Különleges kéksajtos-diós palacsinta, ha valami könnyűt, de izgalmasat ennél

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek.

Francia hangulatban is készíthetsz sós palacsintát, ez a változat ráadásul hidegen is finom, így az sem baj, ha a home office-ban valamelyikőtök túlórázni kényszerül, és csak később tudja megenni. A mellé kínált salátához néhány szárzellert keverj el almával, és fehérborecetes, mézes öntetet készíts a tetejére!

Pirított dióval tálald.
Pirított dióval tálald.Fotó: Marcelo Trad

Hozzávalók 8 darabhoz:

A töltelékhez

  • 1 kisebb darab lereszelt alma
  • 7 deka kéksajt
  • 30 deka ricotta
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 bögre pirított, durvára tört dió

A palacsintákhoz

  • 1 bögre liszt
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kis pohár szódavíz
Recept idők

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit dolgozd sima tésztává, majd a hagyományos módon süsd meg őket egy kevés olajon. 

A töltelékkel sem lesz más dolgod, csak minden hozzávalót alaposan összekeverni, majd sóval és fehér bossal ízesíteni ízlés szerint. Ha ezzel megvagy, töltsd meg vele a palacsintákat, majd tálald egy kevés mézzel meglocsolva és még egy kis pirított dióval megszórva. 

A körte mindenféle kéksajttal finom, de igazi koronája a valódi Roquefort. Nem olcsó sajt, kilója közel tízezer forint, de nem is az a fajta, amiből húsz dekát reszelek a melegszendvics tetejére.

Tovább »

Még több recept

Szuper finom és egészséges: csalános-ananászos reggeli smoothie kókusztejjel

Akár melegen, akár jégkockákkal finom lesz ez a reggeli ital, ami egy kevés mézzel és zabbal elkeverve órákra elég energiát ad a naphoz. Ha ennél is különlegesebbre szeretnéd, egy kis kanál reszelt gyömbért is adj hozzá.

április12., 12:52

Hidegen is finom: tavaszi tésztasaláta snidlinggel és parmezánnal

Egy kis tejszín, majonéz és friss zöldfűszerek, és máris készítettél egy fogást, amivel minden vega vendég jóllakik, a húsevőknek pedig elég egy-egy grillezett citromos-sajtos csirkecomb vagy vörös pestóval ízesített halszelet a gazdag köret mellé.

április9., 10:44

Pizzát is készíthetsz csirkemájjal, mutatjuk, hogyan!

Friss petrezselyemmel a tetején és néhány kanál hideg tejföllel lesz a legfinomabb ez a magyaros pizza, ami, ha szereted a csípőset, simán elbír egy késhegynyi füstös csiliport is.

január31., 06:04

Citromos-cukkinis tészta pecorinóval – gyors vacsoratipp, ami másnap is finom

Gyors, friss, egészséges és egy kicsit különleges finomság, ami akkor a legjobb, ha egy csokor snidlinget is aprítasz a tetejére. Ha nagyobb adagban készül, az sem baj, mert másnap akár hidegen is eheted, úgy is isteni.

április9., 12:52

A fahéjas palacsinta a leveseket is tartalmasabbá teheti

Naná, hogy egy tejszínes almaleves vagy egy szilvás gombóc hangulatát idéző szilvás változat igényel valami különlegességet. Ezekhez a gyümölcsökhöz jól illik a fahéj, és ha már elkezdtél palacsintát sütni, a második fogás akár egy-egy hortobágyi palacsinta is lehet.

2020. május22., 06:04

Ha valami izgalmasat készítenél: palacsintatorta tejszínnel és matchás krémsajttal

Ez a japán hangulatú palacsintatorta mindössze néhány összetevőből készül, és nagy konyhatündérnek sem kell lenned ahhoz, hogy összekeverd ezt az egyszerű tölteléket hozzá.

2020. július30., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.