Így készítsd a bundás kenyeret vegán változatban úgy, hogy igazán finom legyen

A bundás kenyér akkora klasszikus és olyan nagy kedvenc, hogy időről időre igényünk van arra, hogy egy-egy különlegesebb változatát is bemutassuk. Ha te is bővítenéd az otthoni bundásrepertoárt, figyeld e heti receptjeinket, mert izgalmas bundáskenyér-variációkkal készültünk.

Ha kacérkodsz a vegán életmóddal, érdemes olyan ételekkel kezdened, amik receptjét elkészítve igazán finom és ismerős lesz a végeredmény. Nálunk ez a bundás fokhagymaporral készült és kurkumával a tökéletes színért. A legjobb, ha egy adag fokhagymás-ecetes uborkasalátával vagy lilahagyma-lekvárral tálalod, de fokhagyma nélküli változata juharsziruppal is finom.

Annyira lesz sárga, amennyire bátor vagy a kurkumával.
Annyira lesz sárga, amennyire bátor vagy a kurkumával.simonidadjordjevic

Hozzávalók 3 személyre:

  • 4 darab kenyérszelet
  • 0.5 bögre növényi tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 bögre étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Fogj egy nem egészen teli bögre lisztet és dolgozd el nagyjából feleannyi növényi tejjel, amíg sűrű, sima palacsintatészta-állagot kapsz. Ha minden hozzávalót eldolgoztál, fűszerezd meg, forgasd meg benne a kenyérszeleteket, majd olajban süsd őket addig, míg a külsejük ropogós lesz. Cukorral és fahéjjal az édes változatát is elkészítheted. 

kapcsolódó Ezekre figyelj, ha felhagynál a húsevéssel
Ezekre figyelj, ha felhagynál a húsevéssel

Dietetikusok hívják fel a figyelmet a húsmentes étrend kritikus pontjaira.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Újévi életmódváltás? Ezt a gyors vegán levest próbáld ki!

A kukoricától édes, a Cayenne-csilitől kissé csípős lesz ez a finomság, ami szuper lesz minden mexikói hangulatú főétel előtt, de egy fáradtabb napon akár helyette is. Tortillacsipszekkel és jalapeñokarikákkal érdemes tálalnod.

január6., 06:04

Kipróbálnál néhány igazán finom vegán fogást? Töltsd meg füstös csicseriborsó-raguval az édesburgonyákat!

Az édesburgonya mellett a csicseriborsó is nagy kedvencünk, ha akad otthon egy adag füstös csili- vagy kápiakrém, mindig elkészítjük ezt a gyors, vegán ragut. Ha nem ragaszkodsz az állati eredetű alapanyagoktól mentes változathoz, olvassz a tetejére néhány szelet bivalymozzarellát is.

február10., 06:04

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

szeptember24., 12:52

Ez az egyszerű avokádó-cékla saláta tökéletes őszi köret lesz

Az avokádótól krémes, a céklától különleges ez a remek saláta, és naná, hogy mivel ősz van, egy kevés friss zöld alma és ropogós, pirított dió sem maradt ki belőle.

szeptember26., 12:52

Mexikói vegán saláta

Ha ezt a gazdag salátát elkészíted, nem is kell sokat gondolkodnod azon, milyen húst tálalj mellette, mert egy natúr vagy fokhagymás csirkecomb is bőven elég lesz az ízkavalkád mellett.

június12., 10:24

Süss vaníliás céklát a forrólevegős sütőben, nem fogod megbánni!

Ha elkészült, locsold meg egy kevés balzsamecettel, mehet hozzá só és frissen tört rózsabors, és egy kevés vajban forgasd meg, amíg meleg. Így lesz igazán tökéletes. És természetes: a hagyományos sütőben is ugyanolyan finom lesz.

szeptember25., 12:52

Mustra