Cézársaláta egyszerűen – egy kevés grépfrúttal, csípősen is próbáld ki!

A cézársaláta a legszimplább változatában is klassz fogás, ami amellett, hogy könnyű, és nem nehezít el egész délutánra, még finom is, leginkább a jó kis parmezános öntet miatt. Nálunk ez az adag egy kis csilis mézzel megkent, hámozott grépfrúttal és csirkehússal készült.

A gyümölcs teljes meghámozásához vágj neki két kis talpat, állítsd az egyikre, majd vágd le róla a héjat a fehér réteggel együtt. Ezután vagy vágd ki a gerezdeket az elválasztó hártyák közül, vagy kézzel bontogasd ki őket a hártyából. 

Csilis grépfrúttal is próbáld ki!
Csilis grépfrúttal is próbáld ki!Fotó: Plateresca

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához

  • 1 darab felkockázott grépfrút
  • 1 fél mokkáskanál csilipor (Cayenne-bors)
  • 1 evőkanál méz
  • 1 fej római saláta
  • 4 szelet bagett
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 szelet csirkemell
  • 2 marék koktélparadicsom

Az öntethet

  • 1 darab egy percen át főzött tojás
  • 3 evőkanál (fokhagymás) olívaolaj
  • 2 evőkanál szardellapaszta
  • 1 darab citrom leve
  • 3 evőkanál finomra reszelt parmezán sajt
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Ízesítsd a grépfrútfalatokat a mézzel és a csilivel, majd tedd félre. Hevítsd fel az olajat, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és abban forgasd meg a felkockázott kenyérszeleteket. (Ha úgy jobban tetszik, egyszerű pirítóst is használhatsz hozzá.)

A húst egy kis sóval és borssal grillezd meg néhány perc alatt, majd vágd csíkokra. Aprítsd fel a zöldségeket, majd dolgozd el egymással az öntet hozzávalóit, és forgasd meg benne a paradicsomot és a salátát. Tedd tányérra, majd mehet rá a hús, mellé a grépfrút és végül a krutonok. 

5 szupergyors és őrültfinom salátaöntet
5 szupergyors és őrültfinom salátaöntet

Tanácstalanul néz, ha a vendégei megkérdik, van -e öntet a salátához? Segítünk - van élet az eceten-cukron és a majonézen túl.

Tovább »

Még több recept

Tengerparti hangulatban: tonhalas tészta tejszínnel és kapribogyóval

Ha van otthon egy lelkes tízéves, talán még ő is szívesen összedobja ezt az egyszerű, kicsit mediterrán hangulatú ételt, amivel csak annyi dolgod van, hogy a kifőtt tésztával elkeversz minden hozzávalót. Ha még ezt is tovább fokoznád, egy kevés parmezánnal és zöld borssal küldd meg a tetejét.

április6., 06:00

Szezonja van: medvehagyma-krémleves füstöltsajt-csipsszel

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

április4., 07:52

Még sosem sütöttél kenyeret? Itt egy egyszerű bögrés recept, amihez nem kell mérned a hozzávalókat!

Bár a kenyér talán soha nem fog elfogyni az üzletekből, mégsem rossz ötlet összedobni egy adag házit, aminek minden összetevőjét ismered. Ha az alaprecept már megy, készítsd el fekete olívás-oregánós, szárított paradicsomos-bazsalikomos és citromos-tárkonyos változatban is.

április2., 06:00

Medvehagymapesto: tésztákon, húsok mellett és salátaöntetként is világbajnok

Ez a pesto igazi dzsóker: készíts belőle minél többet, hogy az egyszerű tészták mellett a pizzán, húsok tetején és a salátára locsolva is megkóstolhasd!

április3., 06:04

Te is rajongod az olvadt sajtot? Süsd rá egy adag gombával és csirkemellel készült tésztára!

Na jó, hát az olvadt sajtot ki ne szeretné? Ha legszívesebben te is mindenre reszelnél egy adagot, tedd meg ezzel a jó kis gombás-rozmaringos tésztával, amit mi tálaláskor egy fél biocitrom héjával dobtunk fel.

április7., 06:00

Medvehagymát a rösztibe? Naná, hogy jól fog illeni bele!

A röszti egy jó kis gyors, költséghatékony étel, amit általában mindenki szeret, aki a krumplit, a lángost, a palacsintát és a klassz, hideg tejfölt a tetején. Medvehagymával és hús nélkül gyors vega vacsora lesz belőle.

április5., 06:00

Mustra