Gombás csirkemájjal töltött palacsinta – aszalt gyümölcsökkel lehet még finomabb

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Nálunk ez a változat zabpehelyliszttel készült.

Ezt a gombás-csirkemájas palacsintát percek alatt összedobod majd. Egy kevés majoránnával és aszalt barackkal még finomabb lesz, de egy kis adag tejföllel és sajttal is összesütheted, ha egy kicsit több időd van az elkészítésére.

Egy kevés spenót is jól áll neki.
Egy kevés spenót is jól áll neki.Fotó: bhofack2

Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 kis pohár szódavíz
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 bögre erdeigomba-keverék
  • 30 deka csirkemáj
  • ízlés szerint majoránna, só, bors
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményíítő
  • 1 fej aprított vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatésztához keverd simára a tojásokat a cukorral, a sóval, a tejjel, majd add hozzá a lisztet és végül egy kevés szódavizet meg a napraforgóolajat is. Egy kicsit pihentesd a tésztát, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon.

A töltelékhez a forró olívaolaj és vaj keverékére dobd a vöröshagymát, majd 5 perc után mehet hozzá a kisebb darabokra vágott máj és a gomba is. Fedő alatt néhány perc alatt elkészül, ekkor add hozzá a tejfölt, majd a keményővel eldolgozott tejszínt is. Fűszerezd ízlés szerint és töltsd meg a raguval a palacsintákat. 

Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?
Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?

Kétféle szakács van. Az egyik tojik rá, mit csinálunk a gombával. A másik szerint viszont a gombamosás ősbűn. De kinek van igaza?

Tovább »

Még több recept

Jöhet egy jó kis olasz vacsora szénhidrátok nélkül? Próbáld ki a portobello pizzákat!

Ha szereted a gombát és az olasz ételeket, imádni fogod ezt a fogást. Az alapokat mindenfélével megpakolhatod, amit egyébként a pizzára tennél: mehet rá szalámi, tonhal, sonka, sajt és paradicsomszósz is, a lényeg a sok olasz fűszer és a még több sajt.

február7., 10:44

Expressz sajttorta falatok – buliba és otthoni nassként is bevetheted

Gyors és a sajttorta ízvilágát idézi, de vannak még érveink: nem kell szeletelni, 4 összetevő az egész, a buliba pedig mindenki kókuszgolyót és pogácsát fog vinni, vagyis nálad lesznek a legmenőbb falatkák.

május30., 06:00

A Sex on the beach koktélt alkoholmentes változatban is érdemes kipróbálnod

Hát azt meg ki tiltja meg, hogy az ember egy hétköznapi ebéd mellé elkortyoljon valami hasonlót? Szénsavas üdítők helyett, ha épp van néhány perced, válaszd ezt az elegáns változatot. Még jobban jársz, ha gyümölcsdarabokkal dobod fel és egy hatalmas pohárban tálalod.

május28., 06:04

Ez az egyszerű gyümölcskoktél minden ananászrajongó kedvence lesz

Egyre melegszik az időjárás, vagyis egyre több okunk van arra, hogy keverjünk néhány klassz, alkoholmentes koktélt. A reggeli mellé is megérdemeljük őket, de a családi grillezések és házibulik is izgalmasabbak velük egy kicsit. Hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten.

május29., 06:00

Ez a mangós-joghurtos smoothie tökéletes, ha nem vagy a nagy reggelik híve

Egy kis mentával vagy citromfűvel a tetején látványnak is tökéletes lesz ez a finomság, amivel egy gyors reggelit is helyettesíthetsz.

május29., 06:00

Gyors csokipuding 4 hozzávalóból – egy extra kókuszos-kurkumás réteggel még finomabb

Önmagában is csodálatos egy kevés csilipehellyel vagy étcsokiforgáccsal, de ha mellé összefőzöl kókusztejből zselatinnal egy kurkumás réteget, még izgalmasabb desszertet kapsz, amihez nem kell sokat a konyhában robotolnod. Rétegezd a kurkumával és tálald kókuszpehellyel, vagy szolgáld fel néhány szem rumos meggyel egy grillbuli végén.

május29., 06:00

Mustra