Egy kedvencünk új formában: póréhagymás-kurkumás édesburgonya-krémleves

Egy kis póréhagymát is adtunk ehhez a leveshez, ami nemcsak klassz ízekkel tuningolta fel, hanem hasznos hozzávalókkal is.

A póréhagyma a francia konyha egyik kedvenc alapanyaga, amit már az ókori egyiptomiak, a görögök és rómaiak is szívesen fogyasztottak. Az édesburgonyát pedig mi fogyasztjuk szívesen, akárcsak a kettő találkozásából létrejött klassz krémlevest.


 

Egy kevés tejszínnel díszítsd.
Egy kevés tejszínnel díszítsd.Fotó: AnnaPustynnikova

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 darab felkockázott édesburgonya
  • 2 szál összevágott póréhagyma
  • 1 liter alaplé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál barna cukor
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 deci tejszín
  • 1 teáskanál kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg kis lángon a forró vajon a hagymát, majd mehet hozzá az édesburgonya és az alaplé is. Ha a zöldségek puhára főttek, add hozzá a tejszínt és botmixerrel pürésítsd a keveréket. Kóstold meg és ízesítsd a kurkumával, a barna cukorral, majd sóval és borssal, ha szükséges. 

Ezért olyan egészséges az édesburgonya
Ezért olyan egészséges az édesburgonya

A batáta, vagyis az édesburgonya nemcsak finom, de nagyon egészséges is.

Tovább »

Még több recept

Úszd meg az ünnepi desszertet: poharas mézeskalács-tiramisu

Nem kell túl sok időt töltened a konyhában egy-egy klassz, ünnepi hangulatú desszertért, ezt bizonyítja ez a tiramisu is. Mi poharakban készítettük el, így sokkal szebben tálalható a végeredmény.

november27., 06:04

Próbáld ki ezt az egyszerű fogást édesburgonyával, májjal és friss borsóval!

Még egy egyszerű, összedobálós fogás, amit a tejszín dob fel igazán, a végén hozzáadott borsótól és mentától pedig egészséges és kissé különleges, keleti hangulata lesz.

július15., 06:04

Ez a gombapástétom még finomabb, ha aszaltgyümölcs-ragut is készítesz mellé

Amilyen egyszerű, olyan finom ez a gombás pástétom, amibe érdemes egy kevés konyakot is keverned. Pirítóssal és aszalt gyümölcsökkel tökéletes előétel lesz karácsonykor.

november28., 06:04

Még egy egyszerű halas tipp: lazac sütőben édesburgonyával, citrommal és bazsalikommal

Egy adag hideg avokádósalátával lesz a legfinomabb ez a sütőben készült fogás, amihez még túlságosan nagy konyhatündérnek sem kell lenned. Csak beteszed a tepsibe, és szinte magától készül el.

május15., 06:04

Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

november22., 06:04

Jöhet egy izgalmas Buddha-tál? Heti kedvencünk édesburgonyával és csicseriborsóval készült

Ez alkalommal két kedvencünk, a csicseriborsó és az édesburgonya került a Buddha-tálra, néhány olyan extrával és fűszerrel, amiktől az egész még finomabb lesz.

június19., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.