Ha még nem próbáltad, itt az ideje, hogy összedobj egy adag fehér pestót!

Ezen a héten pestókat hoztunk, amiket azért szeretünk, mert húsok mellett a salátákat, tésztaféléket és a grillzöldségeket is feldobják, de még egy egyszerű leveles tésztába csomagolva is tökéletesek egy-egy falatka sajttal. Ám nem kizárólag bazsalikomból, fenyőmaggal készülhet pesto, most azt is megmutatjuk, hányféle növényünk alkalmas még arra, hogy tökéletes alapja legyen a fűszeres keveréknek.

Ha végiggondolnánk, hogy mit is nevezhetünk pontosan pestónak, ezt az isteni kulimászt biztosan megfosztanánk a nevétől, de a háta mögött így nevezik, így mi sem hívjuk másként. Olasz hangulatú hozzávaló lesz a tízperces móka vége, amit egy frissen kifőtt, házilag gyúrt tészta tetején, paradicsommal és rukkolával szeretünk a legjobban.

Szendvicseken is remek.
Szendvicseken is remek.Fotó: ClarkandCompany

Hozzávalók:

  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott teáskanál
  • 20 deka ricotta
  • 1 nagy marék pirított fenyőmag
  • 0.5 bögre reszelt parmezán
  • néhány levél bazsalikom felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg egy kevés vízben a fokhagymagerezdeket. Ha elkészült, törd össze aprítógépben a fenyőmagot, és dolgozd krémesre az összes hozzávalót. A legvégén ízesítsd sóval és a bazsalikommal. 

Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom
Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom

Kóstolónkon egy sajátmárkás termék győzedelmeskedett, ami harmadannyiba kerül, mint a legdrágább szósz.

Tovább »

Még több recept

Mediterrán változatban: húskenyér fekete olívával és aszalt paradicsommal

Millióféle húskenyér létezik, mi most olaszosan készítettük el a szeletelhető gigafasírtot.

2019. november15., 11:24

Jöhet egy nagy adag olasz gnocchi ebédre? Mutatjuk az egyszerű alapreceptet!

Egy nagy adag parmezánnal is tökéletes, de készítheted tökkel, spenótosan, és keverheted paradicsomszósszal, sült baconkockákkal vagy sűrű, tejes mártásokkal is – a gnocchi jó alap minden olaszos ételhez és a legtöbb olyanhoz is, amihez tésztát használnál.

április9., 10:00

Készíts zakuszkát olaszosan – ebben a változatban akár tészták tetején is finom

Olaszosan is készülhet ez a finom szendvicskrém, amibe mi az olívát és egy kevés édeskés aszalt paradicsomot is tettünk. Néhány szelet mozzarellával tökéletes minden melegszendvics tetején.

augusztus22., 06:04

Saslik szilvás szósszal – mazsolás, fűszeres rizzsel tálald!

Ne csak sütikben és gombócban használd fel a szilvát – ez a gyümölcsünk csatniban és szószként is klassz, amit egy ilyen egyszerű saslik mellett van is alkalma bebizonyítani. Már csak egy kevés rizs vagy egy szilvás-rukkolás-mozzarellás saláta kell mellé, és el is készült a könnyű vacsora.

szeptember17., 06:04

Tengerparti hangulat otthon – krémsajtos pizza szardellával és lime-mal

Kevés hozzávalóból is lehet egy pizza izgalmas.

május10., 06:00

Itt az ősz és vele ez az isteni füstös-gyömbéres tökleves

Ha egy nehezebb húsétel elé van szükséged egy könnyű levesre, kínáld ezt a változatot, ha pedig egy vacsorát váltanál ki vele, reszeld le a maradék sajtokat a hűtőből, tedd egy sütőlapra és készíts sajtcsipszet mellé.

szeptember18., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.