Gombás csirkemájjal töltött palacsinta – aszalt gyümölcsökkel lehet még finomabb

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Nálunk ez a változat zabpehelyliszttel készült.

Ezt a gombás-csirkemájas palacsintát percek alatt összedobod majd. Egy kevés majoránnával és aszalt barackkal még finomabb lesz, de egy kis adag tejföllel és sajttal is összesütheted, ha egy kicsit több időd van az elkészítésére.

Egy kevés spenót is jól áll neki.
Egy kevés spenót is jól áll neki.Fotó: bhofack2

Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 kis pohár szódavíz
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 bögre erdeigomba-keverék
  • 30 deka csirkemáj
  • ízlés szerint majoránna, só, bors
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményíítő
  • 1 fej aprított vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatésztához keverd simára a tojásokat a cukorral, a sóval, a tejjel, majd add hozzá a lisztet és végül egy kevés szódavizet meg a napraforgóolajat is. Egy kicsit pihentesd a tésztát, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon.

A töltelékhez a forró olívaolaj és vaj keverékére dobd a vöröshagymát, majd 5 perc után mehet hozzá a kisebb darabokra vágott máj és a gomba is. Fedő alatt néhány perc alatt elkészül, ekkor add hozzá a tejfölt, majd a keményővel eldolgozott tejszínt is. Fűszerezd ízlés szerint és töltsd meg a raguval a palacsintákat. 

Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?
Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?

Kétféle szakács van. Az egyik tojik rá, mit csinálunk a gombával. A másik szerint viszont a gombamosás ősbűn. De kinek van igaza?

Tovább »

Még több recept

Gourmet-riadó: erdeigomba-krémleves aszalt vörös áfonyával

A finom, fanyar és édeskés áfonya nem kötelező elem, tálalhatod vajban megforgatott csicseriborsóval vagy fűszeres kenyérkockákkal is.

2019. november11., 10:44

Vargányás, tejszínes sertésszűzcsíkok egyszerűen – házi tésztával tálald!

...De azért vajas pirítóssal is lecsúszik.

2019. november19., 09:24

Egészséges és egzotikus leves egyszerűen, shiitake gombából

A Távol-Keleten azt mondják: a meghűléstől a fejfájásig szinte mindenre jó a shiitake. Éhségre mindenképpen, ezért most egy könnyű levest készítettünk belőle.

2019. október23., 09:20

Vegán és gluténmentes gombás rizottó: gyors, könnyű és garantáltan ízletes

És még sajtra sem lesz szükséged a szuper krémes állag eléréséhez. A recept vegetáriánus, sőt, vegán, gluténmentes, szójamentes és tejmentes.

március9., 06:00

Fehér csokis túrógombócok – desszertként és gyümölcslevesek mellé is tálalhatod

Ez valami olyasmi, amivel egy egyszerű smoothie-ból is klassz, elegáns leves lehetne, ha a közepén tálalod egy-egy kanál mandulaforgáccsal.

május23., 06:00

Gyümölcslevesek tetején is megállja a helyét a házi, csilis banáncsipsz

Egy jó kis mangó- vagy banánkrémleves nem is lehetne finomabb néhány szem pirított kesudióval és egy-egy nagy adag ropogós banáncsipsszel.

május22., 06:04

Mustra