Te is rajongod az olvadt sajtot? Süsd rá egy adag gombával és csirkemellel készült tésztára!

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet nagyjából végtelen variációban. Ezen a héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

Na jó, hát az olvadt sajtot ki ne szeretné? Ha legszívesebben te is mindenre reszelnél egy adagot, tedd meg ezzel a jó kis gombás-rozmaringos tésztával, amit mi tálaláskor egy fél biocitrom héjával dobtunk fel.

Lasagnelapokkal is elkészítheted.
Lasagnelapokkal is elkészítheted.Alleko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy bögre olasz száraztészta
  • 2 kisebb szelet csirkemell felcsíkozva
  • 2 evőkanál baconkocka
  • 1 nagy bögre erdeigomba-keverék
  • ízlés szerint só, rózsabors és rozmaring
  • 1 nagy bögre lereszelt maasdamer sajt
  • 1 deci tejszín
  • 15 deka mozzarella felkarikázva
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma felkockázva
  • 1 evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben. Közben dobd az összeolvasztott, forró zsiradékok keverékére a vöröshagymát, majd néhány perc múlva mehet utána a csirke, a bacon és a gombák is. 8-10 perccel később add hozzá a tejszínt és a reszelt sajtot, fűszerezd és forgasd össze a tésztával. 

Borítsd át egy kivajazott jénaiba, pakold meg a mozzarellaszeletekkel és süsd negyedórán át. Akár vékonyra vágott, friss paradicsomkarikákat is tehetsz a sajt alá. 

kapcsolódó Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: epres-mogyorókrémes palacsintatorta

Ha egy olyan receptet keresel, amit a legválogatósabb gyerekek és felnőttek is szeretnek, ezt az epres-mogyorókrémes palacsintatortát vesd be. Dupla adagban és minisütőben lesz igazán magas torta belőle.

december4., 06:20

Készíts otthon bagelt! Füstölt halas-kapribogyós sajtkrémmel lesz a legfinomabb

Szereted a bagelt? Ugye milyen menő lenne otthon elkészíteni? Segítünk!

november28., 09:24

Ezt az isteni csirkemellragut egy kis adag chorizo dobja fel

Kicsit spanyol, kissé magyaros ez a csirkés ragu, amibe mindenféle finomságot dobtunk. Hasábburgonyával gazdag egytálétel lehet, zellerrel, káposztacsíkokkal és uborkával pedig klassz saláta, amihez jól illik egy kevés tetejére morzsolt kecskesajt is.

2020. március20., 06:00

A sajtos tészta hidegen is finom, főleg ebben a zöld almás-ementális változatban

Akár utazásokra vagy az irodába is magaddal viheted ezt az egészséges tésztasalátát, amit ha tejes kiőrlésű lisztből készült tésztával főzöl, még a vércukrodat sem dobja meg túlságosan.

2020. március7., 06:04

Könnyű és isteni gombabolognai, parmezánnal a tetején

Húsmentesen legalább olyan finom ez a fogás, mint a hagyományos változatban. Ha marad egy kevés ragu, másnap reggel kanalazd kenyérszeletekre, és készíts belőle egy olaszos melegszendvicset!

november25., 07:32

Cím: Meleg burgonyasaláta parmezános szósszal – az ünnepi hal mellett tökéletes lesz

Tökéletes a legegyszerűbb rántott hal mellett is!

december1., 06:24

Mustra