A salátafőzeléknek csak a neve ijesztő, valójában egy klassz tejszínes köret lehet a húsok mellett

Szegény fejes saláta – éppen terem, de sajnos várnia kell a tojásos galuskára, hogy az asztalunkra kerüljön, és arra, hogy elfogyjanak előle a friss jégsaláták és rukkolák. Ennek nem kell feltétlenül így lennie, a fejes salátával többféle finomság készülhet, nem csak a legismertebb, ecetes változat. Mutatunk is belőlük néhányat ezen a héten.

Ne ijedj meg a langyos salátalevelekrtől, és attól, hogy ezt a fogást főzeléknek hívjuk. Lehet a neve akár meleg tejszínes köret, a nehezebb húsok mellett is megállja a helyét. Egy kis szerecsendió és fokhagyma teszi még érdekesebbé.

Kaporral, rózsaborssal és friss salátalevelekkel tálalva is finom.
Kaporral, rózsaborssal és friss salátalevelekkel tálalva is finom.Fotó: NoirChocolate

Hozzávalók:

  • ízlés szerint szerecsendió, fokhagyma, só, bors
  • 1 fej fejes saláta felcsíkozva
  • 1 deci tejszín
  • 4 gerezd felaprított fokhagyma
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a fokhagymát és a salátaleveleket, és adj nekik 4-5 percet. Öntsd fel fél liter vízzel, majd adj neki még 6-7 percet. A liszttel elkevert tejszínnel sűrítsd be, majd kóstold meg újra, és sózd, ha szükséges. A szerecsendió mellett rózsaborssal és kaporral is próbáld ki. 

 

Étel-e a saláta?
Étel-e a saláta?

Saláta ebédre vagy vacsorára, nem csak kecskéknek. Könnyű, izgalmas, gyors fogások a kánikulai napokra, egy szelet hús mellé vagy önállóan.

Tovább »

Még több recept

Expressz banánkenyér citromos sajtkrémmel – tökéletes reggelire és desszertként is

A banánkenyér étcsokidarabokkal is finom, de akár aszalt gyümölcsökkel és téli fűszerekkel is kipróbálhatod a hűvös napokon. Most viszont érkezik a tavasz, úgyhogy nálunk egy jó kis sűrű citromos krémmel a tetején került az asztalra.

április10., 10:44

Csalános tojáskosárkák – nálunk egy adag parmezán dobta fel a tavaszi finomságot

Ha az újhagyma zöldje megmarad, abból is adj ehhez a fogáshoz, és ne hagyd ki belőle a hűtőben árválkodó nyers és párolt zöldségeket sem. Minél többet találsz belőlük, annál finomabb lesz.

április14., 10:24

Ezt a joghurtos panna cottát barackkal és karamellás pop-cornnal dobtuk fel

Fura, de finom, és naná, hogy már semmi köze a hagyományos panna cottához, de a lényeg ugyanaz: a savanykás ízek az édes, ropogós pattogatott kukoricával tökéletes ízharmóniát hoznak össze.

április13., 12:52

Citromos-cukkinis tészta pecorinóval – gyors vacsoratipp, ami másnap is finom

Gyors, friss, egészséges és egy kicsit különleges finomság, ami akkor a legjobb, ha egy csokor snidlinget is aprítasz a tetejére. Ha nagyobb adagban készül, az sem baj, mert másnap akár hidegen is eheted, úgy is isteni.

április9., 12:52

Fűszeres-joghurtos csirke – serpenyőben és grillen is tökéletesre sikerül

A csirkének nagyon jót tesz a joghurt, akkor is, ha fokhagymás keverékben pihenteted, akkor is, ha paprikás-köményes fűszerezést választasz. Ez a fogás sült édesburgonyával és joghurtos padlizsánsaláta mellett lesz a legfinomabb.

április15., 10:24

Kakaós-meggyes kevert süti – belga csokival és egy kis rummal dobtuk fel

Nem kell a kevert sütiknek mindenképpen unalmasnak lenniük – ez a meggyes-csokis változat rummal vagy mandulalikőrrel lesz a legfinomabb. Ha dupla adagban készíted, csokikrémmel klassz torta lehet belőle.

április11., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.