Egy kedvencünk új formában: póréhagymás-kurkumás édesburgonya-krémleves

Egy kis póréhagymát is adtunk ehhez a leveshez, ami nemcsak klassz ízekkel tuningolta fel, hanem hasznos hozzávalókkal is.

A póréhagyma a francia konyha egyik kedvenc alapanyaga, amit már az ókori egyiptomiak, a görögök és rómaiak is szívesen fogyasztottak. Az édesburgonyát pedig mi fogyasztjuk szívesen, akárcsak a kettő találkozásából létrejött klassz krémlevest.


 

Egy kevés tejszínnel díszítsd.
Egy kevés tejszínnel díszítsd.Fotó: AnnaPustynnikova

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 darab felkockázott édesburgonya
  • 2 szál összevágott póréhagyma
  • 1 liter alaplé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál barna cukor
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 deci tejszín
  • 1 teáskanál kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg kis lángon a forró vajon a hagymát, majd mehet hozzá az édesburgonya és az alaplé is. Ha a zöldségek puhára főttek, add hozzá a tejszínt és botmixerrel pürésítsd a keveréket. Kóstold meg és ízesítsd a kurkumával, a barna cukorral, majd sóval és borssal, ha szükséges. 

Ezért olyan egészséges az édesburgonya
Ezért olyan egészséges az édesburgonya

A batáta, vagyis az édesburgonya nemcsak finom, de nagyon egészséges is.

Tovább »

Még több recept

Rozmaringos paszternákleves – szarvasgombás krutonnal és aszalt szilvával a legfinomabb

A legjobb, ha van otthon egy kissé száraz kenyérszelet vagy kifli, amit megpiríthatsz és új értelmet adhatsz a létezésének egy kevés szarvasgombaolajjal és szerecsendióval. Ha egy kevés aszalt gyümölcsöt is találsz, azokból is érdemes a levesbe szórnod.

szeptember23., 06:08

Itt az ősz és vele ez az isteni füstös-gyömbéres tökleves

Ha egy nehezebb húsétel elé van szükséged egy könnyű levesre, kínáld ezt a változatot, ha pedig egy vacsorát váltanál ki vele, reszeld le a maradék sajtokat a hűtőből, tedd egy sütőlapra és készíts sajtcsipszet mellé.

szeptember18., 06:04

Könnyű, édesburgonyás és főételként is bevetheted: paprikás csicseriborsó-saláta

Szeretjük a csicseriborsót, és azt is tudjuk, hogy egészséges, már csak az maradt hátra, hogy valahogy felokoskodjuk az otthoni menükártyára a palacsinták és a rakott krumpli közé.

április12., 06:00

Ez a szuper édesburgonyás gnocchi parmezánnal és pestóval is finom

Gnocchit készíteni egyáltalán nem nagy dolog, ezek a minigombócok ráadásul egy rakás olaszos étel alapjai lehetnek. Szuper egy kevés szarvasgombával, sajtokkal és sonkával, de ha egy kevés olívaolajat, parmezánt és citromhéjat kap, már akkor is tökéletes vacsorát készítettél.

március20., 06:00

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

szeptember23., 06:08

Édesburgonyával sült karaj ementálival – három kedvencünk egy tepsiben

Nem lesz nagy a meglepetés: ha három kedvencet egy tepsibe rakunk, annak csak jó vége lehet. A mienk egy gyors változat, de ha még tovább fokoznád, parmezános besamel és néhány kocka bacon is kerüljön a húsok és a batáta közé.

június6., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.