelettel, és ezekből tálalj néhányat a tetején.

2021. szeptember25., 11:24

Olívás-articsókás csirke olasz hangulatban

Egy nagy adag házi tészta és egy gyors, vajas pirítós mellett egyaránt remek ez a klassz fogás, amivel nyáron és a téli hónapokban is sikert arathatsz.

2021. július8., 10:44

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Olasz húskenyér – szendvicsekben és nyári főzelékek mellett is tökéletes

Egy gyors húskenyér, amiben helyet kaptak kedvenc olasz fűszereid, és ha van még 10 perced, egy nagy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére. Paradicsomos tésztával és saláta mellett is remek.

2021. július30., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek