5 különleges palacsintarecept, amit érdemes kipróbálnod

Habár az egyszerű túrós palacsintának nincs párja, és végül is a lekvárosból is bármikor lecsúszik néhány, jó, ha egy-két új recept is belekerül az otthoni recepttárba. Ezért hoztunk most 5 különleges palacsintát, amikkel nem nagyon tudsz tévedni, még vendégek előtt sem.

Míg az amerikai palacsinta vastag, kisebb, vajjal és sütőporral készülő reggeli, addig Európában a kicsit sűrűbb tésztájú, vékonyra sütött változat terjedt el, amit leginkább desszertként fogyasztunk. Világszinten ezek közül az egyik legismertebb a francia crêpe és a narancsos crêpe Suzette. Lehet rakott, rántott, lángoló, sós és édes – nálunk most ötféle különleges ruhában került az asztalra. 

Jó, hát eperrel és palacsintával nem nehéz kattintásokat gyűjteni, de rászokni is viszonylag egyszerű. Már csak azért is, mert a palacsintasütés mellett csak annyi dolgod van ezzel a palacsintatortával, hogy a krémsajtot összekevered az eperlekvárral.

Ehhez a kókuszos palacsintához sem kell séfnek lenned, főleg, mert amerikai változatban készül, így jóval egyszerűbb összedobni, mint a mi vékonyabb, kissé könnyebben szakadós változatunkat. 

Egy kis adag maradék bolognai szósz vagy egy tejszínes erdeigomba-ragu is remek tölteléke lehet ennek a rántott palacsintának, amit mi most néhány aromás sonkaszelettel és sajttal töltöttünk meg. 

Egyszerűen arról van szó, hogy az összetört Oreo egy kis sajtkrémmel elkeverve valami csodálatos töltelék lesz akár palacsintában, akár süteményekben. Ebben a palacsintában is szuper helye van.

Milyen jó, hogy a japánok szeretnek csavarni egyet az édességeken – már ha egyáltalán tőlük indult ez a fluffy változat. A lényeg úgyis az, hogy egy egyszerű desszert kerül így az asztalra, ami mégis nagyon izgalmas, főleg ezzel a karamellszósszal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek