Ha a salátára kerülnek, akkor biztos egészségesek is. Vagy mégsem?
Ha imádod az olasz konyhát, nem muszáj tésztákkal és pizzával felidézned az ízeit, tökéletesen megteszi egy jó kis pestós öntet, amit burgonyasaláta és paradicsomos idénysaláta tetején is tálalhatsz.
Ha szereted a csípőset és az aszalt paradicsom édeskés ízét, dobd össze ezt az egyszerű öntetet, ami minden hideg és meleg zöldségkeverék tetején tökéletes lesz.
Idén sem marad el a nyár, viszont a bezártság jó lehetőséget ad arra, hogy kétszer annyit együnk, mint máskor, a hűtőtől kicsit távolabb végigdolgozott hétköznapokban. Tavasszal viszont lassan teremni kezdenek a zöldségek, és hogy ne legyenek unalmasak a velük készült receptek, ezen a héten 5 különleges salátaöntetet hoztunk, amikkel a legegyszerűbb tavaszi saláta is klasszul feldobható.
Igazi tavaszi-húsvéti hangulatú ez a tormás öntet, ami egy kevés sült sonkával feldobott, friss jégsaláta tetején a legfinomabb.
Tésztákhoz, csirkenyársak mellé, egy kevés olajjal és citrommal salátaöntetnek, egy kis joghurttal zöldségmártogatósnak is kiváló ez a mogyorószósz, amit néhány perc alatt összedobsz, és legalább egy hétig eláll majd a hűtőben.
A cézársaláta a legszimplább változatában is klassz fogás, ami amellett, hogy könnyű, és nem nehezít el egész délutánra, még finom is, leginkább a jó kis parmezános öntet miatt.
A történelemben rengeteg furcsa uralkodó volt, de egyik sem tett annyira felháborító dolgokat, mint az egyik makedón király.
Már nem is a magyaroknak szól saját rendezvényük?