Ez minden salátát feldob: sült fokhagymás-parmezános öntet

Idén sem marad el a nyár, viszont a bezártság jó lehetőséget ad arra, hogy kétszer annyit együnk, mint máskor, a hűtőtől kicsit távolabb végigdolgozott hétköznapokban. Tavasszal viszont lassan teremni kezdenek a zöldségek, és hogy ne legyenek unalmasak a velük készült receptek, ezen a héten 5 különleges salátaöntetet hoztunk, amikkel a legegyszerűbb tavaszi saláta is klasszul feldobható.

Ha biztosra akarsz menni az öntetek kérdésében, egy nagy adag édeskés sült fokhagymával és parmezánnal ízesített szósszal dobd fel a salátáidat.

Hozzávalók

  • 3 fej fokhagyma
  • 1.5 deci olívaolaj
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 mokkáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg alufóliában a gerezdekre szedett, beolajozott, kissé megsózott fokhagymákat úgy fél óra alatt, majd alaposan törd össze és dolgozd el az öntet többi hozzávalójával egy aprítógépben.

Ne dobd ki a zöldségeket, ha ezeket a hibákat látod Ne dobd ki a zöldségeket, ha ezeket a hibákat látod

Évente mintegy 6 kiló zöldséget-gyümölcsöt pazarlunk el, sokszor csupán esztétikai okokból.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Az olasz hangulat nem csak tésztával, csirkeszeleteken is jól működik

Ha épp visszafognád a szénhidrátokat, ez a klassz, csirkés fogás legyen az egyik, amit kipróbálsz. A bruscetta olasz hangulatát hozza tökéletesen, ha pedig nem bánod a tésztaköretet, egy kevés bazsalikomos-mascarponés házi, gyúrt tészta tetején tálald.

2021. február17., 06:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Különleges és egészséges: parmezános-borsos zabkekszek aszalt szilvával

Ha nem vagy az édességek legnagyobb rajongója, akkor neked találták ki ezt a zabkekszet, amit csak keverni kell és úgy 25 percen át sütni, más dolgod nem is lesz vele.

2020. január21., 12:00

Parmezános cukkinikenyér – egy dupla adag is elfogy belőle

Ehhez a fogáshoz nem is kell majd más, csak egy kevés vaj, és az a pillanat a tálaláshoz, amikor még egy kicsit langyos. Ráadásul abban is segít, hogy a gyerekek is egyenek egy kevés cukkinit, amire – lássuk be – másképp nem sok esély lenne.

2021. február17., 06:04

Parmezános-fehérboros tunkolós: bagettszeletekkel, almával és zöldségekkel is szeretni fogod

A fondü kevésbé látványos, de annál finomabb változata ez a remek, parmezános dip, amit a legjobban úgy szeretünk, ha akad a tálon mellette fokhagymás bagett, némi szőlő, olívabogyó, alma, grissini, néhány szelet napon szárított sonka és egy kevés frissen pirított dió is. Elegáns és gyorsan összedobható vacsora lesz a végeredmény.

2021. október29., 12:52

Ettől lesz valóban olasz a Carbonara

Az eredetiben nincs tejszín és sonka sem.

2019. október3., 12:59

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek