Ezt az isteni csirkemellragut egy kis adag chorizo dobja fel

Kicsit spanyol, kissé magyaros ez a csirkés ragu, amibe mindenféle finomságot dobtunk. Hasábburgonyával gazdag egytálétel lehet, zellerrel, káposztacsíkokkal és uborkával pedig klassz saláta, amihez jól illik egy kevés tetejére morzsolt kecskesajt is.

A chorizo a spanyol konyha egyik jellegzetes kolbászterméke, amely nagyon hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz, így természetes, hogy ebben a fogásban azzal is helyettesítheted. A leggyakoribb receptje szerint disznóhúst és zsírt darálnak össze, majd ezt paprikával, fokhagymával, vöröshagymával ízesítik, bélbe vagy gyomorba töltik, és megfüstölik.

Cukkinivel dobd fel!
Cukkinivel dobd fel!Joff Lee

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka felkockázott csirkemell
  • 0.5 bögre felkockázott chorizo
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 3 gerezd összetört fokhagyma
  • 2 szál felkockázott fehérrépa
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 deci alaplé
  • 0.5 deci fehérbor
  • 2 deci tejszín
  • só, bazsalikom és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kisebb darab felkockázott cukkini
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a zsiradékok keverékére a kolbászt és a hagymákat, majd a fehérrépát is. Néhány perc után mehet hozzá a csirke, majd 3 perc után után a bor és az alaplé, majd adj neki fedő alatt 10 percet. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tejszínben elkevert keményítőt és keverd, amíg besűrűsödik. Ezek uán kóstold meg és fűszerezd ízlés szerint. 

A cukkinit csak a legvégén add hozzá, akkor is elég, ha már lezártad alatta a lángot. Ekkor fedő alatt hagyd langyosra hűlni vele, és már tálalhatod is. Ha van otthon kecskesajt és friss petrezselyem, azokkal tálald. 

Hagyja a lencsefőzeléket, készítsen lentejast! Hagyja a lencsefőzeléket, készítsen lentejast!

A spanyoloknak is van véleménye a lencséről, ami állagában ugyan hasonlít a mi főzelékünkre, mégis más. Érdemes kipróbálni a lencsét Andalúz módra.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek