Kifogytál a kenyérből és a tésztából? Készíts fűszeres palacsintametéltet a raguk mellé!

Pánikolsz az élesztőhiány miatt? Inkább nem mennél most vásárolni? Hogy lesz ebből köret, reggeli, ha még a kenyér is elfogy? Már mutatjuk is – ezen a héten élesztő nélkül készült klassz kenyérhelyettesítőkkel és köretekkel készültünk. Ez a kapros köret egy jó kis tejfölös harcsapaprikás mellett a legfinomabb.

Ez a palacsintametélt olyasmi, mint egy gyors tésztaköret, ami klasszul működik raguk és tokányok mellett, arról nem beszélve, hogy ha dupla adagban készíted, a desszertet is egyszerűen letudod vele.

A kaprot a tésztába keverd, aztán vágd csíkokra.
A kaprot a tésztába keverd, aztán vágd csíkokra.Mariha-kitchen

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 kisebb csokor összevágott kapor
  • 1 bögre liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 kávéskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kis pohár szódavíz
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el simára a palacsinta hozzávalóit, majd add hozzá a kaprot is, és egy kevés olajon süsd ki a palacsintákat. Ha ezzel megvagy, tekerd fel és vágd csíkokra őket, és már tálalhatod is. Klasszul helyettesít minden tésztás köretet, és fűszerekkel, olajokkal ízlés szerint variálható. 

Tökéletes palacsintát akarsz? Itt a 8 legjobb recept a nemzetközi palacsintanap alkalmából Tökéletes palacsintát akarsz? Itt a 8 legjobb recept a nemzetközi palacsintanap alkalmából

Klasszikus, amerikai, vegán. Minden van a gyűjteményünkben.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a legfinomabb sütőtökös-narancsos palacsinta receptje

Dobj össze egy palacsintát őszi hangulatban! Tökkel és narancsos aromákkal még ez az egyszerű fogás is annyira elegáns lesz, hogy simán elmegy akkor is, ha épp vendégeket vársz. Ezt a fogást ráadásul mindenki szereti, így garantált a siker.

2021. október11., 10:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Ricottapalacsinta mogyoróvajas krémmel – egy kis extra fehérjével dobtuk fel a kedvencedet

A tetejéről ne maradjon ki egy kis kanál eperlekvár vagy savanykás meggydzsem – azzal lesz igazán tökéletes.

2021. július11., 10:44

Narancsos palacsinta oreokrémmel és őszibarackkal

Ha olyan desszertet szeretnél, ami mindenkinek ismerős, mégis nagyon izgalmas és különleges, ezt a remek, kekszes, krémes és nagyon gyümölcsös verziót érdemes kipróbálnod.

2021. november7., 09:24

Sajtos-mascarponés burgonya tárkonnyal és citrommal

A hagyományos burgonyaköret is lehet jóval finomabb a megszokottnál akkor, ha egy kis adag krémes mascarponét és egy-két izgalmas fűszert is hozzáadsz. Fehér húsok mellett a legtökéletesebb.

2021. szeptember25., 10:24

Jöhet egy adag olaszos burgonyapalacsinta vacsorára?

Marinara szósszal, parmezánnal, de tejföllel vagy akár önmagában is finom ez a remek, gyors fogás. Ha pedig őszi hangulatban ennéd, hagyd ki a fűszereket, és sűrű házi szilvakelvárral, pirított, tört dióval a tetején tálald.

2021. október5., 15:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek