Kedvenc reggelink: omlettes reggeli szendvics croissant-ban, kaliforniai paprikával

Frissen és hidegen is klassz ez az omlettes szendvics, ami jó sok zöldséggel és zöldfűszerrel nemcsak finomabb, de jóval egészségesebb is lesz. Nálunk rukkola és kaliforniai paprika került bele, de szuper jégsalátával és paradicsommal is.

Csak egy adag omlett kell és egy kis olvadt emetáli a tökéletes végeredményhez. Ebből a szendvicsből akár reggeli, akár utazós, gyors ebéd is készülhet – egy ilyen tartalmas változattal kora estig biztosan kihúzod.

Akár utazásokra is magaddal viheted.
Akár utazásokra is magaddal viheted.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 1 személyre:

  • 2 darab tojás
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 szelet ementáli
  • 1 nagyobb darab croissant
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 marék rukkola
  • 0.5 darab felcsíkozott kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a tojást, ízesítsd sóval és borssal, majd kis lángon, fedő alatt süsd néhány percig egy kevés olajon. Amikor elkészült, tedd az egyik felére a sajtszeleteket, és hajtsd félbe. (Ha van időd, néhány karika sült chorizo is kerülhet bele.)

A kenyereket kend meg a majonézzel, tedd rá az omlettet, majd a zöldségeket is. Ha azonnal elfogyasztod, még fiomabb, ha mielőtt megtöltöd, egy kicsit megpirítod a croissantszeleteket. 

Teszt: óvakodj a multis croissant-tól
Teszt: óvakodj a multis croissant-tól

Öt péksütemény feszült egymásnak, és egy 85 forintos croissant lett a "győztes". Vélemények, árak és lelőhelyek.

Tovább »

Még több recept

Barna kenyérrel a legfinomabb ez a szilvalekváros, füstölt sajtos melegszendvics

A sajt és a szilva akkor is tökéletes páros, ha elsőre elég bizarr kombónak hangzik. Dobj rá néhány szelet napon szárított sonkát, pakold meg a tetejét snidlinggel és madársalátával, és meglátod, mennyire addiktív a végeredmény.

január23., 06:04

Jöhet egy igazi különlegesség? Melegszendvics eperlekvárral, rukkolával és camembert-rel

Még egy izgalmas melegszenya: nem is történhetne jobb a forró, olvadt camembert-rel, mint egy adag eperlekvár alatta és néhány szelet fanyar balzsamecettel meglocsolt friss eper a tetején.

2020. február29., 11:24

Mandulás karfiolleves

Te is karfiolrajongó vagy? Akkor nincs más hátra, csak a rántott és párolt változat után elkészíteni vele néhány finom levest. Például ezt.

június13., 12:52

Indiai melegszendvics – egy kanál hideg joghurttal a tetején a legfinomabb

Jó fűszeresen és csípősen lesz a legjobb ez a különleges melegszendvics, amihez nem kell sokat főznöd, csak egy gyors indiai ragut összedobni és néhány percet adni neki a sütőben. Vega változatban hús helyett főtt lencsével készítsd.

január24., 06:04

Cukkinis tészta

Ha a tészta egy részét cukkinitésztára cseréled, a fogás még mindig nagyon finom marad, de kalóriákból jóval kevesebb lesz majd a vacsorádban.

június14., 12:52

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Mustra