Miért kell a mosogatógépbe öblítő?

Mosogatni sokan nem szeretünk, még kevésbé olyasmit vásárolni, amire valójában nincs is szükségünk. Egy rendes tisztításhoz vajon miért nem elég a tisztítószer a mosogatógépbe, tényleg kell az öblítő, vagy ez megint valami olyasmi, amit azért kell megvennünk, hogy eggyel több flakon legyen a szekrényünkben?

A gyártó álláspontja szerint az öblítőszer szükséges, hiszen kiegészíti a mosogatószer használatát, méghozzá úgy, hogy megakadályozza, hogy az edényeken, poharakon és konyhai eszközökön ételmaradványok, foltok vagy bevonatok maradjanak. 

Na de miért nem intézi ezt el inkább maga a tisztítószer, vagy legalább a víz?

Egy ezzel foglalkozó tesztvideóban kipróbálták a tisztítási folyamatot öblítőszerrel és anélkül, és arra a megállapításra jutottak, hogy ha nem akarunk piszkosnak tűnő poharakat, tálakat kivenni a gépből, akkor valóban érdemes az öblítőt minden alkalommal használnunk. Az öblítőszeres használat a régi és új mosogatógépekkel is szebb eredményt hozott. 

A videó megállapításai szerint az öblítőszer elősegíti a száradás folyamatát, védi az üvegárukat, és csökkenti a vízcseppek mennyiségét és azok tartózkodási idejét a poharakon, edényeken. Ennek köszönhetően a géppel mosogatott eszközeink sokkal szebben száradnak, mint öblítőszer nélkül. 

Az öblítő feladata az, hogy az utolsó öblítési folyamat vizét felületifeszültség-mentessé tegye, másrészt megakadályozza a szárítási folyamatban a jól látható lecsapódások, szennyeződések kialakulását. Másképp fogalmazva: ha rendszeresen használsz öblítőszert, elkerülheted, hogy a poharaid és egyéb edényeid fénytelenek, mattok legyenek – ami egyébként a mosogatógépek elleni legfőbb ellenérv szokott lenni. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra