Gombás csirkemájjal töltött palacsinta – aszalt gyümölcsökkel lehet még finomabb

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Nálunk ez a változat zabpehelyliszttel készült.

Ezt a gombás-csirkemájas palacsintát percek alatt összedobod majd. Egy kevés majoránnával és aszalt barackkal még finomabb lesz, de egy kis adag tejföllel és sajttal is összesütheted, ha egy kicsit több időd van az elkészítésére.

Egy kevés spenót is jól áll neki.
Egy kevés spenót is jól áll neki.bhofack2

Hozzávalók

  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 kis pohár szódavíz
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 bögre erdeigomba-keverék
  • 30 deka csirkemáj
  • ízlés szerint majoránna, só, bors
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményíítő
  • 1 fej aprított vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatésztához keverd simára a tojásokat a cukorral, a sóval, a tejjel, majd add hozzá a lisztet és végül egy kevés szódavizet meg a napraforgóolajat is. Egy kicsit pihentesd a tésztát, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon.

A töltelékhez a forró olívaolaj és vaj keverékére dobd a vöröshagymát, majd 5 perc után mehet hozzá a kisebb darabokra vágott máj és a gomba is. Fedő alatt néhány perc alatt elkészül, ekkor add hozzá a tejfölt, majd a keményővel eldolgozott tejszínt is. Fűszerezd ízlés szerint és töltsd meg a raguval a palacsintákat. 

Mossuk vagy sem azt a fránya gombát? Mossuk vagy sem azt a fránya gombát?

Kétféle szakács van. Az egyik tojik rá, mit csinálunk a gombával. A másik szerint viszont a gombamosás ősbűn. De kinek van igaza?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Aszalt szilvás gombaragu – vajas-szerecsendiós burgonyapürével a legfinomabb

Ha te is szeretsz gombászni, és akad a kosárban egy-két alaposan bevizsgált darab, készítsd el ezt a gyors ragut, ami akár burgonyapüré, akár házi, gyúrt tészta mellett remek vacsora lesz.

2021. augusztus25., 11:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Gombaleves bulgurral – vajas pirítóssal szeretjük a legjobban

Ez a leves bulgurral még gazdagabb lesz, hát még akkor, ha a mellé kínált pirítósra egy nagy adag frissen tört rózsaborsot is szórsz. Percek alatt elkészül és remek vega fogás, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.

2021. február3., 06:04

Töltött gomba sajttal – két nagy kedvencünk egy fogásban

Ha egy gyors, vega vacsorát készítenél, és van is otthon néhány maradék sajtszelet, próbáld ki a töltött gombát. Akkor a legfinomabb, ha egy adag fűszervajas bagettet is készítesz mellé.

2021. február13., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek