Így készítsd a bundás kenyeret vegán változatban úgy, hogy igazán finom legyen

A bundás kenyér akkora klasszikus és olyan nagy kedvenc, hogy időről időre igényünk van arra, hogy egy-egy különlegesebb változatát is bemutassuk. Ha te is bővítenéd az otthoni bundásrepertoárt, figyeld e heti receptjeinket, mert izgalmas bundáskenyér-variációkkal készültünk.

Ha kacérkodsz a vegán életmóddal, érdemes olyan ételekkel kezdened, amik receptjét elkészítve igazán finom és ismerős lesz a végeredmény. Nálunk ez a bundás fokhagymaporral készült és kurkumával a tökéletes színért. A legjobb, ha egy adag fokhagymás-ecetes uborkasalátával vagy lilahagyma-lekvárral tálalod, de fokhagyma nélküli változata juharsziruppal is finom.

Annyira lesz sárga, amennyire bátor vagy a kurkumával.
Annyira lesz sárga, amennyire bátor vagy a kurkumával.simonidadjordjevic

Hozzávalók 3 személyre

  • 4 darab kenyérszelet
  • 0.5 bögre növényi tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 bögre étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Fogj egy nem egészen teli bögre lisztet és dolgozd el nagyjából feleannyi növényi tejjel, amíg sűrű, sima palacsintatészta-állagot kapsz. Ha minden hozzávalót eldolgoztál, fűszerezd meg, forgasd meg benne a kenyérszeleteket, majd olajban süsd őket addig, míg a külsejük ropogós lesz. Cukorral és fahéjjal az édes változatát is elkészítheted. 

Ezekre figyelj, ha felhagynál a húsevéssel Ezekre figyelj, ha felhagynál a húsevéssel

Dietetikusok hívják fel a figyelmet a húsmentes étrend kritikus pontjaira.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vegán tavaszi tekercs

Ha valami egzotikusat ennél, van egy jó tippünk. Tálalj mellé fűszeres, paradicsomos rizst, vagy ízesítsd grillezett ananásszal és sáfránnyal.

2021. június13., 10:20

Kukoricás vegán fasírtok – egy nagy adag snidlinges paradicsomsaláta mellett tálald

Ha valami nagyon könnyű fogást ennél, ami mégsem répa és uborka, készítsd el ezeket a kukoricás fasírtokat, amiknek – ha szereted – akár mexikói hangulatot is adhatsz a tetejére halmozott salsával vagy guacamoléval.

2020. október18., 06:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Így készül a mince pie vegán változatban

Jó sokáig eláll és nagyon finom karácsonyi nass a mince pie, amiből egy sűrű, forró borsodóval tökéletes karácsonyi desszertet varázsolhatsz.

2020. december15., 06:24

Mexikói vegán saláta

Ha ezt a gazdag salátát elkészíted, nem is kell sokat gondolkodnod azon, milyen húst tálalj mellette, mert egy natúr vagy fokhagymás csirkecomb is bőven elég lesz az ízkavalkád mellett.

2021. június12., 10:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek