Egy kedvencünk új formában: póréhagymás-kurkumás édesburgonya-krémleves

Egy kis póréhagymát is adtunk ehhez a leveshez, ami nemcsak klassz ízekkel tuningolta fel, hanem hasznos hozzávalókkal is.

A póréhagyma a francia konyha egyik kedvenc alapanyaga, amit már az ókori egyiptomiak, a görögök és rómaiak is szívesen fogyasztottak. Az édesburgonyát pedig mi fogyasztjuk szívesen, akárcsak a kettő találkozásából létrejött klassz krémlevest.


 

Egy kevés tejszínnel díszítsd.
Egy kevés tejszínnel díszítsd.AnnaPustynnikova

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 darab felkockázott édesburgonya
  • 2 szál összevágott póréhagyma
  • 1 liter alaplé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál barna cukor
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 deci tejszín
  • 1 teáskanál kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg kis lángon a forró vajon a hagymát, majd mehet hozzá az édesburgonya és az alaplé is. Ha a zöldségek puhára főttek, add hozzá a tejszínt és botmixerrel pürésítsd a keveréket. Kóstold meg és ízesítsd a kurkumával, a barna cukorral, majd sóval és borssal, ha szükséges. 

Ezért olyan egészséges az édesburgonya Ezért olyan egészséges az édesburgonya

A batáta, vagyis az édesburgonya nemcsak finom, de nagyon egészséges is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készítettél már sütit édesburgonyából? Sűrű és sokáig puha lesz a titkos összetevőtől

Mi is imádjuk az édesburgonyát, és szeretjük minél több fogásba belecsempészni. Sütve, püré formájában és akár süteményekben is remek, bebizonyítjuk!

2021. február7., 06:00

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

2021. október19., 09:24

Gyömbéres édesburgonya-pite – gesztenyerózsákkal a tetején varázsolhatod ünnepivé

Kevesebb cukorral készítve, kis adagokban előételként is bevetheted, egy nagy piteformában sütve pedig különleges desszert lehet egész télen ez az ünnepi édesburgonya-pite. Ha a karácsonyi időszakban tálalod, tejszínes, édesített gesztenyemasszából nyomj a tetejére díszítést a még különlegesebb ízekért.

2020. november25., 06:24

Jöhet egy klassz mexikói recept? Édesburgonya nachos csípősen

Ha te is annyira szereted az édesburgonyát, amennyire mi, itt az ideje, hogy megismert ezt a remek, tunkolós fogást. Pakolj a tetejére mindent, amit szeretsz, hívd át a barátokat és ezzel kínáld meg őket a sajtos stangli helyett!

2021. október17., 11:24

Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

2020. november22., 06:04

Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

2021. január14., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek