Gombás csirkemájjal töltött palacsinta – aszalt gyümölcsökkel lehet még finomabb

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Nálunk ez a változat zabpehelyliszttel készült.

Ezt a gombás-csirkemájas palacsintát percek alatt összedobod majd. Egy kevés majoránnával és aszalt barackkal még finomabb lesz, de egy kis adag tejföllel és sajttal is összesütheted, ha egy kicsit több időd van az elkészítésére.

Egy kevés spenót is jól áll neki.
Egy kevés spenót is jól áll neki.Fotó: bhofack2

Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 kis pohár szódavíz
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 bögre erdeigomba-keverék
  • 30 deka csirkemáj
  • ízlés szerint majoránna, só, bors
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményíítő
  • 1 fej aprított vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatésztához keverd simára a tojásokat a cukorral, a sóval, a tejjel, majd add hozzá a lisztet és végül egy kevés szódavizet meg a napraforgóolajat is. Egy kicsit pihentesd a tésztát, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon.

A töltelékhez a forró olívaolaj és vaj keverékére dobd a vöröshagymát, majd 5 perc után mehet hozzá a kisebb darabokra vágott máj és a gomba is. Fedő alatt néhány perc alatt elkészül, ekkor add hozzá a tejfölt, majd a keményővel eldolgozott tejszínt is. Fűszerezd ízlés szerint és töltsd meg a raguval a palacsintákat. 

Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?
Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?

Kétféle szakács van. Az egyik tojik rá, mit csinálunk a gombával. A másik szerint viszont a gombamosás ősbűn. De kinek van igaza?

Tovább »

Még több recept

Ezt a joghurtos panna cottát barackkal és karamellás pop-cornnal dobtuk fel

Fura, de finom, és naná, hogy már semmi köze a hagyományos panna cottához, de a lényeg ugyanaz: a savanykás ízek az édes, ropogós pattogatott kukoricával tökéletes ízharmóniát hoznak össze.

április13., 12:52

Töltött gomba sajttal – két nagy kedvencünk egy fogásban

Ha egy gyors, vega vacsorát készítenél, és van is otthon néhány maradék sajtszelet, próbáld ki a töltött gombát. Akkor a legfinomabb, ha egy adag fűszervajas bagettet is készítesz mellé.

február13., 06:00

Joghurtos piták – fokhagymás vajjal és ragukba mártogatva is finom

Ha nincs otthon más, egy kevés vajba vagy olívaolajba kevert zöldfűszer és fokhagyma kerüljön a tetejére. Langyosan, egy adag meleg, fűszeres fekete tea mellett tökéletes reggeli lesz belőle.

április15., 12:52

Tökös gnocchi zsályás vajjal és rókagombával

Ma már a nagyáruházak polcain is gyakran láthatunk rókagombát, ami jellegzetes, narancsos színéről ismerhető fel a legegyszerűbben. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle igazán elegáns fogás.

2020. július17., 06:04

A grillezett sajtokat ezzel a kalóriaszegény gombasalátával szeretjük a legjobban

Egy-egy szelet sós halloumi mellett nagyon finom a grillezett nektarin, de ha nem vagy éppen az édes-sós kombinációk rajongója, próbáld ki ezzel az egyszerű, gombás körettel, amiben alig van kalória, mégis klasszul eltelít.

február14., 06:00

Szuper finom és egészséges: csalános-ananászos reggeli smoothie kókusztejjel

Akár melegen, akár jégkockákkal finom lesz ez a reggeli ital, ami egy kevés mézzel és zabbal elkeverve órákra elég energiát ad a naphoz. Ha ennél is különlegesebbre szeretnéd, egy kis kanál reszelt gyömbért is adj hozzá.

április12., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.