Különleges és egészséges: parmezános-borsos zabkekszek aszalt szilvával

Ha nem vagy az édességek legnagyobb rajongója, akkor neked találták ki ezt a zabkekszet, amit csak keverni kell és úgy 25 percen át sütni, más dolgod nem is lesz vele. Ha pedig aszaltszilva-kockákat is keversz a tésztába, sokkal érdekesebb lesz a végeredmény.

Zab, zabkorpa, aszalt szilva... egy csomó egészséges és hasznos hozzávaló, ami jó hatással van az emésztésedre. Ezek a kekszek laktatóak, és becsomagolva jól kibírják néhány napig. Reggelire, tízóraira tökéletes választás, ha olyan nassolnivalót keresel, ami finom, de nem hintáztatja a várcukorszinted. 

Laktató, fűszeres és különleges.
Laktató, fűszeres és különleges.KateSmirnova

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 0.5 bögre zabkorpa
  • 2 teáskanál
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 4 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 mokkáskanál frissen őrölt bors
  • 8 darab apróra vágott aszalt szilva (elhagyható)
  • 1 darab tojás
  • 1 deci víz
  • 1 nagy evőkanál kókuszzsír
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszt fel a kókuszolajat, majd keverd el egymással alaposan az összes hozzávalót. Formázz a tésztából korongokat, és a süsd készre 180 fokon 25 perc alatt. Szuper különleges, fűszeres sajtos kekszeket kapsz, amiben a meglepetés az egy-egy falat édeskés aszalt szilva lesz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek