Tökéletes egy szelet pirítóson is: aszalt paradicsomos-fokhagymás szendvicskrém hús nélkül

Állítólag fontos, hogy naponta együnk olajos magvakat, de talán ez is megunható, ha nem okoskodunk egy kicsit az ízekkel, állagokkal. Ennek megoldására tökéletes ez a tökmagos mártogatós, amiben még hús sincs, így klassz vega kenyérfeltét lehet egy gyors vacsorához vagy akár reggelire.

A tökmagfogyasztás előnyeiről rengeteget olvashattunk már: lassan szívódik fel, rengeteg energiát ad, ráadásul bővelkedik egészséges zsírokban, fehérjében és rostokban, de vitaminokban, ásványi anyagokban is gazdag: van benne K-vitamin, foszfor, magnézium, vas és cink is. Ez a klassz kenyérfeltét szendvicskrémként és tészták mellé is finom. 

Szendvicskrémként és tészták mellé is finom.
Szendvicskrémként és tészták mellé is finom.Fotó: rebeccafondren

Hozzávalók:

  • 20 deka tökmag
  • 1 teáskanál füstöltpaprika-por
  • ízlés szerint só, bors és fokhagymapor
  • 1 csapott mokkáskanál barna cukor vagy xilit
  • 1 csésze aszalt paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom
  • 1 darab érett avokádó
Recept idők

Elkészítés:

Forrázd le a paradicsomokat és a tökmagot, és hagyd állni 10 percig, majd csöpögtesd le, fűszerezd és dolgozd össze a hozzávalókat egy aprítógépben. Annyi olajat (esetleg egy kevés vizet) adj hozzá, hogy szépen összeálljon. 

Ezért olyan egészséges a tökmag
Ezért olyan egészséges a tökmag

Miért jó tökmagot ropogtatni? Nemcsak finom, de egészséges is.

Tovább »

Még több recept

Füstös-csípős polenta – grillezett zöldségek mellett remek vegán vacsora

Nem is kell a mellé kínált zöldségekre más, csak egy kevés jó minőségű balzsamecet és frissen tört bors – garantáltan nem maradsz éhes egy ilyen fogás után. Ha a lecsót jobban szereted, azzal is nagyon finom, akár hagyományos, akár csípős, tofus-cukkinis változatban is.

október17., 06:08

A céklaburger szerintünk zsályás-fokhagymás házi majonézzel a legfinomabb

Hamburger szinte bármiből készülhet, de az igazán klassz, zöldséges változatokhoz kell némi kreativitás. Ez a lilahagyma-lekváros nagy kedvencünk, amit jó sok rukkolával és friss, grillezett cukkinivel és egy szelet ementálival szeretünk a legjobban.

október15., 06:04

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

október16., 06:04

Ha valami olaszosat ennél, pizza helyett próbáld ki a raviolilevest!

Pizzát enni eléggé bűnös élvezet, amiről illik időnként lemondani. Vannak persze erős, jellemes emberek, akik kibírják nélküle, és vagyunk mi, a szánalmas halandók, akik inkább alkudoznának a sorsukkal. Nekünk lesz tökéletes ez az olaszos leves.

január13., 11:24

A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

október17., 06:08

Ha kevesebb húst ennél, itt egy egészséges tipp: céklás-kecskesajtos rizottó

Jó sok frissen őrölt borssal érdemes tálalnod ezt az olasz főételt, ami nálunk kivételesen fehérbor helyett rozéval, parmezán helyett egy kevés kecskesajttal készült. Ha van otthon rozmaring, abból is érdemes adnod hozzá.

október18., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.