Töltsd, amivel szeretnéd: prosciuttóval és cheddarral töltött rántott palacsinta

Egy kis adag maradék bolognai szósz vagy egy tejszínes erdeigomba-ragu is remek tölteléke lehet ennek a rántott palacsintának, amit mi most néhány aromás sonkaszelettel és sajttal töltöttünk meg.

Ha kirántod a palacsintákat, szuper ebéd lehet belőle – nem is kell más hozzá, csak egy egyszerű zöldsaláta, sárzeller, barack és egy jó kis mézes-joghurtos szósz. Az egész egy megunhatatlan, ismerős fogás, aminek egyik összetevője sem megosztó, így nyugodtan készítheted válogatós vendégeknek, vagy akár palacsintarajongó gyerekeknek is.

Akár a burrióhoz hasonlóan is feltekerheted.
Akár a burrióhoz hasonlóan is feltekerheted.Fotó: Paul_Brighton

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 nagy evőkanál étolaj
  • 8 vékony szelet sonka
  • 8 vékony szelet cheddar sajt
  • a panírozáshoz zsemlemorzsa, tojás és liszt
Recept idők

Elkészítés:

Készíts palacsintatésztát a lisztből, tejből, tojásból és olajból, ízesítsd sóval és egy kevés cukorral, majd süss az adagból 8 palacsintát (vagy amennyit sikerül). Töltsd meg őket a sajt- és sonkaszeletekkel, és tekerd fel vagy hajtsd háromszögre a palacsintákat. (Fekete-erdei vagy olasz sonkákkal és más kedvenceddel is készítheted.) Forgasd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban, közepes lángon süsd meg néhány perc alatt. 

10 nagyon tuti palacsinta recept
10 nagyon tuti palacsinta recept

Szereti a palacsintát? Mi nagyon! Vaníliás, csokis, túrós, alkoholos, sült, rakott, szuperegészséges, bűnös, sós. Bónusz: bombabiztos alaprecept.

Tovább »

Még több recept

Almás-mogyoróvajas zabkása – édes reggeli, ami nem dobja meg a vércukorszinted

Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.

január15., 06:04

Gyors, meggyes reggeli kekszek – akár útközben is jólesik

Ha épp nincs időd reggelizni, mégsem hagynád ki a nap első étkezését, készítsd el előre ezeket a falatokat, és tárazz be belőlük a fagyasztóban.

január16., 06:04

Ha már unod hagyományos változatban, készíts kardamomos-barackos zabkását!

Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.

január20., 06:04

Sütemények helyett inkább ezeket a mogyoróvajas-narancsos szeleteket próbáld ki!

Akár utazáshoz, gyors tízóraiként is bevethetők ezek a házi kekszek, amik még jobbak, ha valamilyen egészséges édesítővel dobod fel őket. Ha ebben a változatban megunod, citromos-levendulás ízben is dobd össze.

január17., 06:04

Csirkével és bulgurral töltött paprika – egy kevés pestóval érdemes feldobnod

Zöld és vörös pestóval is finom ez a töltött paprika, ami még tartalmasabb lesz, ha a sütés utolsó néhány percében egy-egy szelet mozzarellát is olvasztasz a tetejére.

január15., 06:04

Kecskesajttal és aszalt paradicsommal a legfinomabb a reggeli omlett

Szezonban ne hagyd ki belőle a friss paradicsomokat, bazsalikomleveleket és egy nagy marék rukkolát sem.

január16., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.