Te is rajongod az olvadt sajtot? Süsd rá egy adag gombával és csirkemellel készült tésztára!

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet nagyjából végtelen variációban. Ezen a héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

Na jó, hát az olvadt sajtot ki ne szeretné? Ha legszívesebben te is mindenre reszelnél egy adagot, tedd meg ezzel a jó kis gombás-rozmaringos tésztával, amit mi tálaláskor egy fél biocitrom héjával dobtunk fel.

Lasagnelapokkal is elkészítheted.
Lasagnelapokkal is elkészítheted.Fotó: Alleko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy bögre olasz száraztészta
  • 2 kisebb szelet csirkemell felcsíkozva
  • 2 evőkanál baconkocka
  • 1 nagy bögre erdeigomba-keverék
  • ízlés szerint só, rózsabors és rozmaring
  • 1 nagy bögre lereszelt maasdamer sajt
  • 1 deci tejszín
  • 15 deka mozzarella felkarikázva
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma felkockázva
  • 1 evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben. Közben dobd az összeolvasztott, forró zsiradékok keverékére a vöröshagymát, majd néhány perc múlva mehet utána a csirke, a bacon és a gombák is. 8-10 perccel később add hozzá a tejszínt és a reszelt sajtot, fűszerezd és forgasd össze a tésztával. 

Borítsd át egy kivajazott jénaiba, pakold meg a mozzarellaszeletekkel és süsd negyedórán át. Akár vékonyra vágott, friss paradicsomkarikákat is tehetsz a sajt alá. 

Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább »

Még több recept

Csirkés-zöldbabos stir fry egyszerűen – ehhez az egzotikus fogáshoz nem kell speciális boltba menned

Akár más zöldségekkel is készítheted ezt a különlegességet, és ha már unod a sima csirke-burgonya kombinációt, ezzel a néhány ázsiai fűszerrel bolondítsd meg.

2020. június7., 06:00

A tojásos nokedlit csalánnal és olvadt sajtokkal is érdemes kipróbálnod

A csalán szuperegészséges, remek smoothie-k alapanyagaként és pestókban is elrejthető, de még jobb, ha bazsalikommal elkeverve a nokedli tésztájába forgatod.

április13., 10:24

Lasagne csalánnal? Mutatjuk, hogyan lesz isteni kedvencünk sokkal egészségesebb!

Ez a gyors, rakott tészta nagyon egyszerűen összedobható, a legtöbb munkát a sütő végzi majd el vele. Ricottával, pestóval és rengeteg olvadt sajttal lesz a legtökéletesebb.

április12., 10:24

Mandulás joghurtsüti – egy adag mandulalikőrrel elkevert sajtkrémmel a tetején tálald

Még egy remek kevert süti, ami akkor lesz a legfinomabb, ha a tetejét egy kevés porcukorral és mandulalikőrrel elkevert natúr sajtkrémmel tálalod, majd mandulaszeleteket szórsz a tetejére.

április14., 12:52

Ezt az isteni csirkemellragut egy kis adag chorizo dobja fel

Kicsit spanyol, kissé magyaros ez a csirkés ragu, amibe mindenféle finomságot dobtunk. Hasábburgonyával gazdag egytálétel lehet, zellerrel, káposztacsíkokkal és uborkával pedig klassz saláta, amihez jól illik egy kevés tetejére morzsolt kecskesajt is.

2020. március20., 06:00

Hallottál már a káposztás kenyérről? Mutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

Ez a klassz kenyér sokkal izgalmasabb, mint a többi. Ha fűszeresen készítenéd, majoránnát vagy őrölt köményt keverj a liszthez. Házi majonézzel vagy enyhén sós vajjal a legfinomabb.

április16., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.