Cézársaláta egyszerűen – egy kevés grépfrúttal, csípősen is próbáld ki!

A cézársaláta a legszimplább változatában is klassz fogás, ami amellett, hogy könnyű, és nem nehezít el egész délutánra, még finom is, leginkább a jó kis parmezános öntet miatt. Nálunk ez az adag egy kis csilis mézzel megkent, hámozott grépfrúttal és csirkehússal készült.

A gyümölcs teljes meghámozásához vágj neki két kis talpat, állítsd az egyikre, majd vágd le róla a héjat a fehér réteggel együtt. Ezután vagy vágd ki a gerezdeket az elválasztó hártyák közül, vagy kézzel bontogasd ki őket a hártyából. 

Csilis grépfrúttal is próbáld ki!
Csilis grépfrúttal is próbáld ki!Fotó: Plateresca

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához

  • 1 darab felkockázott grépfrút
  • 1 fél mokkáskanál csilipor (Cayenne-bors)
  • 1 evőkanál méz
  • 1 fej római saláta
  • 4 szelet bagett
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 szelet csirkemell
  • 2 marék koktélparadicsom

Az öntethet

  • 1 darab egy percen át főzött tojás
  • 3 evőkanál (fokhagymás) olívaolaj
  • 2 evőkanál szardellapaszta
  • 1 darab citrom leve
  • 3 evőkanál finomra reszelt parmezán sajt
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Ízesítsd a grépfrútfalatokat a mézzel és a csilivel, majd tedd félre. Hevítsd fel az olajat, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és abban forgasd meg a felkockázott kenyérszeleteket. (Ha úgy jobban tetszik, egyszerű pirítóst is használhatsz hozzá.)

A húst egy kis sóval és borssal grillezd meg néhány perc alatt, majd vágd csíkokra. Aprítsd fel a zöldségeket, majd dolgozd el egymással az öntet hozzávalóit, és forgasd meg benne a paradicsomot és a salátát. Tedd tányérra, majd mehet rá a hús, mellé a grépfrút és végül a krutonok. 

5 szupergyors és őrültfinom salátaöntet
5 szupergyors és őrültfinom salátaöntet

Tanácstalanul néz, ha a vendégei megkérdik, van -e öntet a salátához? Segítünk - van élet az eceten-cukron és a majonézen túl.

Tovább »

Még több recept

Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazacccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya

Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan ez a fogás, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe.

február23., 09:20

Így készíthetsz a legegyszerűbben egy adag jó kis retró csörögefánkot

A csöröge a fánkkedvelők rapid segítsége, nagymamád büszke lesz rád, ha te is összedobod az egyik olyan napon, amikor szívesen álldogálsz egy keveset az olajos serpenyő mellett.

február21., 11:20

Zseniális recept: hamburgerzsömle gluténmentesen

Akkor sem kell lemondani egy jó hamburgerről, ha diétázol.

február24., 11:24

Házi készítésű halrudacskák – a gyerekek is imádni fogják!

Egy kis mézes mustár és friss őrölt színesborssal alaposan megszórt sült krumpli teheti igazán fullossá ezeket a halfalatkákat, amiket ebben a formában valamiért sokkal szívesebben esznek meg a gyerekek, mint a halászlét, a grillezett vagy a sült halat.

február22., 09:21

Próbálj ki valami különlegeset: palacsinta matchával és fehércsokikrémmel

Szerintem akkor szerencsés a különlegességeket kipróbálni, ha azok nem fura, felismerhetetlen ételek lesznek az asztalon, hanem olyasmik, amiknek nagyon is van értelme, például mert egy-egy új arcát mutatják meg megszokott fogásainknak. Ez a matchaporral ízesített palacsinta pont ilyen – egy jól ismert kedvencünkön csavar egy keveset úgy, hogy az egész még ismerős, mégis nagyon új és izgalmas desszert lesz.

február23., 10:40

Nosztalgiázz egy nagy adag retró hókiflivel!

Ha valami igazán a nagymama konyháját idéző vendégváró, az biztosan a hókifli. A jó kis porcukros falatok sokáig elállnak, és nem is kell melléjük csak egy adag mézes melange egy beszélgetős délutánhoz.

február21., 12:00

Mustra