Egy kedvencünk új formában: póréhagymás-kurkumás édesburgonya-krémleves

Egy kis póréhagymát is adtunk ehhez a leveshez, ami nemcsak klassz ízekkel tuningolta fel, hanem hasznos hozzávalókkal is.

A póréhagyma a francia konyha egyik kedvenc alapanyaga, amit már az ókori egyiptomiak, a görögök és rómaiak is szívesen fogyasztottak. Az édesburgonyát pedig mi fogyasztjuk szívesen, akárcsak a kettő találkozásából létrejött klassz krémlevest.


 

Egy kevés tejszínnel díszítsd.
Egy kevés tejszínnel díszítsd.Fotó: AnnaPustynnikova

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 darab felkockázott édesburgonya
  • 2 szál összevágott póréhagyma
  • 1 liter alaplé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál barna cukor
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 deci tejszín
  • 1 teáskanál kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg kis lángon a forró vajon a hagymát, majd mehet hozzá az édesburgonya és az alaplé is. Ha a zöldségek puhára főttek, add hozzá a tejszínt és botmixerrel pürésítsd a keveréket. Kóstold meg és ízesítsd a kurkumával, a barna cukorral, majd sóval és borssal, ha szükséges. 

Ezért olyan egészséges az édesburgonya
Ezért olyan egészséges az édesburgonya

A batáta, vagyis az édesburgonya nemcsak finom, de nagyon egészséges is.

Tovább »

Még több recept

Reggelizz desszertet! Kakaós édesburgonya-kenyér

Egy jó reggelihez nem is kell más, csak egy kevés sós vaj és egy nagy adag banánturmix és persze egy szelet ebből az édesburgonya-kenyérből, amiről mindannyian tudjuk, hogy süti, de így kevésbé hangzik bűnös fogásnak. Édesítővel, mandulaliszttel is készítheted, így a vércukorszinted miatt sem kell aggódnod.

március27., 06:00

Ez a görög karácsonyi sütemény klasszul feldobja az ünnepi menüsort

Amikor a vendégek bejglire számítanak, lepd meg őket egy adag kourabiedesszel, vagy csak készítsd el egy téli hétvégén a családnak a görög hógolyókat.

november26., 06:16

Próbáltad már a tőkehalat kolbászos kéregben?

Akár egy egyszerű lila hagymás burgonyasaláta is tökéletes a kolbászkéregben sült halak mellett, ha pedig a majonézes változat mellett döntesz, az ünnepi asztalon ne hagyj ki a tetejéről egy kevés szerecsendiót és csillagánizst.

november28., 06:04

Egy kis mandulalikőrrel még érdekesebb ez a lazacos-céklás főétel

Egy kevés likőr különleges aromát ad ennek a köretnek, ami akkor lesz igazán ünnepi, ha pirított mandulával a tetején tálalod. Egy kevés erdeigomba-ragut is készítesz mellé aszalt szilvával, még több izgalmas íz lesz az ünnepi tányérokon.

november26., 06:16

Édesburgonyával sült karaj ementálival – három kedvencünk egy tepsiben

Nem lesz nagy a meglepetés: ha három kedvencet egy tepsibe rakunk, annak csak jó vége lehet. A mienk egy gyors változat, de ha még tovább fokoznád, parmezános besamel és néhány kocka bacon is kerüljön a húsok és a batáta közé.

június6., 06:00

Gyömbéres édesburgonya-pite – gesztenyerózsákkal a tetején varázsolhatod ünnepivé

Kevesebb cukorral készítve, kis adagokban előételként is bevetheted, egy nagy piteformában sütve pedig különleges desszert lehet egész télen ez az ünnepi édesburgonya-pite. Ha a karácsonyi időszakban tálalod, tejszínes, édesített gesztenyemasszából nyomj a tetejére díszítést a még különlegesebb ízekért.

november25., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.