Különleges és egészséges: parmezános-borsos zabkekszek aszalt szilvával

Ha nem vagy az édességek legnagyobb rajongója, akkor neked találták ki ezt a zabkekszet, amit csak keverni kell és úgy 25 percen át sütni, más dolgod nem is lesz vele. Ha pedig aszaltszilva-kockákat is keversz a tésztába, sokkal érdekesebb lesz a végeredmény.

Zab, zabkorpa, aszalt szilva... egy csomó egészséges és hasznos hozzávaló, ami jó hatással van az emésztésedre. Ezek a kekszek laktatóak, és becsomagolva jól kibírják néhány napig. Reggelire, tízóraira tökéletes választás, ha olyan nassolnivalót keresel, ami finom, de nem hintáztatja a várcukorszinted. 

Laktató, fűszeres és különleges.
Laktató, fűszeres és különleges.KateSmirnova

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 0.5 bögre zabkorpa
  • 2 teáskanál
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 4 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 mokkáskanál frissen őrölt bors
  • 8 darab apróra vágott aszalt szilva (elhagyható)
  • 1 darab tojás
  • 1 deci víz
  • 1 nagy evőkanál kókuszzsír
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszt fel a kókuszolajat, majd keverd el egymással alaposan az összes hozzávalót. Formázz a tésztából korongokat, és a süsd készre 180 fokon 25 perc alatt. Szuper különleges, fűszeres sajtos kekszeket kapsz, amiben a meglepetés az egy-egy falat édeskés aszalt szilva lesz. 

kapcsolódó Teszt: parmezánok a kamuparmezánok ellen
Teszt: parmezánok a kamuparmezánok ellen

11 terméket kóstoltunk végig, sok mű és pár eredeti parmezán között ingáztattuk ízlelőbimbóinkat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kekszek és zöldségek mellé készíts mártogatóst jalapeñóval és parmezánnal!

Vendégeknek, tévézéshez vagy gyors vacsoraként is bevethető ez a gyors mártogatós, amit tortillacsipsszel és akár zöldségekkel vagy pogácsák mellett is felszolgálhatsz. Ha unod a körözöttet, a salsát és a padlizsánkrémet, ezt dobd össze helyettük!

2021. február17., 06:04

Az olasz hangulat nem csak tésztával, csirkeszeleteken is jól működik

Ha épp visszafognád a szénhidrátokat, ez a klassz, csirkés fogás legyen az egyik, amit kipróbálsz. A bruscetta olasz hangulatát hozza tökéletesen, ha pedig nem bánod a tésztaköretet, egy kevés bazsalikomos-mascarponés házi, gyúrt tészta tetején tálald.

2021. február17., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

A csilis parmezáncsipszet akár a gyerekek is könnyen elkészíthetik

Tökéletes krémlevesek és főzelékek közepén, vendégváró tálak egyik érdekességeként, de egy-egy olaszos szendvicsben is remek egy-egy aromás, ropogós sajtfalat.

2021. február21., 06:04

Parmezános cukkinikenyér – egy dupla adag is elfogy belőle

Ehhez a fogáshoz nem is kell majd más, csak egy kevés vaj, és az a pillanat a tálaláshoz, amikor még egy kicsit langyos. Ráadásul abban is segít, hogy a gyerekek is egyenek egy kevés cukkinit, amire – lássuk be – másképp nem sok esély lenne.

2021. február17., 06:04

Ez minden salátát feldob: sült fokhagymás-parmezános öntet

Idén sem marad el a nyár, viszont a bezártság jó lehetőséget ad arra, hogy kétszer annyit együnk, mint máskor, a hűtőtől kicsit távolabb végigdolgozott hétköznapokban. Tavasszal viszont lassan teremni kezdenek a zöldségek, és hogy ne legyenek unalmasak a velük készült receptek, ezen a héten 5 különleges salátaöntetet hoztunk, amikkel a legegyszerűbb tavaszi saláta is klasszul feldobható.

2020. április16., 06:00

Mustra