Ezért kell rizs a búzasörbe

Ha valamiről születtek már egymástól teljesen eltérő legendák, az az, hogy a búzasört vajon miért szervírozzák rizzsel. Divat ez az egész, marketingfogás, vagy tényleg jobb lesz tőle a sör?

A búzasör hivatalosan legalább 50 százalék búzamalátából készülő sörféle, melyben a fennmaradó rész kizárólag árpamaláta lehet. Speciális, hibrid erjesztéssel készülő sörfajta, mely világos búzasöröknél 8-14 EBC, barna söröknél 25-60 EBC színárnyalatú.

Szokás citromkarikával inni, és egy kevés rizzsel felütni, de vajon miért?

A citrusos aromák sokak szerint egyszerűen jól állnak ennek a sörnek. A belgák hozzáadott citrusokkal használják ezt ki, de sokszor előfordul, hogy a helyi sörözőkben a világos német búzasöröket is citrommal adják.

A németek úgy tartották, hogy a búzasört akkor töltötted ki jól a poharadba, ha a habja meg tudja tartani az egymárkást. Talán emiatt is lett ennyire fontos kérdés a búzasör habja.

A rizsszemek beledobálásnak leggyakoribb magyarázata ugyanis az, hogy a rizs a hab tartósságát, keménységét segíti elő. Hívei szerint a rizsszemek segítik a búzasör habképződését azzal, hogy kis buborékokat szabadítanak fel ott, ahol a pohár aljára hullanak. 

És hogy melyik a legjobb sör a különlegesebbek közül? Leteszteltük, íme az eredmény:

Oszd meg másokkal is!
Mustra