Ezt az isteni csirkemellragut egy kis adag chorizo dobja fel

Kicsit spanyol, kissé magyaros ez a csirkés ragu, amibe mindenféle finomságot dobtunk. Hasábburgonyával gazdag egytálétel lehet, zellerrel, káposztacsíkokkal és uborkával pedig klassz saláta, amihez jól illik egy kevés tetejére morzsolt kecskesajt is.

A chorizo a spanyol konyha egyik jellegzetes kolbászterméke, amely nagyon hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz, így természetes, hogy ebben a fogásban azzal is helyettesítheted. A leggyakoribb receptje szerint disznóhúst és zsírt darálnak össze, majd ezt paprikával, fokhagymával, vöröshagymával ízesítik, bélbe vagy gyomorba töltik, és megfüstölik.

Cukkinivel dobd fel!
Cukkinivel dobd fel!Fotó: Joff Lee

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka felkockázott csirkemell
  • 0.5 bögre felkockázott chorizo
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 3 gerezd összetört fokhagyma
  • 2 szál felkockázott fehérrépa
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 deci alaplé
  • 0.5 deci fehérbor
  • 2 deci tejszín
  • só, bazsalikom és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kisebb darab felkockázott cukkini
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a zsiradékok keverékére a kolbászt és a hagymákat, majd a fehérrépát is. Néhány perc után mehet hozzá a csirke, majd 3 perc után után a bor és az alaplé, majd adj neki fedő alatt 10 percet. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tejszínben elkevert keményítőt és keverd, amíg besűrűsödik. Ezek uán kóstold meg és fűszerezd ízlés szerint. 

A cukkinit csak a legvégén add hozzá, akkor is elég, ha már lezártad alatta a lángot. Ekkor fedő alatt hagyd langyosra hűlni vele, és már tálalhatod is. Ha van otthon kecskesajt és friss petrezselyem, azokkal tálald. 

Hagyja a lencsefőzeléket, készítsen lentejast!
Hagyja a lencsefőzeléket, készítsen lentejast!

A spanyoloknak is van véleménye a lencséről, ami állagában ugyan hasonlít a mi főzelékünkre, mégis más. Érdemes kipróbálni a lencsét Andalúz módra.

Tovább »

Még több recept

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Karfiolos fasírtgolyók

Akár egy különleges, vega gyrost is összedobhatsz vele jó sok fokhagymás joghurttal, Srirachával és kedvenc zöldségeiddel.

június12., 10:24

Citromos pulykamell

Görög hangulatban készül nálunk leggyakrabban ez a könnyű, pulykás fogás. Ha te is szereted a sovány húsokat, érdemes kipróbálnod faszenes és kontaktgrillen készítve is!

június10., 10:24

Kolbászos-csilis tészta

Magyaros hangulatban készült nálunk ez a remek tésztaétel, és ha a sajtot nem sajnálod, egy nagy adag reszelt trappistát is piríts a tetejére.

június8., 10:24

Vegán tavaszi tekercs

Ha valami egzotikusat ennél, van egy jó tippünk. Tálalj mellé fűszeres, paradicsomos rizst, vagy ízesítsd grillezett ananásszal és sáfránnyal.

június13., 10:20

Baconös-borsós penne

A bacon igazi dzsóker a konyhában, és amíg nem lesz fogásaink alapja, addig talán a háziorvos sem kap rohamot, ha megtudja, hogy hetente néhányszor eszünk belőle. Ebbe a fogásba nem kell belőle sok, és mellette ott lesz a borsó és a petrezselyem, amelyek viszont kifejezetten segítenek abban, hogy új kedvenc ételed egy kicsit egészségesebb legyen.

június10., 10:52

Mustra