Különleges kéksajtos-diós palacsinta, ha valami könnyűt, de izgalmasat ennél

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek.

Francia hangulatban is készíthetsz sós palacsintát, ez a változat ráadásul hidegen is finom, így az sem baj, ha a home office-ban valamelyikőtök túlórázni kényszerül, és csak később tudja megenni. A mellé kínált salátához néhány szárzellert keverj el almával, és fehérborecetes, mézes öntetet készíts a tetejére!

Pirított dióval tálald.
Pirított dióval tálald.Fotó: Marcelo Trad

Hozzávalók 8 darabhoz:

A töltelékhez

  • 1 kisebb darab lereszelt alma
  • 7 deka kéksajt
  • 30 deka ricotta
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 bögre pirított, durvára tört dió

A palacsintákhoz

  • 1 bögre liszt
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kis pohár szódavíz
Recept idők

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit dolgozd sima tésztává, majd a hagyományos módon süsd meg őket egy kevés olajon. 

A töltelékkel sem lesz más dolgod, csak minden hozzávalót alaposan összekeverni, majd sóval és fehér bossal ízesíteni ízlés szerint. Ha ezzel megvagy, töltsd meg vele a palacsintákat, majd tálald egy kevés mézzel meglocsolva és még egy kis pirított dióval megszórva. 

A körte mindenféle kéksajttal finom, de igazi koronája a valódi Roquefort. Nem olcsó sajt, kilója közel tízezer forint, de nem is az a fajta, amiből húsz dekát reszelek a melegszendvics tetejére.

Tovább »

Még több recept

Sült paprika-csirke saláta – csípősen, egy kis gránátalmával a legfinomabb

Szeretjük a gyümölcsöket a húsos salátákban is, a gránátalma pedig olyasmi, ami a majonézes burgonyasalátától a reggeli zabpehelyig bármit feldob és jóval egészségesebbé varázsol. Ez a saláta sem kivétel, próbáld ki, ha te is belevágtál az újévi fitneszkedésbe.

január21., 06:04

Ez a mangós pohárkrém tökéletes desszert, ha valami könnyűt és egyszerűt készítenél

A desszertektől nehéz teljes egészében megszabadulnunk, de arra azért van esély, hogy egy kicsit egészségesebben készítsd őket. Ezt a pohárkrémet kókusztejszínnel és friss mangóval dobtuk fel.

január17., 06:04

Egyszerű csirketagine – barackkal és zöldfűszerekkel a legfinomabb

Nem muszáj a speciális főzőedényt beszerezned ehhez a klassz raguhoz, egyszerű és gyors változata akár egy hagyományos lábasban is elkészül. Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag friss zöldfűszerekkel felpimpelt párolt rizs.

január21., 06:04

A különleges sajtok rajongói imádni fogják ezt a kéksajtos-sonkás húsvéti szendvicset

Egy nagy adag jégsaláta és akár néhány vékony szelet alma és szárzeller is kerülhet ebbe a szendvicsbe, amit rozskenyérrel és kalácsszeletekkel is elkészíthetsz – a kéksajt kedvelői biztos, hogy szeretni fogják.

2020. április15., 06:00

Szereted a különlegességeket? Kéksajtos-körtés pizza prosciuttofalatokkal

Ezt tényleg csak azoknak ajánljuk, akik értik, milyen klassz egy-egy sós ételben néhány édes falat, vagy az édességekben egy-egy darabka sós karamell. Olvassz rá mozzarellát, és ha elkészült, szórd meg egy nagy adag friss citromfűvel.

2020. május10., 06:00

Ha már unod hagyományos változatban, készíts kardamomos-barackos zabkását!

Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.

január20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.