Egy nagy adag házi tésztával, húsgombócokkal, friss fűszerekkel például tökéletes a klasszikus paradicsommártás, aminek hagyományos receptjét te is egyszerűen elkészítheted. Tökéletes a pizzatésztára és finom csípősen, de édesen is.

Hozzávalók
- 5 deka sárgarépa
- 5 deka zeller
- 5 deka vöröshagyma
- 1 szál kakukkfű
- 4 deka angolszalonna
- 10 deka vaj
- 10 deka liszt
- 35 deka paradicsompüré (friss paradicsomból a legjobb)
- 1 nagy gerezd fokhagyma összetörve
- 5 deka cukor
- 1 liter húsalaplé
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 darab babérlevél
Elkészítés:
Vágd kockákra a zöldségeket és a szalonnával pirítsd meg a vajon, majd add hozzá a lisztet és keverd néhány percig. Ezek után mehet bele az összes többi hozzávaló, majd ha jól összefőttek, szűrd át, és ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal.

Egy gyakran felmerülő kérdés: vajon hová sorolható a paradicsom?
Tovább olvasom