5 tipp, amivel a lasagne még finomabb lehet

Bár ismerjük millió változatát a csőben sült zöldséges és húsos tésztáknak, valamiért mindig a lasagne marad a király. Nem egy gyorsan összedobható étel, még csak nem is olyan egyszerű, mégsem kérdés, hogy nekilássuk-e néha az elkészítésének. Most öt izgalmas változatban hoztuk el a receptjét azoknak, akik szívesen kipróbálnák egy-két extra hozzávalóval készült változatát is.

Garfield kedvence Olaszországból indulva hódította meg a világot és lett olyan étel, amivel a Föld bármely pontján készülhetünk egy-egy vendégségre. A gyerekek számára a dzsókerkaja, a felnőttek körében is tuti olasz fogás, amit vega, gluténmentes vagy szénhidrátcsökkentett változatban is millióféleképpen összedobhatunk. 

Kóstoltad már a lasagnét extra sajtos-ricottás réteggel? Ha nem, akkor ezzel emeld magasabb szintre ezt a klasszikust. Egy kis krémes, fokhagymás-sajtos réteg nagyon jót tesz ennek a finomságnak, amit ha így készítesz, akkor akár a besamelt le is hagyhatod a tetejéről.

Ezt a lasagnét még azok is szeretni fogják, akiknek nem mindenük a spenót. Készítheted teljesen zöldségesen, szejtánnal, hússal vagy túróval, a spenót és a füstölt sajt jó barátok, úgyhogy könnyű lesz szeretni ezt a kicsit kifordított változatot.

Nincs is jobb azoknál a könnyű, húsmentes ételeknél, aminek az elfogyasztása után nem érezzük, hogy valami rendes étel is jöhetne már. Ez a gombás lasagne remekül laktat, és az extra parmezán és bazsalikom is jót tesz neki.

Miért ne kerülhetne egy kis kukorica a mexikói hangulatú lasagne ragujába, aminek a tetejére nálunk egy nagy adag tejföl és arra olvasztott sajt került. Hogy nevezhető-e ez még lasagnénak, már talán nem is annyira érdekes... 

Klassz, magyaros lasagnét hoztunk, aminek alapja kissé lecsós lett, a raguban pedig egy kevés kolbász, szalonna és pirospaprika is helyet kapott.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek