Különleges kéksajtos-diós palacsinta, ha valami könnyűt, de izgalmasat ennél

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek.

Francia hangulatban is készíthetsz sós palacsintát, ez a változat ráadásul hidegen is finom, így az sem baj, ha a home office-ban valamelyikőtök túlórázni kényszerül, és csak később tudja megenni. A mellé kínált salátához néhány szárzellert keverj el almával, és fehérborecetes, mézes öntetet készíts a tetejére!

Pirított dióval tálald.
Pirított dióval tálald.Marcelo Trad

Hozzávalók 8 darabhoz:

A töltelékhez

  • 1 kisebb darab lereszelt alma
  • 7 deka kéksajt
  • 30 deka ricotta
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 bögre pirított, durvára tört dió

A palacsintákhoz

  • 1 bögre liszt
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kis pohár szódavíz
Recept idők

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit dolgozd sima tésztává, majd a hagyományos módon süsd meg őket egy kevés olajon. 

A töltelékkel sem lesz más dolgod, csak minden hozzávalót alaposan összekeverni, majd sóval és fehér bossal ízesíteni ízlés szerint. Ha ezzel megvagy, töltsd meg vele a palacsintákat, majd tálald egy kevés mézzel meglocsolva és még egy kis pirított dióval megszórva. 

A körte mindenféle kéksajttal finom, de igazi koronája a valódi Roquefort. Nem olcsó sajt, kilója közel tízezer forint, de nem is az a fajta, amiből húsz dekát reszelek a melegszendvics tetejére.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Felrobbantotta az internetet: eddig 25 millióan nézték meg a TikTok legnépszerűbb, halas receptjét

Vajon tényleg ilyen finom ez az egyszerű fogás? Utánajártunk.

január13., 07:20

Jöhet egy adag olaszos burgonyapalacsinta vacsorára?

Marinara szósszal, parmezánnal, de tejföllel vagy akár önmagában is finom ez a remek, gyors fogás. Ha pedig őszi hangulatban ennéd, hagyd ki a fűszereket, és sűrű házi szilvakelvárral, pirított, tört dióval a tetején tálald.

2021. október5., 15:24

Kéksajttal töltött portobello gombák – köretként és főételként is szeretni fogod

Ha nem minden fogáshoz ennél húst, készítsd el egyszer ezt a klassz töltött gombát, amihez egy egyszerű vajjal, fehérborral készült rizottó lesz a tökéletes köret.

2021. július15., 10:44

Gnocchi kéksajttal és gombával – vega különlegesség, amit friss zellerrel dobtunk fel

Ha te magad készítesz hozzá sütőtökös vagy édesburgonyás gnocchit, akkor lesz a legfrissebb és legfinomabb. Ha most nincs ennyi időd az ebédre, vásárolj előre elkészített változatot – a kéksajt remekül feldobja majd.

2021. július14., 12:52

Emlékszel rá? Így készítsd el gyermekkorod kedvencét, a csokiszalámit!

A kekszszaláminak is nevezett finomság összeállítása olcsó, nagyon egyszerű és akár variálhatod is egy kis rummal, kávéval, vagy épp narancshéjjal.

január20., 06:32

Narancsos palacsinta oreokrémmel és őszibarackkal

Ha olyan desszertet szeretnél, ami mindenkinek ismerős, mégis nagyon izgalmas és különleges, ezt a remek, kekszes, krémes és nagyon gyümölcsös verziót érdemes kipróbálnod.

2021. november7., 09:24

Mustra